Ревюта
Група: The Raconteurs      Албум: Help Us Stranger      Автор: Лилкоff      Юли, 2019
The Raconteurs - Help Us Stranger (ревю от Metal World)

Безспорно е, че Jack White е един от гениите на двадесет и първи век. Само човек, който си няма понятие от музика, би си помислил, че рифовете му, които наистина от техническа гледна точка не са нищо особено, не струват. Какво да кажем за “Seven Nation Army” на The White Stripes или “I Feel Love” на The Dead Weather? Не винаги сложността прави музиката качествена, а класически банди като The Beatles, Sex Pistols и Nirvana (или поне живите им членове) могат да потвърдят това твърдение.

В новия запис на The Raconteurs нищо не може да те изненада: простовати, но запомнящи се рифове, базирани на блус скали, гарнирани с на пръв поглед леко странни вокали от страна на Jack White и Brendan Benson в някои от песните плюс праволинейна дръм секция, маркираща основните моменти в парчетата. Ясно се открояват и потенциалните хитове, които могат да донесат комерсиален успех на “Help Us Stranger”. Няма как да не започнем със заглавното парче, което се намира под номер две в траклиста. Динамична композиция, характеризираща се с непрекъснати двугласия, „мръсен“ бас и видеоклип, който трябва да се види! Другата песен от албума, която също разполага с видео, е “Now That You're Gone”. Седемдесетарското настроение в това парче е доста силно изразено и може би това е една от причините, поради които то ще се превърне във фаворит на феновете. Към графата “chill songs” можем да добавим “Only Child” и “Somedays” – акордови композиции, които не натоварват слушателя по никакъв начин. Откриващата “Bored and Razed” също не трябва да бъде подценявана, а хаотичните “Don't Bother Me” и “Hey Gyp” биха допаднали само на заклетите фенове на Jack White. Интересно е решението на бандата да завърши албума с балада – “Thoughts and Prayers” поставя финалните акорди на “Help Us Stranger” по неочакван начин.

След 11 години суша, The Raconteurs се завърнаха с гръм и трясък на пазара. Само времето ще покаже дали от “Help Us Stranger” ще излязат новите “Steady As She Goes” или “Broken Boy Soldier”. Предпоставките са налице!

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт