Ревюта
Група: TCRXP      Албум: Robinhoods Reverse      Автор: Alice      Ноември, 2019
TCRXP - Robinhoods Reverse (ревю от Metal World)

През 2019-а година вече със сигурност може да се каже, че малко неща могат да изненадат средностатистическия фен на прогресив метъл и рок музиката, дори и ако е запознат в достатъчна дълбочина с всички трендове, както и с най-новите банди, супергрупи и ъндърграунд проекти. При все това, винаги има определени артисти, които успяват да се отличат и коренно да променят представата ти за експерименталната музика дори с едно слушане, карайки те да погледнеш всичко от съвсем различен ъгъл. Точно това може да ти причини и дуото TCRXP.

Проектът TCRXP е роден в Охайо и се състои от само двама, но невероятно талантливи музиканти – мултиинструменталистът Tim Cowan и колегата му барабанист Zack Foust. Дори и да са сравнително нови изпълнители на прогресив сцената, те вече са постигнали много, а звукът им е тотална иновация.

Имайки предвид, че музиката им е написана, изсвирена, продуцирана, миксирана и мастерирана само от тях двамата, е трудно да разгадаем как TCRXP на моменти успяват да звучат като цял оркестър. От едната страна на монетата имаме композиционния гений Tim, който едновременно пее и свири на китара, разделяйки звука ѝ, за да замести бас китарата по време на живи изпълнения, като същевременно използва и компютърни контролери за допълнително подплатяване на звука, което само по себе си говори много за уменията му. От другата страна имаме Zack, който записва барабаните за “Robinhoods Reverse,” правейки музикалната бленда цяла и органична. Всичко това вероятно те кара да се чудиш какво ли би било да ги видиш на живо… но нека оставим тази мисъл настрана, за да се фокусираме върху едно от новите им произведения.

Tim вече е напълно потопен в креативния си процес от няколко години насам, но сега – със съвместните усилия на Zack – TCRXP издават вероятно най-големия си и най-обещаващ проект досега. След дълго време на записи е време “Robinhoods Reverse” да се появи в целия си блясък.

Записът се състои от три песни и в сравнение с първото им EP, “ONE”, което се появява в края на миналата година, всичко в него звучи съвсем ново, свежо, много по-изпипано и усъвършенствано. Става ясно, че TCRXP не биха толерирали и една скучна секунда – точно обратното. Точно както предшественика си “ONE,” “Robinhoods Reverse” те държи в постоянно напрежение и те кара да искаш да разбереш какво следва веднага, на момента. Може би точно това усещане е нещото, което прави списъкът от само три песни толкова вълнуващ, колкото и цял дългосвирещ албум.

Заглавието само по себе си те кара да се замислиш за цялостната концепция за кражбата от бедните, за да имат повече богатите, което е доста релевантно за времето, в което живеем. В комбинация с политическата сатира, която играе голяма роля тук, новата музика на TCRXP доказва, че е много по-дълбока от очакваното.

Всичко започва с отварящото парче “Tomorrows Sadness Today,” което е кратък, но интригуващ инструментал, изпълнен с цветни емоции – леко меланхоличен, но в същото време пълен с изненади и много, много слоеве. Трудно е да не забележим и страхотните китарни моменти, които са една от най-чаровните черти на дуото. Следва второто попълнение в записа, “Trouble Knockin,” което носи повече енергия, хъс и дори известна пънк нотка. Същото се отнася и за песента “Apathetic Man & the Wolves at the Door,” която на свой ред внася бунтарско и приповдигнато настроение. Очарователните рифове и мелодичните вокали на Tim дават гаранция, че ще си тананикаш третата песен от “Robinhoods Reverse” поне още няколко дни.

Явно е, че “Robinhoods Reverse” притежава всичко, от което се нуждае едно модерно прогресив метъл издание, и дори повече от това. Всичко чуто до момента е солидна основа и летящ старт за TCRXP. Бъдете нащрек за следващата им творба… защото ще бъде нещо огромно!

Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт