Ревюта
Група: Hello Fiasco      Албум: Find the Shoreline      Автор: Alice      Август, 2022
Hello Fiasco - Find the Shoreline (ревю от Metal World)

Hello Fiasco e канадско-американска поп рок банда от Уинипег, Манитоба, Канада. Може да сте чували за някои от членовете на групата от друг състав – The Mailman’s Children. Преди време те обединяват сили с други канадски артисти, за да запишат новата си музика, и така се ражда новият поп рок проект.

Hello Fiasco се състои от Eric LaBossiere – лицето и гласът на групата, Joel Couture на баса, Joel Perreault на соло китара и бек вокали, Ivan Burke на барабаните и бек вокалите и Guy Abraham на синтезатор, Ableton и отново бек вокали.

Новият запис на квинтета, “Find the Shoreline”, официално излиза на 4-ти август и се състои от общо 12 песни. Ко-продуциран е от Eric LaBossiere и канадския продуцент John Paul Peters. Въпреки че е миксиран от John Paul Peters, записът е мастериран от Randy Merrill от Sterling Sound, който е световно признат звуков инженер, носител на Грами и известен с работата си с музиканти като Imagine Dragons, Adele, Lady Gaga и много други.

Преди време групата е сравнявана с други класически поп рок състави като Panic! At The Disco и Fall Out Boy, но с “Find the Shoreline” става ясно, че имат достатъчно от своя собствен чар, който да ги отличи и да им спечели място под прожекторите.

Албумът излиза този месец, но е достъпен в Spotify от месец май насам, през което време получава добри отзиви от феновете навсякъде из социалните мрежи. Първият сингъл към записа е “Hold Me Close”, придружен от официално видео, вече качено в YouTube.

Първото, което се забелязва, когато си пуснете Hello Fiasco, е, че дефиницията “поп рок” далеч не е достатъчна да обхване всичко, което канадците са включили в албума. Има много други малки детайли и влияния, които създават разнообразна комбинация от жанрове, простиращи се от класически до прогресив и алтърнатив рок.

Отварящото парче “It Makes Sense” показва нежната страна на Hello Fiasco с помощта на тихите китари и приятните вокали, докато втората песен, вече позната от едноименния сингъл, продължава доста по-динамично, подплатена от замечтаните романтични лирики. Същото се случва и в следващата, “Before Time Leaves You”, която е трогателна балада с меки вокални линии и наситени с емоция китари. Скоро след нея е време настроението да се разведри с “You Don’t Want Love” и “Gorgeous Girl” – две по-живи и приповдигнати като настроение песни, които дори може да ви накарат да потанцувате. Следват по-бавните и емоционални “Listen to Me” и “Atlantis and Compatible”, където можем да чуем страхотния глас на канадската джаз певица Erin Propp в дует с фронтмена Eric. Последвалата “Chess” е поредната закачлива песен с много енергия и жизненост, а след нея можем да чуем едно от най-хубавите изпълнения в албума, наречено “Words Are Fast”. Това отново е силно емоционална композиция, която сякаш директно дърпа струните на сърцето със сантименталния си текст и китарни сола. “Worried Sick” и “One Phone Call” са две от песните, които или ще станат пълни хитове, или ще са любимите ви песни за жив концерт на Hello Fiasco. А защо не и двете? Дванадесетото и последно място е запазено за “Trust” – една от най-красивите песни в “Find the Shoreline”, която е изящен и искрен завършек на албума.

След няколко слушания спокойно можем да заключим, че новата творба на Hello Fiasco дава страхотна скорост на кариерата им и показва истинска отдаденост, креативност и амбиция за бъдещето. Завладяващата атмосфера на музиката им със сигурност ще ви накара да искате още.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт