Ревюта
Група: Rage      Албум: Soundchaser      Автор: Warrior Of Ice      Октомври, 2003
Rage - Soundchaser (ревю от Metal World)

Тъжно е, че група от ранга на Rage е сред най-недооценените метъл формации днес. Оставяйки настрана приносът им към европейската пауър сцена, като качество на музиката Rage по нищо не отстъпват на именитите си сънародници Helloween и Blind Guardian.

С шестнадесетия (!!!) си студиен албум метъл ветераните Peavy Wagner (бас и вокал), Victor Smolski (китара) и Mike Terrana (барабани) правят ни повече, ни по-малко от съвършено пауър метъл показно за младите групи и духовен пир за всеки почитател на жанра. “Soundchaser” е концептуална творба, като текстовете на Peavy се градят върху творчеството на Х. Ф. Лъвкрафт, напомняйки донякъде за “The Missing Link”. Историята се върти около мистериозното биомеханично същество, красящо обложките на групата от “Perfect Man” (1988) насам.

Като достоен наследник на шедьовъра “Unity”, “Soundchaser” доразвива новия подход на триото към музиката, която сега звучи по-агресивно от всякога. Прог елементите са сведени до минимум, за сметка на което композиторският тандем Wagner/Smolski е създал едни от най-директните и обсебващи парчета в историята на Rage. Звученето е далеч от популярния хелоуийнски бързашко-веселяшки саунд; напротив – то е мрачно и тежко, подплатено с изобилие от мощни китарни моменти. Още след рифаджийската интродукция “Orgy Of Destruction”, летвата е вдигната високо с “War Of Worlds”, където гласът на Peavy и китарата на Victor се сливат в метална хармония. Химновите “Defenders Of The Ancient Life”, “Flesh And Blood” и “Human Metal” само придават инерция на вече неудържимо носещата се бойна машина Rage. Във финалната двуделна пиеса “Falling From Grace” гостува “тикварят” Andi Deris, а самите парчета “Wake The Nightmares” и “Death Is On Its Way” са близки по структура: баладично въведение, прерастващо преди средата на песента в забележително пауър повествование. Въобще, в албума няма безлична песен. Без да е търсен умишлено подобен ефект, изключителните музикантски способности на тримата изпъкват из целия запис, превръщайки го не просто в поредното безупречно издание на Rage, а в образец за съвременен метъл.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт