Ревюта
Група: Aegonia      Албум: The Forgotten Song      Автор: WingWriter      Юли, 2019
Aegonia - The Forgotten Song (ревю от Metal World)

Изключителна привилегия е да живееш във време, което ти дава шанса да осъзнаеш, че културният живот в нашата мила родина се развива в положителна насока. Бавно, с малки стъпки, но сигурно. Ние с теб, уважаеми читателю, сме свидетели на това как истинското изкуство оцелява, въпреки всичките псевдо-ценности, налагани върху податливото ни общество. Средата на годината е, а в Metal World вече имаме отразени поне два български албума, които са готови да представят страната ни на световната сцена. Това до момента не се беше случвало и със сигурност е повод за гордост. Да се надяваме, че бройката на качествените родни издания ще нараства с годините.

Aegonia са находката, от която се нуждаехме. Дали тук не откриваме музикалната еволюция, движеща не една чужда сцена? От години българските музиканти се опитват да творят в нишата на имена като Nightwish и Therion, но никой не успя да улови така необходимата атмосфера. Aegonia са първите, които успяха да пресъздадат типично скандинавската меланхолия, властваща в музиката на споменатите по-горе гиганти, а и не само. А най-хубавото в цялата работа е, че музиката на нашите сънародници е абсолютно автентична и стиловите ѝ близости с някои от големите скандинавски групи присъстват едва дотолкова, доколкото всички те творят в рамките на метъла.

“The Forgotten Song” е концептуален албум, който носи замечтаността на Amorphis, тъгата на Katatonia и обаянието на българския фолклор. Частта с българският фолклор тук е по-прикрита, но продуктивността на Aegonia надскача това издание. Затова имаме удоволствието да знаем, че групата разгръща фолк мотивите в другите си проекти още повече. Музиката разказва историята на романа “Забравената песен”, написан от фронтдамата Елица Стоянова, а самата книга е свързана с музиката. Двете произведения на изкуството се допълват, затова и се разпространяват заедно. Интересен е фактът, че песните в албума “The Forgotten Song” са на английски, докато новелата “Забравената песен” е на български. Двуезичието в случая е непреднамерен бонус, позволяващ на читателя/слушателя да разбере историята, разказана по различни начини.

“The Forgotten Song” е един от албумите на годината, особено що се отнася до българската сцена. Дали ще има късметът да бъде забелязан от по-голям брой хора? Искрено се надяваме. Музиката го заслужава. А дори няма смисъл да казваме, че очакваме с нетърпение бъдещото творчество на Aegonia, защото те вече ни го предоставят.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от donzezi
Срещнахме се с част от групата на таз годишния Lost Age фестивал в Пловдив .
Поради моето безхаберие ( упуках парите за ядене и пиене ) не можахме да подкрепим групата по-качесвено финансово.
Те имаха щанд и продаваха свои неща и излагаха света на Аегония в картини , книга , музика и тениски.
Купихме диска ( без автограф - пропуск ).
Много добре изпипана работа - музикално и художествено .

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт