Ревюта
Група: Descend      Албум: Wither      Автор: Here Comes The Pain      Януари, 2014
Descend - Wither (ревю от Metal World)

За повече от десет години Descend еволюираха от крехка, скърцаща по завоите траш банда до добре смазана прогресив дет метъл машина. И както при конструирането на сложни машинарии, така и в новия албум на шведите, “Wither”, нищо не е оставено на случайността. Брутално доброто изсвирване е последвано от още по-брутален програминг, който е подредил всички тонове и удари в съвършена армейска формация, караща ченетата на слушателите да увисват от сложността на извиреното, но отнемаща доста от груува и душата на музиката. Това е и може би единствената, но за сметка на това, основна, забележка към продукцията.

“Wither” не е нито кратък, нито лесен за слушане. И въобще не е за всеки със своите осем парчета, от които само две са под шест минути, а едно достига до умопомрачителните 12. Хубавото е, че във всяка една песен има по нещо специално, а лошото е, че трябва твърде дълго да го чакаш. Вероятността да се откажеш е голяма. Проявиш ли търпение обаче, получаваш повече от час перфектно изсвирен мелодичен дет с изобилие от прогресив забежки, добре премерени лирични отклонения и подходящи вокални линии. За ритъм секцията пък изобщо няма какво да се говори – разпорването е фундаментално. Съвършеното владеене на инструментите позволява на шведите да доставят някои наистина забележителни моменти, да редуват зверска агресия с нежност и меланхолия. Пример за това са най-вече “In Hours Of Despair” и “Sundown”. Общо взето слушането на този албум е нещо като влизане в лабиринт, от който изход няма. Пробвайте “The Rancorous Paradigm” и ще разберете за какво става въпрос. Не може да не се отбележи, че в цялостната атмосфера на записа силно се усеща влиянието на едни други шведски главорези с доста по-богата история – Opeth.

Стремежът на Descend очевидно е насочен към достигане на извънземните висоти от творчеството на безспорни фаворити в този жанр като Gojira и Obscura. Дали ще успеят не се знае, но предпоставките са налице, защото скандинавският метъл, във всичките му разновидности, отдавна е достигнал върховете в индустрията.

Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт