Ревюта
Група: Kabbahl      Албум: Abaddon      Автор: Alice      Август, 2022
Kabbahl - Abaddon (ревю от Metal World)

Ако случайно попаднете на музиката на Kabbahl и никога не сте ги слушали преди, ще бъдете изненадани да научите, че са чисто нова група със само три албума в студийната си дискография. Това би било неочаквано, тъй като още на първо слушане звучат като банда с десетилетия история от много по-голям калибър, що се отнася до популярността им. Пленителното им звучене ги прави неустоими за любопитното ухо и скоро след като ги чуете, ще поискате да попиете и още от вселената на Kabbahl.

Основните творци в групата са талантливият канадски музикант и продуцент Andrew Chrest, създател на Chrest Media, и китаристът Chris Dorin. Andrew е известен с работата си в много други проекти като Ac13 Productions, Dead by Morning, Dark and The Light и Evil Aura. Най-новото му творение е именно “Abaddon” – третият албум на Kabbahl.

Щом става дума за алтернативен рок, има много пътища, по които една банда може да поеме, и Kabbahl определено са избрали експерименталната насока, включвайки много други елементи в музиката си, които са като глътка свеж въздух на пренаселената алтърнатив сцена. Можем да чуем много разпознаваеми влияния и вдъхновения в композициите им, но има и нещо специално в цялостната атмосфера на албума, което го прави още по-вълнуващ за новите слушатели.

Има ясно готик метъл усещане в бас линията и водещата китара, както и вдъхновени от Alice In Chains рифове, които се забелязват още в началото на албума. Отварящата “Goodbye Brother” е първата песен, показваща готик страната на записа, най-вече разчитайки на тежките китари, напомнящи за мрачния звук на Type O Negative. Вокалите пък поемат в тотално различна посока и играят ролята на тайната подправка на Kabbahl, добавена в големи дози към сместа. Китарите също стават все по-гръндж. Дори от първо слушане ще усетите колко потенциал носи този албум.“Receive” е по-тежко парче с впечатляващи вокали. Рифовете също по нищо не отстъпват на тези в откриващата песен. “Love Is a Winter” клони повече към класическия рок и носи Red Hot Chili Peppers настроение, но, разбира се, с изключение на вокалните линии. Вокалите са далеч от всичко, което бихте очаквали да върви ръка за ръка с този инструментал – изненадващо мощни, емоционални и просто безупречни. Същото се отнася за “Wave Goodbye” – песен с по-лек звук, но по-необуздани лирики. “Bad Dream” е от по-метъл изпълненията в записа, където можем да се насладим на скрийм вокали и тежки китарни сола. Ако още не сте започнали да куфеете, може би сега е моментът. Положението сякаш става все по-тежко и по-тежко, ако трябва да съдим по “False Promises”, която има доста по-забързани барабани и рифове. Скоро след нея “Forgotten Peasant” започва почти като балада, но разкрива цялата си мощ и скрита агресия, значително отдалечавайки се от категорията на бавните тъжни песни. Предпоследната “Pretty Pony” е най-закачливото допълнение към записа с доста по-позитивна парти атмосфера – поредният контраст, който също отива на Kabbahl. Последната композиция, “Waves”, е класическо рок парче, което завършва с леко меланхоличен и романтичен привкус.

Не е лесно да направиш алтернативен рок албум, който ясно да се отличава и да изпъква на фона на всички останали, но изглежда Andrew Chrest и Chris Dorin са се справили чудесно със задачата. “Abaddon” се оказва истинско съкровище, което не бихте очаквали да откриете на ъндърграунд сцената. То е и доказателството, че никога не трябва да спираме да търсим нова музика. Неоспоримият потенциал на “Abaddon” и професионалното му изпълнение са сред многото неща, заради които си струва

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт