Ревюта
Група: Bloodbound      Албум: Creatures of the Dark Realm      Автор: Стако      Май, 2021
Bloodbound - Creatures of the Dark Realm (ревю от Metal World)

Добре дошли в бъдещето, което през 80-те и 90-те мнозина биха отрекли – моментът, в който суровият, див и първороден Хеви Метъл бива етикиран като архаичен, старомоден и дори ненужен. Много днешни банди, прилагащи стремеж към този звук, добавят към своето изкуство пластове маркетинг, които да ги отличат. Но дали с цел успех или от страх? А има ли значение, когато все още най-важния фактор е музиката?

В този ред на мисли, шведските юнаци от Bloodbound представят труд точно в този жанр, днес. Същите имат скромни визуални вмешателства на сцена. Но именно фактът, че гримът им противоречи на звука, доказва особена форма сигурност, която малко състави могат да заявят. И тогава действително остава музиката.

Която знае точно какво е. Хеви метъл? Докачлив, свеж и енергичен хеви метъл! Пъстър, ритмичен и мелодичен. От онзи, дето ви кара да си представяте битки и зелени ливади или далечни, фантастични земи. Каквото впрочем биха провокирали текстовете у вас. Patrik Selleby дава всичко от себе си да гони висотите, които толкова вокалисти от жанра са покорили преди него. Вероятно има много труд зад постиженията, но записите правят впечатление, че са изпълнени с лекота и кеф. Композициите са основно мажорни (което вече е рядък феномен), на места вдъхновени от ирландския фолк. Включват също и в себе си някои оркестрални хватки, които придават класическа плътност. Обработката на записа е безкомпромисна със завиден и цялостен диапазон – точно каквато някогашните титани са мечтали да бъде.

След 45 минути паразитен и напевен хеви метъл е почти невъзможно нещо да не остане във вас, особено ако сте почитатели на жанра. Албумът редовно провокира и мисълта “Ей, т’ва ще е супер на концерт!”. Подобно усещане може да е несигурно, но музиката тук ще ви доближи до това вълнение.

Хеви метълът е жив. Той е безсмъртен. Видоизменен и по-разнороден от всякога – несъмнено. Но докато съществуват групи като Bloodbound, които се вдъхновяват от миналото с цел да го възпеят чрез най-добрите похвати, това статукво няма да се промени. Но ако някога се усъмните, налице има цял албум, който да ви го припомни – “Creatures of the Dark Realm”.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт