Ревюта
Група: Seven Kingdoms      Албум: The Fire Is Mine      Автор: Warrior Of Ice      Октомври, 2012
Seven Kingdoms - The Fire Is Mine (ревю от Metal World)

Класическият пауър метъл никога не е виреел особено успешно на американска почва, но при все това през последните години той намери своите апологети в лицето на качествени нови формации като Dark Empire, HolyHell, Lorenguard, Vacant Throne и Seven Kingdoms. Последните успяха да се докажат с две забележителни усилия, а в “The Fire Is Mine”, изчистили стила си от най-очевидните Iced Earth и Blind Guardian влияния, звучат съвсем уверено и зряло.

Агресивната олдскуул спийд основа, белязала ранния период на групата, все още присъства, но върху нея се издигат чувствително по-мелодични конструкции – директни, запомнящи се и предразполагащи към редовно преслушване. Китарният тандем Camden Cruz / Kevin Byrd се разписва с поразително технични, но и композирани с много мисъл сола, придаващи на песните онази изящна орнаментика, която все по-рядко имаме удоволствието да срещнем в съвременни състави. Чаровната вокалистка Sabrina Valentine също демонстрира сериозно израстване и радва ухото с богатия си алт, като ни спестява оперните излияния за сметка на един преобладаващо традиционен метъл изказ. Идеалното допълнение към детайлния музикален пейзаж са стойностните текстове, базирани предимно на фентъзи вселената, която Джордж Р. Р. Мартин изгради в епичната си сага “Песен за огън и лед”.

Получаваме един компетентно структуриран, въодушевен и изсвирен с впечатляваща вещина албум, с чиито свеж звук и неподправена енергичност Seven Kingdoms не само лесно печелят симпатии, но и дават заявка за една от водещите позиции в жанра за тази година.

Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт