Ревюта
Група: Fugit      Албум: Nyctophilia Movements      Автор: Alice      Септември, 2022
Fugit - Nyctophilia Movements (ревю от Metal World)

“Nyctophilia Movements” е името на новия албум на италианския проект Fugit, създаден от човека-група Andrea Milan през 2014-а година. Както самият той казва, основният фокус и главната цел на проекта са да стане “начин за справяне с това да си човек”.

Основното вдъхновение зад албума е никтофилията. Речниковото определение е афинитет към тъмнината и нощта или намирането на спокойствие в тъмното. Около това се върти и цялата концепция на записа – както Andrea разказва, основните елементи са “безкрайните самотни разходки в лятна вечер, сюрреалистичната атмосфера на спящия град и спокойната гора, посипана със светулки”. Това се оказва много точно описание на живописните пейзажи, които албумът рисува. Интересен факт е, че целият запис е композиран и записван единствено и само през нощта и никога през деня. Вижда се истинска отдаденост и решителност от страна на Andrea, а албумът наистина си отговаря на името.

“Nyctophilia Movements” е много различен от всичко, издавано от Fugit досега, като предишните му издания се доближават повече до метъла и други по-тежки жанрове. Този запис е акустична ембиънт компилация с много лека, меланхолична, дори романтична атмосфера. Включва четири парчета, които са с обща дължина около 14 минути. Те са разделени на четири отделни “движения” и всичко започва с “Movement I”. Отварящата композиция е изсвирена на класическа китара, в комбинация с други струнни инструменти и аранжимент на пиано. От самото начало вече се усеща как мракът се прокрадва и обхваща цялото пътуване из тъмнината от четири части. Второто попълнение също стартира със забързана и виртуозна мелодия на класическа китара, която се трансформира в замечтан инструментал, изпълнен до ръба с емоция. Скоро след това “Movement III” създава приятно и дъждовно есенно настроение със звуците, наподобяващи тиха буря. Парчето е дори още по-нежно и деликатно от предходното и е перфектното олицетворение на никтофилията и успокояващия комфорт, открит в тъмнината. Последната част от записа е единствената с вокални партии – в нея можем да чуем приказните ангелски напеви, които пасват идеално на инструментала.

След запознанство с цялата дискография на Andrea Milan, издадена под името Fugit, “Nyctophilia Movements” изпъква като едно от най-очарователните му творения. Въпреки че всичко е различно от музиката, която пише обикновено, албумът не отстъпва по нищо на предшествениците си. Цялостното усещане е обвито в сенки, приглушено и печално, но в същото време и лековито за душата.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт