Ревюта
Група: Slipknot      Албум: We Are Not Your Kind      Автор: Лилкоff      Септември, 2019
Slipknot - We Are Not Your Kind (ревю от Metal World)

Slipknot си е Slipknot! Много мислех как да започна това ревю и, на база чутото от “We Are Not Your Kind”, подобно встъпление е може би най-подходящото. Когато преди повече от десет години Corey Taylor бе заявил в интервю, че групата му може да надмине Metallica и да запише своя „Черен албум“ скоро, всички го смятаха за луд. Тогава на пазара се появи “All Hope Is Gone” (2008), който промени представите на хората за тежка музика в световен мащаб. След това историята е ясна – смъртта на Paul Gray през пролетта на 2010-а разтресе из основи състава, а уволнението на Joey Jordison след 18 години вярна служба в края на 2013-а предричаше ранен музикален залез за момчетата от Айова. Само че петият им студиен запис, “The Gray Chapter” (2014), запуши устите на всички критици и днес, пет години по-късно, всички чакахме с голяма доза спокойствие новата творба на Corey Taylor и компания.

Именно фронтменът на бандата наскоро бе заявил, че материалът, по който работи с колегите си, е един от най-тежките в историята на Slipknot. Със задоволство можем да отбележим, че това наистина е така! Синглите “Birth of the Cruel” и “Solway Firth” са достатъчно сурови и екстремни, за да стоплят сърцата на всеки краен меломан, направил първия си wall of death по време на някой класически Slipknot-ски брейкдаун. “Unsainted” ще бъде песента, с която хората ще си спомнят за “We Are Not Your Kind” – тежки рифове на куплетните части и незабравим припев, който отеква в съзнанието ти още след първото слушане. “Red Flag” също е парче, което не е за подценяване. Със своето звучене в стил “Iowa” (2001), то определено ще бъде сред фаворитите на феновете.

Запазената марка на Slipknot – кратките отрязъци на различни звуци между композициите с продължителност от около минута – отново разделят песните в албума, служейки за разграничител между по-леките и по-тежките от тях. Тук е моментът да отбележим парчетата, които спадат към първата графа. “А Liar’s Funeral”, “My Pain” и “Not Long for this World” са баладични изпълнения, които с течение на времето могат да станат новите “Till We Die” или “Snuff”.

Единственото, което може да не ти допадне в новия Slipknot, са маските на музикантите. “We Are Not Your Kind” е перфектният албум – предлага за всекиго по нещо и обединява добре музикалните течения, през които съставът премина за последните две десетилетия. С две думи: Slipknot си е Slipknot!

Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт