Ревюта
Група: Panzer      Албум: Send Them All to Hell      Автор: Warrior Of Ice      Ноември, 2014
Panzer - Send Them All to Hell (ревю от Metal World)

Когато в съвсем нова банда се съберат ветерани от ранга на Schmier, Herman Frank и Stefan Schwarzmann, е трудно да си представим как резултатът от съвместните им усилия би могъл да бъде разочароващ. И наистина, отрано заявеното придържане към образцовия тевтонски звук натовари дебютния им опус със закономерно високи очаквания.

На пръв поглед “Send Them All to Hell” е гарантирано пиршество за олдскуул феновете. В него (съвсем умишлено) няма и помен от новаторство – всеки тон е пропит от категоричен традиционализъм и искрено преклонение към осемдесетарския музикален завет. Порядъчно техничен, но достатъчно прибран и компактен, изказът на Panzer е издържан в най-добрите хеви и спийд метъл традиции, постановени от легенди като Grave Digger, старите Running Wild и, разбира се, вездесъщите Accept. В иначе суровото и праволинейно изложение на диска е вмъкната и нужната доза мелодичност под формата на многослойни китарни хармонии и разгърнати сола, хорови включвания и дори епизодични оркестрации.

Тези, които помнят проекта Headhunter, би следвало да са наясно с вокалните качества на Schmier – без да предлага кристално чисто пеене в няколко октави, той се разписва с едно доволно респектиращо представяне, отличаващо се от познатото яростно дране в Destruction. Гласът му се вписва съвсем естествено в устрема на откриващия валяк “Death Knell” и химновата “Hail and Kill” (не, това не е кавър на Manowar). В “Temple of Doom” откриваме отчетливо влияние от класиците Motörhead, докато епичните обертонове в заглавната резачка напомнят защо Judas Priest все още са толкова важен фактор в тежката музика. Около средата си записът обаче постепенно започва да губи инерция и да затъва в репетитивност, от която силните “Why?” и “Virtual Collision” успяват за кратко да го измъкнат. Финалът с неубедителните “Roll the Dice” и “Bleed for your Sins” оставя някои отворени въпроси, но дори така общото впечатление от албума е преобладаващо позитивно.

“Send Them All to Hell” може да не е шедьовърът, на който мнозина се надяваха, но е повече от смислено попълнение в една сцена, която напоследък сякаш позабрави оригиналните си стойности, препълнена от широко скроени метросексуални индивиди и съответните им творчески попълзновения. Дано немската военна машина не остане само с този първи изстрел, защото старите кучета явно още са във форма.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт