Новини
ORDINUL NEGRU, NOCTURN и BOLG с концерт на 7-ми декември
Автор: Warrior Of Ice
18 Октомври, 2019
ORDINUL NEGRU, NOCTURN и BOLG с концерт на 7-ми декември

Две румънски блек метъл групи – ORDINUL NEGRU и NOCTURN – идват за ексклузивен концерт в София на 7-ми декември 2019-а г., събота. Те ще се качат на сцената на малката зала на клуб Mixtape 5, където ще бъдат подкрепени от българската банда BOLG.

Вратите ще отварят в 18:00 часа, а по програма концертът ще започне в 18:30. В деня на концерта, на място входът ще струва 12 лева. Можете да закупите билетите си за събитието предварително в мрежата на eTicketsMall, където се продава промоционален пакет за двама: два билета на цена от 20 лева!

ORDINUL NEGRU започва през 2004-а г. в Тимишоара, Румъния, като блек метъл проект на мултиинструменталиста Fulmineos. Списъкът с проекти, в които името му се появява през годините, е дълъг, като сред формациите, наброяващи над 15, се отличават култовите Negură Bunget. Fulmineos е част от явлението Negură Bunget в периода 2010-2013, като заема позициите на китара и вокал в бандата и участва в записите на EP-то “Poartă de dincolo” (Code666 Records, 2011).

ORDINUL NEGRU е негов едноличен проект, като от създаването му през 2004-а до 2015-а г. той свири на всичките инструменти. В това време издава седем дългосвирещи албума. След този период ORDINUL NEGRU вече започва да се оформя като пълнокръвна група и не закъснява осмото ѝ студийно творение “Faustian Nights”, излязъл през 2018-а г. чрез Loud Rage Music.

Към 2019-а г. ORDINUL NEGRU са: Fulmineos - китари и вокали, Putrid - ударни Urmuz – китари и вокали и Orthros – бас.

NOCTURN стартират през 2000-а година като блек метъл група с Dead Architect (китари) и Malphas (барабани и вокали). През 2006-а те издават първия си албум, “Death Scent”. От 2008-ма г. вече правят концерти, а през 2010-а издават мини албума “Impending Damnation”, записан на живо в репетиционната. През 2013-а г. към групата се присъединяват Seer (китари) и Kroll (бас) и тя става по-активна на концерти. След осем години NOCTURN се завръщат с новия албум, озаглавен “Thrones of Deception”. Това е концептуален блек метъл албум, записан и продуциран в Consonance Studio в Тимишоара в края на 2018-а г. Албумът е първият акт, който описва историята на Архитекта – алхимик, който иска да призове Малфас, Принцът на Ада. Всеки опит на Архитекта е обречен на неуспех, защото той няма необходимите знания за това. Съставът на NOCTURN през 2019-а г. е: Dead Architect - китари и вокали, Malphas – ударни, Seer – китари и Kroll – бас, бек вокали.

BOLG (което на древен български означава „вълк“, както и „знаещ“) е създадена през пролетта на 2003-та г. от Крум (китара, вокали), като идеята е групата да е олдскуул ориентирана, а текстовете да са с историческа, антирелигиозна и мизантропична насоченост. Към него се присъединяват Kamael (барабани) и Даниел (бас). В началото на 2004-та г. за втори китарист е привлечен Станимир. Вдъхновение черпят от ранните EMPEROR, DARK THRONE, MARDUK, SATYRICON… В този състав и дух са записани и първите песни на бандата, които излизат в сплит албум с друга българска група (EXILE). Песента “Pagan Forces” излиза в две компилации през същата година, като едната е издадена в Германия. След това се редуват дълги паузи и кратки събирания. Най-вече поради смени в състава – на мястото на Даниел идват Мартин, а след неговото напускане – BassDestroyer, като междувременно и Станимир е заменен от Асен. В този състав започват и записите за първият пълнокръвен албум – “Plague Vaccine”, който излиза през 2019-а г. благодарение на френския лейбъл Hass Weg Productions на CD, а на касета – благодарение на Serpent Eve Records. В този период се налага още една смяна в състава – отново бас позицията се овакантява и на мястото на BassDestroyer „сяда“ Андрей. През 2015-а г. песента „Поквара“ е включена в компилацията „Death Metal Bulgarian Fans Vol.2“. Бандата има активно клубно участие на родна земя, като не липсват и участия зад граница. Делили са сцена с групи като NEGURA BUNGET, GRA, GRAVELAND, LUCIFER’S CHILD…

Това ще е една специална среща на ORDINUL NEGRU (които правят ограничен брой концерти) с българската публика с подкрепата на още две стойностни банди. Специална среща, като всяко нещо, което носи нишката на така обичаната у нас група Negură Bunget и наследството, което те оставиха в историята на музиката...

Ще се видим на 7-ми декември, защото докато ни има нас феновете, нищо няма да бъде загубено.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/704411533360848/

Виж повече за: ORDINUL NEGRU, NOCTURN, BOLG
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт