Ревюта
Група: Emperors and Elephants      Албум: Devil in the Lake      Автор: Светъл      Януари, 2014
Emperors and Elephants - Devil in the Lake (ревю от Metal World)

Ден след ден светът бълва музикална продукция. Чак е плашещо колко време трябва да отдели човек, за да е “в тон” с всички новости дори само в любимия си жанр. А когато говорим за метъл и рок, сигурно на всеки час някой някъде записва нов албум. И как да отсеем качеството от количеството? С късмет и много ровене в Интернет, може би.

Тук ще стане дума за един дебют – “Devil in the Lake” на Emperors and Elephants. Зад това наглед странно име се крият петима музиканти от САЩ (и в частност Чикаго), които имат доста стаж в местни групи, но определено Emperors and Elephants ще е техния голям пробив. Формирали се през 2010-а година, тези момчета са изчакали доста време за дебюта си, и определено е имало защо.           

Песните са 12, стилът е модерен хард рок, но си личи, че музикантите са слушали музика от 90-те, най-вече гръндж, а и със сигурност класическите рок групи не са им чужди. Можем да сложим Emperors and Elephants редом до банди като Alter Bridge, Shinedown и, с някои уточнения, дори до Nickelback (ако гледаме само най-новата продукция на известните канадци).           

След силното начало с “Bring It Down”, “Who You Are”, “Your Will” и “Man of God”, албумът завива към малко по-баладични моменти, които се съдържат в “Hit of Red”, за да се върне към здравия хард рок с “Dead Sleep”, която носи приятни асоциации с Godsmack. В “Change” вокалистът Jesse Andrews показва истинско майсторство, присъщо повече за хард рок певец от 80-те години. Следва кавър на небезизвестната “Wicked Games”, който всъщност звучи доста добре. “Ghost In the Mirror” е баладично парче, където отново чуваме прекрасно пеене, “You and I” си е откровена и прочувствена балада. Финалът идва с доста индъстриъл звучащата “M. O. G. Duperman Remix”, която обаче е учудващо на място и кара слушателя да пусне албума отново.           

С “Devil In the Lake” чикагската петорка Emperors and Elephants дава заявка за сърцата на всички фенове на модерния хард рок в целия му блясък. Парчетата са изсвирени чудесно; семпли са, но не и скучни; няма песен, която да надхвърля пет минути; всичко е направено както трябва за такъв запис. В днешно време да чуеш толкова силен дебют е рядкост, а когато силата му е комбинирана и с подчертана отдаденост и желание от страна на музикантите да представят песните си адекватно, то албумът от добър става задължителен. А още е едва януари. Може би 2014-а година ще е доста силна за тежката музика.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт