Ревюта
Група: Paradise Lost      Албум: Obsidian      Автор: Sharon      Май, 2020
Paradise Lost - Obsidian (ревю от Metal World)

В зората на четвъртото си десетилетие, Paradise Lost са болезнено искрени. Шестнадесетият албум в дискографията им, "Obsidian", предлага ритуално, почти медитативно преживяване, вадещо на показ най-мрачните късчета от душите на създателите си.

В същността си наследникът на заредените с олдскуул агресия "The Plague Within" (2015) и "Medusa" (2017) е непредсказуем. Продукцията напомня за записите от 90-е години, превърнали Paradise Lost в готик законодатели с нездрав интерес към редица други музикални жанрове. От началото до края, "Obsidian" е модерна класика, предлагаща отличен баланс между дуум, дет, готик и дарк метъл.

Като музиканти, които много отдавна нямат какво да доказват, Paradise Lost залагат на най-добрите черти от арсенала си. Това само по себе си ни е достатъчно, но добрите новини далеч не спират дотук. Вакханалията от мракобесни оркестрации, цигулки и рифове в "Darker Thoughts" е перфектна основа за Nick Holmes, смесващ дет с чисти вокали с лекота, на която мнозина ще завидят. Струните на Greg Mackintosh превръщат "Fall from Grace" и "The Devil Embraced" в дуум химни с класически сола, а нотките осемдесетарски готик рок в "Ghosts" и "Forsaken" напомнят за големите Fields of the Nephilim. Във втората половина на записа са атмосферичните бижута "Ending Days", "Ravenghast" и "Defiler", чиито мелодии те карат веднага да си го пуснеш отново.

Добре знаем, че изкуството на британците е напълно безподобно. Затова и не очаквайте втори "Draconian Times" или "Icon". "Obsidian" отстоява позицията си и носи безпогрешния почерк на група, преоткрила корените си без капка носталгия по изминалите дни, а посланието на Paradise Lost звучи дълго в съзнанието:

Всички сме сами (We're all alone).

Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт