Ревюта
Група: Annihilator      Албум: Ballistic Sadistic      Автор: Лилкоff      Януари, 2020
Annihilator - Ballistic Sadistic (ревю от Metal World)

Не са много групите, които са заедно на сцена от 35 години. Това твърдение донякъде важи за канадските спийд-траш метъл ветерани от Annihilator. Jeff Watters и компания, както би било по-правилно да наричаме една от най-основополагащите банди в последните три десетилетия, са може би световен рекордьор по брой бивши членове, но това по никакъв начин не им пречи да записват качествена музика.

В интервю от октомври тази година, Watters заяви: “Всеки музикант обича парчетата, които пише, като негови собствени деца. В моя случай е трудно да бъда главен текстописец, композитор и продуцент в продължение на толкова много години. Не е лесно да си свеж в музикално отношение и всеки ден да идваш в студиото с нови готини идеи или пък преработени стари такива. Времето ще покаже дали новият ни албум ще бъде добър, но според мен това е най-успешният ни запис от “Schizo Deluxe”, издаден през вече далечната 2005-а година. Всеки има право на мнение, но хората лесно ще усетят настроението на първите три албума.”

В думите на 53-годишния виртуоз, роден в Отава, има много истина. Дали Watters е рециклирал стари идеи, може да каже само той, басистът Rich Hinks, ритъм китаристът Aaron Homma и барабанистът Fabio Alessandrini, но ако трябва да опишем новия Annihilator на метъл език, най-точно би звучало септултурското “Back to the Roots”. Парчета като откриващата “Armed to the Teeth”, “Dressed up for Evil”, “Psycho Ward” и сингалът “I am Warfare” могат да ни върнат в началото на 90-те и да ни напомнят за класически записи като “Never, Neverland”, “Set the World on Fire” или пък излезлият преди това дебютен “Alison Hell”. Не по-назад остават “Out with the Garbage”, “Riot” и закриващата “Тhe End of the Lie”.

Единственият елемент в “Ballistic Sadistic”, който може да подразни средностатистическия траш маниак, са програмираните барабани. Все пак живеем в 21-ви век и за всеобща жалост този музикален приом се превръща в тенденция, но няма как толкова дребен детайл да развали всичко хубаво, направено от Jeff Watters и компания.

Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт