Ревюта
Група: Death Angel      Албум: The Art Of Dying      Автор: SepulTeraHead      Април, 2004
Death Angel - The Art Of Dying (ревю от Metal World)

Някой спомня ли си 80-те? Когато Metallica още свиреха истински метъл и се кълняха, че никога няма да заснемат видео клип? Когато Anthrax бяха една от най-големите банди на планетата? Когато банди като Exodus, Testament, Overkill бяха на върха? Ами, аз не си го спомням, защото съм бил току-що роден. Само съм слушал за това време. А това време се връща. Все повече стари траш банди се събират отново и издават адски силни албуми (баналният пример са Exodus с шедьовъра им "Tempo Of The Damned"). Една от бандите, които са били част от тази сцена, са Death Angel. След повече от 10 години, отдадени на отдалечени от метъла странични проекти, най-сетне издават албум. Албум, който е логичното продължение на култовия "Act III" (1990). Още отсега предупреждавам - това не е "The Ultra-Violence 2". Албумът е нещо наистина ново за групата. Ако трябва да се оприличи на някое от старите им творения, това е именно последният "Act III".

Албумът започва с 30 секундно акустично (и абсолютно безсмислено) интро. Следва "Thrown To The Wolves". Най-тежката и агресивна песен тук. Почти седем минути, изпълнени с яки рифове. Перфектен траш метъл! Следва моят фаворит - "5 Steps Of Freedom". Малко по-мелодична, но в никакъв случай слаба песен. Постепенно се изгражда, докато се стига до наистина бруталния край. Първият сингъл, "Thicker Than Blood", е доста олдскуул и леко напомня на песен на Motorhead. "The Evil Incarnate" също е едно от най-силните попадения в албума. Малко по-бавна и атмосферична. "Prophecy" започва с впечатляващо китарно соло, но след това става бърза и агресивна - може би най-тежката песен след "Thrown To The Wolves". Следващите няколко песни - "No", "Spirit" и "Land Of Blood", внасят една приятна пънк жилка в иначе напълно метълския запис. В това няма нищо странно, тъй като траш бандите от 80-те винаги са били навътре в пънка и хардкора (просто вижте какви кавъри свирят по концерти). Дискът завършва с баладичната "Word to The Wise", която, за разлика от останалата част от албума, носи позитивното послание, че надеждата остава, каквото и да се случи.

Като цяло доста силен албум. На мен лично ми се искаше да чуя повечко трашърски парчета, както може би и на някои от по-старите фенове. Да речем, че Exodus са по-май тип банда, например. Но в никакъв случай не съм разочарован от Death Angel. Това е един перфектен модерен траш метъл албум, изпълнен с тежки рифове и технични сола. Всички хлапета, които се възхищават на Metallica, трябва да си купят този диск. Малко истинска музика, която не се продава в мултимилионни тиражи, няма да ви навреди. Death Angel се завръщат, както и Exodus, а до края на годината се очаква и нов албум на Testament. Траш сцената се възаражда и този албум е един от задължителните за всеки, който някога е бил фен на тази музика.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт