Ревюта
Група: Attic      Албум: The Invocation      Автор: Warrior Of Ice      Ноември, 2012
Attic - The Invocation (ревю от Metal World)

Има моменти от денонощието, в които разумното и порядъчно поведение диктува да се спи втори сън, изпъстрен от приятни, разтоварващи съзнанието баналности. Ако обаче сте от онези, за които по същото време броденето из местните гробища с факел в ръка и торба със съмнително съдържание на гърба е съвсем рутинно занимание, то сътвореното от банди като Attic ще прозвучи като истинско откровение.

За тепърва дебютиращ състав, немските заклинатели демонстрират изключително висока музикантска класа и изчистена творческа насока, като наред с това постигат и едно неподправено злокобно, почти концептуално внушение. Не е изненадващо, че основните им вдъхновители са датските магистри на тъмното изкуство Mercyful Fate – от инструменталното изграждане на песните през натрапчивия фалцетен вой на Meister Cagliostro до смущаващите, заиграващи се със свръхестественото текстове. При все това, “The Invocation” далеч не оставя впечатление на tribute албум - преплитайки споменатите влияния с изобилие от оригинални хрумвания и щипка от класическата китарна фраза на вечните учители Iron Maiden и Judas Priest, той успява да звучи напълно автентично и искрено.

Attic пренасят традиционното в съвременен и свеж формат, обсебващ до степен на граничещо с религиозна обреченост страхопочитание. Не се случва често тъмните богове да ни удостоят с толкова стойностен олдскуул хеви метъл, така че е време да им отдадем дължимото с необходимите приношения на фона на парчета като “The Hidden Grave” и “Funeral In The Woods”.

Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт