Ревюта
Група: Custom      Албум: V      Автор: Alice      Октомври, 2021
Custom - V (ревю от Metal World)

Откриването на нови и интригуващи рок банди с неповторимо и свежо звучене, което да не сме срещали при поне стотици други състави преди, става все по-трудно през последните години.

Но тазгодишното търсене приключва с приятна изненада и неочаквана версия на класическия рок и метъл, представена от формацията Custom от Сиатъл с новия им запис “V”.

Custom е създадена през 2002-ра година от китариста Corey Petro, като настоящият състав включва вокалиста David Lyon, китариста и вокалист Scott Bickham, басиста Paul Yarnold и барабаниста Brian Cochran. Основните им вдъхновения включват разнообразна палитра от стилове като рок, поп, метъл, пънк, блус и дори класическа музика.

Считани за едни от водещите групи в Сиатъл, Custom правят голямо завръщане на сцената с петия си албум “V”, който е записан от Jonathan Plum в London Bridge Studio и продуциран от Jack Endino, продуцент на банди като Soundgarden и Nirvana. Състоящ се от десет песни, “V” е напълно готов собственоръчно да върне всеобщата ни надежда в модерния рок.

Записът започва със страхотни чисти вокали, преплетени с красиви китари в отварящото парче “King Alice” и втората песен “Snake in the Grass” – осезаемо по-енергична и олдскуул, напомняща по звучене на групи като Iron Maiden. “Open Road” е още по-раздвижено парче с приповдигнато и палаво настроение, а четвъртото попълнение към “V” – “Game On” – е от по-олдскуул ориентираните песни с препратки към златната ера на хеви метъла и хард рока. “Finis Omnium” и “Ten Years Gone” продължават в по-сериозна и стилово по-тежка посока, водещи до “I Sit Alone” – една от най-добрите (ако не и най-добрата) композиции в албума. Бавните мелодични вокали и замечтани китари създават меланхолична музикална обстановка заедно с мрачните лирики, но въпреки това успешно разкриват по-нежната и емоционална страна на Custom, която си заслужава да бъде разгледана. В пълен контраст на предходната песен, “Do It Again” и “He Should Be Dead” са жизнерадостни парчета с рокендрол настроение, връщащо обратно същата енергия като в началото на записа. Финалната част от приключението е една по-различна версия на “Finis Omnium” – кратък и чувствен дъждовен инструментал, който поставя отворен край на историята.

Петият албум на Custom бързо доказва, че е едно от най-добрите им попадения досега, както и един от най-добрите модерни рок и метъл албуми, които сме чували от доста отдавна. Новият поглед над класиките, комбиниран със забележителния чар на Custom, създава перфектната жанрова и звукова бленда. А “V” е своеобразната победа в съживяването на класическия китарен рок.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт