Ревюта
Група: Ghost Brigade      Албум: IV - One With The Storm      Автор: Moondance      Ноември, 2014
Ghost Brigade - IV - One With The Storm (ревю от Metal World)

Трите албума на финландците Ghost Brigade са достатъчно красноречиво свидетелство за умението им с изключителен творчески размах да създават поразително емоционална музика, прекроявайки по свой начин най-издържаните канони на мелодичния дет метъл. Въпросът до каква степен групата успява и в четвъртия си студиен запис да зашемети точно с тези си качества би бил предпоставка за възникване на спор. Още с безупречния “Until Fear No Longer Defines Us” те сами вдигнаха летвата толкова високо, че би било доста трудно наследникът му да я изстреля до нови висоти. Въпреки това, албумът е далеч от разочароващ, не е стъпка назад или пък в грешната посока. Шестимата музиканти съумяват да останат верни на собствения си творчески почерк, без да надскачат новаторски хоризонти. Напълно възможно е на една не малка част от феновете “IV - One With The Storm” да се стори най-мрачното допълнение към дискографията ми, ако това все още не се е случило с разкриването на злокобната минималистична обложка.

Откриващата “Wretched Blues” може да се похвали с едни от най-разчупените клавирни сола в албума и най-агресивните ревове на Manne Ikonen. В последвалите я “Departures” и “Aurora” чистите му вокали разкриват красива меланхолия, а в “Electra Complex” - най-продължителната композиция в диска - и "The Knife" съчетанието на тези два типа пеене е повече от впечатляващо и затвърждава позицията му на един от най-способните новоизгряващи вокалисти. В “Long Way to the Graves” меланхолията прераства в нещо повече, достигайки до характерната по-скоро за Katatonia депресивност, а от своя страна “Stones and Pillars”, където звучат най-агресивните барабани, е абсолютен дуум/дет метъл химн. Деликатният акустичен въвеждащ инструментал на  “Elämä On Tulta” и последвалият вихър от прекрасно изсвирени барабани, китари и клавири правят парчето едно от най-забележителното в албума и поставят прекрасен завършек.

Цялостното впечатление от “IV - One With The Storm” е по-скоро положително, но все пак не може да се отрече, че за пълното потапяне в атмосферата му трябва много слушане - поне студеният ноември предразполага към това. Четвъртото издание на шестимата е по-трудносмилаемо, но неизменно напомня за способността им да творят въздействаща музика.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт