Ревюта
Група: Hooded Menace      Албум: Effigies of Evil      Автор: Shogot      Септември, 2012
Hooded Menace - Effigies of Evil (ревю от Metal World)

Веднъж щом се отвори, бездната ще ви погълне. Вътре в нея е студено, влажно и тъмно. Толкова тъмно, че не можеш да видиш дори ръката си. Но го чуваш - задава се. Наближава с все по-отчетлив, ритмичен тътен. Не, това не е призрачната армия от тамплиери – тя вече ни нападна на два пъти с “Fulfill the Curse” и “Never Cross the Dead”. Това е новият Hooded Menace, “Effigies of Evil”. А той ще ви изсмуче мозъка само заради злонамерения характер на едно такова действие. Повече стимули не са му необходими. Простичко, нали? Също каквато е и музиката на Hooded Menace.

Но тя удря наистина здраво. Откакто представи първото си демо – “The Eyeless Horde” - финландското дуо издига внушителни кули от солиден дуум-дет камък, без да пести усилия. Индикативни за потенциала на групата са нейните сплитове с японския култ Coffins и легендарните холандци Asphyx, появили се между 2010-11 г. Нищо обаче не е така разтърсващо, както двата пълнокръвни албума на Hooded Menace и особено “Never Cross the Dead”, където лидерът и мултиинструменталист Lasse Pyykkö сякаш направи обмислена стъпка в посока международен стандарт, каквато не е предприемал с нито един от олдскуул дет метъл проектите си дотогава. Въпреки това - въпреки огромните и мачкащи рифове, въпреки увлекателната си концепция, албумът остана недооценен.

Такъв не може и не бива да бъде “Effigies of Evil”. Той пристига с гордостта на всяка произволна епик дуум банда, но нанася щетите на Winter. Той ръмжи за кръв, но я разлива в количества, достойни за Autopsy. Той идва от мрака, но от онзи, в който ни хвърляха ранните Paradise Lost. Hooded Menace са се фокусирали, за да завършат една не само съгласувана, но и прокълната цялост, а това е повече от впечатляващо.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт