Ревюта
Група: Inquisition      Албум: Obscure Verses for the Multiverse      Автор: Warrior Of Ice      Октомври, 2013
Inquisition - Obscure Verses for the Multiverse (ревю от Metal World)

Благодарение на безкомпромисния си, постепенно еволюиращ стил, отдалечен от всякакви преходни тенденции, Inquisition днес се ползват със статута на едно от най-значимите блек метъл явления на двата американски континента. След повече от 20 години на сцената, Jason “Dagon” Weirbach продължава да твори по старата формула, родила редица забележителни постижения в ареала на суровия и неприветлив олдскуул звук.

Без да разчупва утвърдените творчески параметри на проекта в ненужно търсене на оригиналност, новият запис успява да стои достойно до монументалния си предшественик “Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm”, включвайки някои от най-силните инвенции на Inquisition до момента. Подчертано традиционен, без намек за симфоничност или инструментални еквилибристики, той със завидна композиторска интелигентност обединява неизменния злокобен изказ с едно порядъчно епично начало. Мелодията е поднесена на пестеливи, внимателно разпределени дози, докато в настъпателната дисонантна рифовка успешно са претопени ранните Hellhammer / Bathory влияния и по-късните препратки към Immortal. В еднородния звуков ураган липсата на бас партии не се забелязва, но точно когато оргията от френетично жулене и бластбийтове е на път да погълне сетивата, сполучливи атмосферични отклонения разбиват илюзорното усещане за монотонност, внасяйки ценно разнообразие в духа на албума. Не на последно място, “Obscure Verses for the Multiverse” се отличава с идеално балансиран саунд, който не звучи като създаден в средновековна катакомба, но и не страда от синдрома на свръх-продуцираните модерни блек метъл издания.

Лишен от безвкусни украшения и каквато и да е претенциозност, шестият удар на Inquisition впечатлява еднакво силно, независимо дали бива възприеман като саундтрак към апокалипсис с космически пропорции или просто като спътник на бродника в някой горски пущинак през мрачен есенен ден. От който и нечестив източник да черпят вдъхновение, Dagon и Incubus му дължат много.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт