Ревюта
Група: Diabulus in Musica      Албум: Euphoric Entropy      Автор: Sharon      Февруари, 2020
Diabulus in Musica - Euphoric Entropy (ревю от Metal World)

Дали заради екзотичния си произход или по-специфичния си изказ, Diabulus in Musica продължават да са незаслужена част от ъндърграунда на симфоничния метъл. Докато епицентърът на жанра е доминиран от все повече имена, разреждащи музиката си с модерни поп елементи, испанците издават най-силния си албум след шедьовъра “Argia”.

От началото до края, “Euphoric Entropy” изследва безкомпромисно максимума на творческите умения на бандата. Симфонично интро предшества “Race to Equilibrium”,  преливаща с енергия, техничарско свирене и хор, напомнящи на имена като Therion и Epica. Дуетът между агресивните ревове на клавириста Gorka Elso и мелодичния глас на флейтистката Zuberoa Aznárez звучат на фона на бластбийтове и величествени оркестрации в “Nuevo Rumbo” и се приближават до стилистиката на Diablo Swing Orchestra в “The Misfit's Swing”. Изпълнена на родния баски език на Diabulus in Musica, “Otoi” отива още по-далеч с фолклорна мелодет основа по примера на класическите парчета на Eluveitie. “Our Last Gloomy Dance” е симбиоза между валс и симфонични елементи, а “In the Vortex” закрива албума с кулминация от клавиши, оркестрации и поредното звездно изпълнение на Zuberoa.

Сред ключовите елементи зад успеха на записа са неговото музикално разнообразие, техника и позитивно настроение, превръщащи се в запазена марка на Diabulus in Musica. Във време на все по-голям застой в симфоничния метъл, албум като “Euphoric Entropy” носи така необходимото вдъхновение и напомня, че извън ядрото от до болка познати имена, окупирали големите фестивали, работят групи, които все още дават всичко от себе си в името на истински стойностни творби, заслужаващи внимание и уважение.

Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт