Ревюта
Група: I Killed the Prom Queen      Албум: Beloved      Автор: Warrior Of Ice      Февруари, 2014
I Killed the Prom Queen - Beloved (ревю от Metal World)

Дори без да изискват особено задълбочено вникване, последните издания на знакови банди като Parkway Drive и Soilwork направиха болезнено очевиден факта, че срастването между метълкора и мелодичния дет метъл, което тече вече над десет години, е достигнало необратим етап. В този контекст, след неотдавнашния си реюниън австралийците I Killed the Prom Queen успешно следват стъпките на вече споменатите си сънародници, предлагайки забележително сполучлив музикален хибрид, чиято амалгама от влияния няма как да бъде разчленена и анализирана на части.

След като се порадва на малко слава в Bring Me the Horizon, Jona Weinhofen най-сетне се посвети на по-сериозни творчески търсения и това няма как да не радва. Осем години след отличния си предшественик “Music for the Recently Deceased”, “Beloved” се явява колкото негово закономерно продължение, толкова и своеобразен преход към по-разгърнато и богато звучене. I Killed the Prom Queen са достигнали до качествено ново разбиране за мелодичност, което внася почти оркестрално усещане в много от песните им, чувствително разнообразява записа и в крайна сметка го прави по-директен и достъпен. В основата на композиционната постройка отново стои тандемът Weinhofen / Cameron, чиито грабващи рифови инвенции преобладаващо подтикват да се потопиш в умопомрачен транс от мошинг и куфеене, но понякога рисуват и удивително съзерцателни пейзажи. Новият вокалист Jamie Hope не просто се доказва като адекватен заместник на Michael Crafter и Ed Butcher, но и демонстрира собствен характер със зверски ревове, колебаещи се между присъщите маниери на обладан от бесове и клинично луд индивид. Пиеси като “Calvert Street” и “Nightmares” свидетелстват за техническото израстване на състава, докато моменти от “Melior” и “The Beaten Path” поразително напомнят на мелодет отците Dark Tranquillity, а премерените чисти вокали на Weinhofen и гостуващия Bjorn Strid (Soilwork) допълнително отдалечават албума от познатите стереотипи.

I Killed the Prom Queen може да удрят рядко, но го правят с респектираща сила, създавайки нещо, което е в пъти по-стойностно от последните полюции на нашумялата британска сцена. В епоха, в която стремежът към оригинално и значимо изкуство е повсеместно изместен от други приоритети, австралийската бригада неотклонно следва този стар идеал. Модерен, но и високо музикантски; смел, но същевременно прегърнал традиционни жанрови ценности, “Beloved” е еталонно въплъщение на максимата “качество над количество” и е достоен за цялото внимание, което един шедьовър заслужава.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт