Ревюта
Група: Testament      Албум: Dark Roots Of Earth      Автор: Warrior Of Ice      Август, 2012
Testament - Dark Roots Of Earth (ревю от Metal World)

Дори да не могат да се похвалят с чистата, войнстваща агресия на Slayer или със зрелия прогресарски маниер на късните Exodus, от всички големи имена на американската сцена тъкмо Testament успяха в най-голяма степен да съхранят и култивират оригиналния дух на осемдесетарската Bay Area вълна. Още в “The Formation of Damnation” бандата постигна сполучлив синтез между традиционното траш начало и модерните си влияния, а новият й опус бележи едно още по-зряло и идейно наситено изпълнение на този подход.

В “Dark Roots of Earth” изненади липсват. Това, което не липсва, е опустошителен, будещ страхопочитание метъл, композиран и изсвирен с умение, присъщо едва на единици в целокупната екстремна музика. Без да жертва тежестта и необузданата настъпателност на предшественика си, албумът преоткрива утвърдените траш постановки посредством разгърнатото изложение и премерено разнообразие на девет разработени в детайл парчета. Радващата вариативност в пеенето на Chuck Billy обуславя целия запис - индианецът се отчита със серия от респектиращи и интелигентно структурирани партии, вписвайки се по впечатляващ начин в постоянно метаморфозиращия инструментален ураган. Testament отново успяват да са безобразно технични, без да залитат в самоцелни отклонения и демонстрации на умения, които бездруго отдавна знаем, че притежават. Китарните безчинства на феноменалния Alex Skolnick осакатяват слуха с прецизна методичност, докато доказаният изверг Gene Hoglan с патологично усърдие върши престъпления зад барабаните.

Още откриващият боен призив “Rise Up” с неподправената си агресивност категорично декларира отказа на Testament да взимат заложници в настоящия си завоевателен поход. Екзалтираният устрем намира естествено продължение в мачкащия химн на антиконформизма “Native Blood”, пълен с грабващи хармонии и образцово солиране. Среднотемповият заглавен валяк противопоставя изобилна мелодичност и поредица от ритмови засади, след които свирепата рифова атака, канонадата от бластбийтове и зловещият рев на Billy в “True American Hate” идват като същинско отмъщение. Злокобното трополене на Greg Christian открива “A Day in the Death”, която бързо прераства в неумолимо напредваща траш/груув вакханалия. Със своето олдскуул настроение баладичната “Cold Embrace” внася особено ценни баланс и разнородност в развитието на албума, за да премине с отрезвителен контраст към антиутопичните послания на “Man Kills Mankind”, подкрепени от класическото препускане на Peterson и поредната доза разкошни солови акции. Тавата закриват двете най-разчупени композиции – пространната “Throne of Thorns” и разноликата “Last Stand for Independence” се отличават с многопластов строеж, съвместяващ щедри музикантски изстъпления и чести смени в темпото.

“Dark Roots Of Earth” е не просто най-богатата и изпипана творба в историята на Testament. Той е смазващо свидетелство за класа, подробен учебник по съвременно екстремно музициране, абсолютен триумф на безкомпромисния, всепомитащ траш и недвусмислена заявка от страна на групата за тотално господство.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт