Ревюта
Група: Cradle of Filth      Албум: Existence is Futile      Автор: Killer Rose      Ноември, 2021
Cradle of Filth - Existence is Futile (ревю от Metal World)

Щом дори британските метъл легенди Cradle of Filth изоставиха викторианските приказки и отдадоха вдъхновението си на евентуалния предстоящ апокалипсис, светът явно наистина върви в плашеща посока. Вдъхновен от личните си наблюдения за свръхпопулацията и възможните последици от нея върху околната среда, Dani Filth е написал някои от най-директните си парчета изобщо за фаталния 13-и албум на групата. Резултатът едва ли ще изненада някого.

“Existence is Futile” обобщава успешно всички елементи, които са превърнали Cradle of Filth в институция на екстремната сцена. Той не напомня толкова носталгично на изданията от 90-те, както двата му предшественика “Hammer of the Witches” и “Cryptoriana – The Seductiveness of Decay”… което, разбира се, не означава, че няма да откриете онази любима готическа меланхолична атмосфера в страхотните “Necromantic Fantasies” (достойна да стане концертна класика), “Black Smoke Coming from the Lips of War” и “Discourse Between a Man and His Soul” (Cradle-ския еквивалент на сълзлива балада). Въпреки това, в тавата намират място и по-модерни откоси като “How Many Tears to Nurture a Rose?”, която съвсем спокойно би се вписала и в далеч по-китарния “Thornography”. И като стана дума за “китарност” – дуото Marek Ashok Smerda и Richard Shaw продължават да се доказват като едни от най-значимите и талантливи попълнения в историята на състава досега. Новата клавиристка и вокалистка Annabelle Iratni изпълнява ролята си повече от достойно, макар и да не се отличава с нищо специално от всяка друга клавиристка на групата. Настрана от нетипичната тематика, традицията е запазена и текстовете са облечени в типичната за Dani Filth поезия – т.е. той не се е извадил напълно от зоната си на комфорт, но пък доказва за пореден път, че е майстор в това, което прави.

“Existence is Futile” е поредното максималистко издание в творчеството на Cradle of Filth и макар и да отстъпва пред някои от предшествениците си, той продължава поредицата от силни албуми, които бандата не е спряла да издава от шест години насам. Очевидно е, че британските вампири живеят нов живот, който на този етап изглежда наистина вечен!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт