Ревюта
Група: Destruction      Албум: Spiritual Genocide      Автор: Warrior Of Ice      Октомври, 2012
Destruction - Spiritual Genocide (ревю от Metal World)

Казват, че легендите никога не умират. Що се отнася до изкуството, това невинаги е така, тъй като те са продукт на комбинирания вкус и разбиранията на публиката, която постоянно се нужда от нещо, което да поддържа интереса и уважението й. Когато този стимул има формата на звуков сатър, безмилостно размахван в продължение на близо три десетилетия от побъркан касапин, легендарният статут на въплъщаващата го институция е неминуем.

Без да достигат до екстремните дълбини, прокопани от Sodom, нито до върховете на експериментаторство, покорени от Kreator, Destruction винаги са били символ на директния, скоростен и неумолимо мачкащ европейски траш. След недотам убедителния “Day of Reckoning”, бандата се завръща с възобновена идейна концентрация, намираща израз в десет кратки и целенасочени парчета. Бясната, почти младежка енергия, която Vaaver донесе със себе си в предходния албум, тук е родила още по-екстремни престъпления от ритмова ярост, на фона на които техничарските китарни операции на Mike раздробяват всякакъв остатък от съмнение в музикантската класа на състава. Тримата свирят така, сякаш годината отново е 1985, а автентичната траш бруталност на “Spiritual Genocide” допълват нескончаемите социално ангажирани и антирелигиозни послания в злостната тирада на Schmier, подтикващи към пряка интервенция със снайпер на рамо срещу безумията на модерното общество.

Настрана това, че Destruction не са звучали толкова съсредоточено и силно от “The Antichrist” насам, най-вдъхновяваща си остава неугасващата им способност да изпълват със съдържание една идея, от която съвременният метъл се нуждае повече от всякога - идеята за музика, създадена с честност, отношение и никакви компромиси. Thrash 'til Death!

Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт