Ревюта
Група: Keldian      Албум: Outbound      Автор: Warrior Of Ice      Ноември, 2013
Keldian - Outbound (ревю от Metal World)

За да бъдеш забелязан в жанр, толкова пренаселен от оригинални, посредствени и тотално безидейни формации, колкото е пауър метълът, са нужни наистина специални качества. Keldian не разполагат с феноменалната техника на DragonForce, нито с необятната еклектика на Rhapsody, но вместо това залагат на искреност, емоционалност и стремеж към изграждането на нещо свое, без оглед на каквито и да е тенденции в съвременната сцена. А това често е по-важно от изсвирването на 30 тона в секунда или съчетаването на музикални направления от няколко епохи.

При все че съществува изцяло в рамките на утвърдения пауър метъл канон, стилът на Keldian е лишен от директни препратки към немската или скандинавската школи. Подобно на двата си предшественика, “Outbound” също е изграден върху постоянните вокални и инструментални двубои между Christer Andresen и Arild Aardalen. Двамата нито за момент не се увличат в скоростна надпревара помежду си и успяват да задържат композициите интересни, съчетавайки китара и клавир в съвършена пропорция. Характерната симфоничност на музиката им е подплатена от редица осемдесетарски рок, поп и електронни влияния, внасящи допълнително разнообразие в бездруго необикновеното звучене на албума.

Норвежците и тук продължават да изследват любимата си научнофантастична тематика, черпейки вдъхновение както от постиженията на техническия прогрес, така и от творчеството на автори като Питър Хамилтън и Дан Симънс. Историите за сблъсък с извънземни цивилизации стоят учудващо ефектно във високо мелодичните, запомнящи се химни “Burn The Sky”, “Never Existed” и “Kepler And 100 000 Stars”. С тях на свой ред контрастират пространната, плавно напредваща “Morning Light Mountain” и поетичната многоделна пиеса “The Silfen Paths”, които с всяко следващо слушане разкриват нови пластове от богатство и дълбочина.

Когато някой твори без какъвто и да е стремеж към комерсиален успех, резултатът често е изключително непосредствено и пленително изкуство. Keldian за пореден път ни потапят в красотата на открития космос, посвещавайки ни в частица от тайните, които той крие.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт