Ревюта
Група: Bring Me The Horizon      Албум: Post Human: Survival Horror      Автор: Стако      Ноември, 2020
Bring Me The Horizon - Post Human: Survival Horror (ревю от Metal World)

Bring Me The Horizon са сред групите, претърпели контрастна метаморфоза в повече от един смисъл. Бандата започна с екстремен метъл, забъркан с емоционални тенденции, но успя да достигне степен на завидна артистичност. А жанровете изглежда са просто прегради, които британците са решени да преборят, при това с обосновка.

С “Amo” те постигнаха две неща. Успяха да разбунят духовете на заклетите металисти, твърдящи, че в метъла друго освен метъл не бива да има. Но задоволиха и значително количество меломани, убедени в обратното. А като бонус придобиха нови фенове, които нямат нуждата да ровят под повърхността. От тази гледна точка “Post Human: Survival Horror” е застрашен от това да изпадне в безтегловност. Същевременно обаче – решен да затвърди претенцията.              

Още с интродукцията се дава причина на отдадените жанристи да замлъкнат – групата показва, че владее екстремната музика. Каква е разликата? Положени са усилия да се обясни защо не всяко парче звучи така. В случая целта напълно оправдава средствата – композициите целят да са влиятелни и следователно всяка от тях се води единствено от своите нужди. Това резултира в един от най-разнообразните и пъстри траклисти, които ще чуете за годината. Той от своя страна е окомплектован чрез великолепен мастеринг, общ наратив и константно ниво на прикачливи мелодии, дистанциращи го от идеята за дисонанс. Впечатляващо е и нивото на колаборации, при това с артисти от различен ранг и бекграунд. Възхитителен е и фактът, че всичко това е постигнато през 2020, годината на ограниченията. И докато сме на темата, това може би е най-актуалният албум, който можете да чуете. За щастие, Ollie Sykes е бил достатъчно мъдър да положи пластове в заключенията си. Един преразказ на карантината би бил скучен, но един труд за изводите вследствие от нея е чудесна идея за хорър разказ. Подбраните изразни средства са преки и искрени, но не се страхуват да подскажат за дълбочина на слушателите със склонност да я търсят.

Изводът е запис, който е повече от жанр, идея или звук. Той е изкуство. “Post Human: Survival Horror” е следствие на редките магически моменти, когато всички нужни компонентни са налице и доказват развитие. Албуми като този не са просто поредното издание – те са стъпка напред за цялата музикална индустрия.

От друга страна, не е лесно да се заяви такова твърдение. Още по-трудно е да се обоснове. Но тук целта е провокация. Имате ключа и знаете къде е вратата. Дефиницията зависи от вас. А докато я търсите, ще се насладите на девет феноменални трака, които знаят как да ви впечатлят, независимо дали ще откриете истината или не.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт