Ревюта
Група: ExxoStack      Албум: Ostinatopia      Автор: Alice      Септември, 2021
ExxoStack - Ostinatopia (ревю от Metal World)

ExxoStack е сравнително нов, но много вълнуващ проект, създаден от американския мултиинструменталист и самоук продуцент Jonathan Gabriel младши. Той стартира кариерата си в началото на 2016-а година и, за щастие, и досега успява да запази и да даде нов живот на много от авторската си музика, събирана през годините преди това. По-късно, след стартирането на проекта, тя е издадена като част от първите му EP-та. След дълго самообучение, той усъвършенства продуцирането и ExxoStack е начинът на Jonathan да покаже изкуството си и да го сподели със света.

Jonathan Gabriel младши е вдъхновен от безброй жанрове и музиканти, което си личи в музиката му, също включваща много жанрови вариации. Както той самият казва, най-големите му влияния тръгват от попа и фолк рока и стигат чак до техничния дет метъл. Бъдещите му планове са свързани с избирането на музиканти за група за живи участия и целта му е ExxoStack да стигне до филмовата индустрия и създаването на музика за филми, игри и спортни събития.

Предишните му записи включват синглите “NeoPallium” и “Cloud” и колекцията от стари демота, носеща името “The Shudder Tapes.” Дебютното EP “Ostinatopia” излезе на 13-и август тази година и вече е дигитално достъпно навсякъде в мрежата. Най-големият и амбициозен предстоящ проект на Jonathan за момента е първият му студиен албум, планиран за края на 2021-ва. Но първо е време да се потопим в магическия свят на “Ostinatopia”.

EP-то се състои от пет песни с обща дължина от около 20 минути. Откриващата“Lore” е нежно звучащ приказен запис, който постепенно се превръща в епичен инструментал, изграждащ много силно начало. Второто попълнение, “Mosaic” e дори по-приятно за сетивата, с още по-нежна инструментална част, изпълнена с романтични китари и прекрасна цялостна атмосфера. Подобно на него, третата песен с името “Intelligent Design” също е впечатляваща интерлюдия. Лесно можем да си я представим във филмов саундтрак, който бързо да сбъдне мечтата на Jonathan да стане филмов композитор. Завладяващите емоции в “Intelligent Design” стават все по-силни и по-силни с всяка секунда и когато достигат кулминацията си, неусетно се преливат със следващата композиция, “Winds”. Тя е осезаемо по-меланхолична, с неочаквани алтърнатив рок елементи, но перфектно пасва на цялостната концепция и звука на EP-то. Последната песен, “Nostalgia”, перфектно отговаря на името си и създава доста носталгично настроение, подкрепено от единствените вокали, които чуваме в целия запис – деликатен женски глас, който красиво се преплита с вълшебните китарни мелодии. Важно е да отбележим, че това е много добре изпълнен кавър на оригинала със същото име на гръцкия изпълнител Yanni. Краят на последната песен и заключението на EP-то е величествена градация на емоции и последната глава от музикалната сага. Дори без да е саундтрак на истински филм, “Ostinatopia” разказва пленителна история.

Щом цялата тази мощ и магия могат да се съберат в само пет песни, можем само да гадаем как ще звучи студийният албум на ExxoStack и колко още от креативността на Jonathan Gabriel младши ще се отприщи.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт