Ревюта
Група: Asking Alexandria      Албум: Like a House on Fire      Автор: Стако      Юни, 2020
Asking Alexandria - Like a House on Fire (ревю от Metal World)

Asking Alexandria са сред групите, които не могат да се спрат на финален стил. С всяко следващо издание нещо се променя. Което обикновено е супер, но не и когато промяната е до степен, при която дори ядрото не е разпознаваемо. Пък чудото си е налице: успехът им не може да бъде отречен. А отдадените фенове и ползваните прихватливи мотиви играха голяма роля за достигането на това статукво.

Но докога така? Стилът е сред най-значимите качества, с които един сериозен артист може да се прослави. Изглежда обаче, че променливият нрав на състава го прави колкото непредвидим, толкова и интересен. И само от обложката си “Like a House on Fire” изглежда като да спазва тази традиция.

Парадоксално, но тази обложка едновременно казва истини и бълва лъжи. Действително, материалът на диска е коренно различен от очакваното. Графичният дизайн обещава нещо по-мрачно, по-мащабно и по-плътно, докато траклистът е фрашкан с радиофрендли псевдо-рок кънтри парчета. А това едва ли е етикет, който някоя банда на този свят гони – особено на метъл сцената. Ама тук метъл няма! В най-тежките си моменти записът може да ви зарадва с по-минорен хард рок. Липсват също и експлозиите от пристрастяващи, мелодични припеви, които бяха типични за групата. Някои от композициите пък тотално напускат рок територията и звучат толкова new age, че могат да бъдат объркани с произведение на Imagine Dragons. Някъде в микса често се откриват идеи, типични за поп музиката от ранните двехилядни, с нейните характерни бийтове, чинели и добавки. А за капак някой гений по време на записването на този труд е решил, че е брилянтна идея половината траклист да се състои от балади. За щастие, другата половина се състои от просто бавни песни. Такъв извод не се казва лесно, но едва ли през 2020-а ще срещнем по-бавен и скучноват албум. В подобен тип произведения често се изпъква поне с мелодика или лирика, но всичко от показаното тук е не просто чуто, а чак познато. Изключение правят синглите, които звучат живо и вдъхновено.

В “Like a House on Fire” се усеща действителен опит да се създаде нещо ново върху основата на класическото. Винаги е било ясно, че някои от членовете на състава имат голямо пристрастие към класическия рок и неговите корени – кънтрито и блуса. Но иновацията просто я няма, нито пък се усеща някакъв особен трибют към нещо конкретно. Такова издание – в този му вид, от това име – единствено може да се сблъска с грешни очаквания. И е шокиращо, че никой не го е предвидил.

Доколкото е предизвикателно да се определи стилът на Asking Alexandria, те си притежават характерни похвати. Но в този релийз не срещаме по-позитивните от тях. Ако все пак ви липсва поп музиката от 2002-ра година и бихте искали да я чуете ремиксирана в радиофрендли рок вариант, този албум е за вас! Но ако не сте тази уникална персона, получавате препоръка само за синглите.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт