Ревюта
Група: Primal Fear      Албум: Delivering the Black      Автор: Midnightsun      Януари, 2014
Primal Fear - Delivering the Black (ревю от Metal World)

Когато се заговори за Primal Fear, неизвестно защо първото, което се споменава, е неуспешният опит на Ralf Scheepers да стане вокалист на Judas Priest. Сянката на този акт отдавна трябва да е престанала да тегне над талантливия немски певец, а приликата с някоя велика фигура едва ли е порок в съвременната епоха на пренасищане на метъл жанра. Самата група също достатъчно е плащала данък на тези предразсъдъци, което вероятно е отнело от заслужената й слава - Primal Fear винаги са се раздавали с пълнокръвен, мощен пауър метъл.

“Delivering the Black” всъщност е продължението, което заслужаваше силният “16.6 (Before the Devil Knows You're Dead)” (2009). Феновете обаче трябваше преди това да проявят търпение към опита за праволинейно, предвидимо издание с “Unbreakable” (2012). Наградата за изчакването напълно си заслужава – "Delivering the Black" е стегнато и свежо произведение, заредено с огромна енергия, която завладява буквално от първия тон. В наши дни не е много често явление да се появи албум, при който след всяка песен да се питате: "Какво става по-нататък?" Интригата в творбата е много умело поддържана от началото до края, без изкуствени уловки, ненужно удължени композиции и измъчен пълнеж.

“Delivering the Black” е едно превъзходно начало за мелодичния метъл през 2014-a година в унисон с тенденцията за възраждане на интереса към бандите с чисто или преобладаващо чисто пеене. В този контекст е естествено да се предположи, че героят в новата творба на Primal Fear е тъкмо Ralf Scheepers, но не само - колегите му в бандата се представят на същото високо ниво.

Песните са разнообразни – бойни, лирични, кратки, мащабни, което позволява на групата да обърне внимание пълноценно върху възможностите си. Изборът на хитове в ситуация "за всекиго по нещо" е силно субективен и в случая се спира върху “When Death Comes Knocking” и “One Night in December”.

Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт