Ревюта
Група: Daisuke Ishiwatari      Албум: Guilty Gear Strive OST      Автор: Стако      Юни, 2021
Daisuke Ishiwatari - Guilty Gear Strive OST (ревю от Metal World)

В японското студио Arc System Network съществува екип, който действително можем да бележим с вече архаичната титла “Криейтив”. Запознатите с термина знаят, че всеки криейтив си има креативен лидер, което от своя страна може да се дефинира единствено спрямо целите на проекта. За нашите цели, това е Daisuke Ishiwatari.

Същият заслужи уважение, заедно с успеха който върви с него, защото креативната жажда в него му помогна да надделее себе си. Неговото творение Guilty Gear, което увенча почти всеки познат медиен формат с поне едно издание, нямаше да достигне този размах, ако не беше Daisuke. Именно защото той е автор на гигантския епос, дизайнер на повечето герои, програмист и режисьор в дигиталните изяви, и най-важното за нас – композитор на зверските саундтраци. В този ред на мисли, на вашето внимание – “Guilty Gear - Strive”

Експлозивната енергия на източния метъл е позната на много от нас и същите ще се радват да чуят, че тя обитава и това издание. Стига да сте способни да третирате японското произношение на английския език в изданието подобно на първото потапяне в морето за деня, отсреща ще ви облее енергичен и прихватлив екстаз. Нещо повече – музиката тук успява да обхване съпътстващия наратив по-добре от всякога. По-запознатите с поредицата ще се насладят и на няколко скрити препратки към оригиналните композиции по същите герои. Траковете непрестанно впечатляват с качеството си, като стилистично звучат точно на границата между модерното и класическото, с някое друго космическо соло, което да ви отвее главата. Мелодичните прогресии, ползвани тук, са ви познати, но аранжиментът им ги кара да звучат изпълнени с нов живот, докато запазват сладникавата нотка носталгия. В някои парчета присъстват по-прогресивни елементи – нещо ново, но пасващо идеално на целите. Набор от тях се накланят към поп звучене, но без да компрометират нито едно от позитивните качества, което води до позитивно разнообразие. Във времетраенето от почти час и половина, Naoki Hashimoto впечатлява пак и пак със своя вокален диапазон и доказва стъпка напред в своето развитие. Миксът и мастерингът (които, впрочем, също Daisuke прави) са добри, с изключението на странни сблъсъци на честоти в някои парчета, отнесени единствено до вокалните пластове, но това със сигурност ще бъде адресирано с пълния, висококачествен релийз. А когато достигнете края на плейлиста, ви очаква прекрасен – в наративен и музикален смисъл – финал, който успява да покаже как се прави успешна рок балада.

“Guilty Gear - Strive” е един от най-добрите трудове, по които Daisuke Ishiwatari и Arc System Network са работили. Впечатляващото тук е, че за първи път вокалните компоненти от саундтрака са толкова добри, че могат да се изправят самостоятелно, отвъд поредицата и концепцията за саундтрак, като албум. И е иронично по един топъл начин, че това постижение е налице под името “Strive”.

Не всеки има време да следи дълбока история, която вече продължава десетилетия. Нито пък всеки е почитател на сложни бойни игри. Но ако гореизказаното звучи интересно, със сигурност ще намерите време да чуете музиката. Ако го направите, неминуемо ще разберете защо този екип и творбите им са толкова специални.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт