Ревюта
Група: AC/DC      Албум: Power Up      Автор: Лилкоff      Ноември, 2020
AC/DC - Power Up (ревю от Metal World)

Много меломани са на мнението, че една група трябва непрекъснато да развива стила си и албумите, които издава, да бъдат коренно различни един от друг. Е, ако сте фенове на Faith No More, може би и вие мислите по този начин, но има такива банди, които в никакъв случай не трябва да променят начина си на свирене и композиране на музика. Eдна от тях определено е AC/DC.

За последните шест години след издаването на “Rock or Bust” феновете на DC трябваше да преглътнат доста горчилки: смъртта на Malcolm Young, влошаването на слуха на Brian Johnson и смяната му с вокалното недоразумение Axl Rose, проблемите със закона на барабаниста Phil Rudd... В крайна сметка всичко е добре, когато завършва добре, и ето че през иначе ужасната в много аспекти 2020-а година легендарните австралийци оставиха поредното късче музикално съвършенство, което още дълги години ще грее сърцата на милионите им фенове.

Да правим музикален анализ на AC/DC e лудост. “Power Up” звучи като всеки един албум на състава от дебюта на Brian Johnson в “Back In Black” (1980) до ден днешен, но въпреки това няма как да кажем, че Angus Young и компания са изчерпани идейно. Като нещо ново в звученето им можем да отбележим неравноделния размер в песента “Through the Mists of Time” – похват, който нито един от иначе многото барабанисти на AC/DC не беше използвал в последните 47 години.

“Power Up” е и официалният дебют на китариста Stevie Young – племенник на Angus и Malcolm. През годините роденият в Австралия шотландец е взимал периодично участие в проектите на групата, като например щатското турне през 1988-ма и записите на “Rock or Bust” (2014), но за първи път името му е част от титулярния състав на бандата.

Всяко едно от парчетата в “Power Up” има огромния потенциал да стане хит, дори трите сингъла – “Shot in the Dark”, “Realize” и “Demon Fire” вече се утвърждават стабилно в челните позиции на световните класации. Истината е, че Angus Young просто знае тайната на успеха и макар тя да се крие в нещо наглед толкова просто като изсвирването на четири квартови или квинтови двулгаса в схематичен ред, гарнирани с характерния за DC седемдесетарски оувърдрайв, прост, но за сметка на това изключително стегнат бас, подплатен с прав ритъм от дръм секцията и неостаряващата дрезгава бленда на Брайън Джонсън – к‘во като?! Това е рок енд рол, а с издаването на “Power Up” AC/DC затвърдиха позицията си на кралете в този жанр.

Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт