Ревюта
Група: Threshold      Албум: Subsurface      Автор: Warrior Of Ice      Юни, 2004
Threshold - Subsurface (ревю от Metal World)

С шест великолепни албума зад гърба си, Threshold са неоспорими лидери на британския прог метъл, дори и да остават недооценени в световен мащаб. Вместо да почиват на лаврите си, шестимата предоставят нова доза първокласен материал, продължаващ развитието от предходния им шедьовър - “Critical Mass”.

“Subsurface” включва близо час изтънчен прогресив метъл - тежък, поетичен и на моменти мрачно-отнесен. Натоварена с емоции, многопластова и ангажираща вниманието, музиката звучи съвременно, с умело втъкани електронни елементи. Освен, че представлява най-сложният запис в дискографията на британците, творбата е и цял калейдоскоп от настроения – Threshold умело редуват настроения на приповдигнатост, меланхолия и замисленост. Материалът е добре балансиран, като парчетата преливат от едно в друго и слушателят остава с усещането, че албумът е една голяма многоделна композиция. Тежки и разчупени ритмови пасажи се трансформират елегантно в баладични етюди, белязани от характерния почерк на състава. Сред звуковата хармония отлично се вписват и интелигентните социално-философски текстове, занимаващи се с политическата обстановка, упадъка на съвременното общество и разложението на нравите. “Mission Profile” е мощно метално въведение към “Subsurface”, продължено в същия дух от “Ground Control”, докато “Opium” е по-бавна и замечтана песен - поредица от красиви ненатрапчиви мелодии. Karl Groom и Nick Midson правят едни от най-силните си китарни партии до момента, изящно преплетени със значително по-вглъбения синтезатор на Richard West. Threshold отново впечатляват с инструменталните си способности, макар в музиката им да няма нищо самоцелно. Десетминутната “The Art Of Reason”, където вокалите на Mac блестят ослепително, е и гвоздеят на албума, синтезирайки в едно най-силните творчески черти на групата.

Оставайки верни на себе си, Threshold са създали нов дългосвирещ образец, достоен да се нареди сред върховите постижения в целокупната прогресив сцена.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт