Ревюта
Група: AC/DC      Албум: Rock Or Bust      Автор: Horologist      Декември, 2014
AC/DC - Rock Or Bust (ревю от Metal World)

В живота на всеки рок и метъл критик идва онзи весел, но и доста неловък момент, в който трябва да се изкаже за новия албум на AC/DC. Та какво, по дяволите, има за казване тук? Всички - даже дядо ти, който им е набор - знаем кои са AC/DC и как звучат! Да не говорим, че когато една група вече 40 години не е спирала да свири, да пътува и да се харчи в планетарен мащаб, нейният продукт е имунизиран срещу критики, защото явно е адски успешен. Тази група е толкова голяма, че даже бесният роден чалгаджия Валдес я възпява в безсмъртния рефрен “обичам курвите, разврата, AC/DC и парата!” Смешно и наивно е да имаш каквито и да е претенции към тях. И все пак, нека не се предаваме още сега пред иконичността на австралийците.

По същество, “Rock Or Bust” идва шест години след чудесния “Black Ice”. Той съдържа 11 здрави, прави, корави парчета на AC/DC. Те са белязани от единственото нещо в състояние да разтърси една група, непроменяла състава си от 1994-та г. Малко преди барабанистът Phil Rudd да се забърка в схема, достойна да продължи “Breaking Bad”, научихме, че животът е нанесъл ужасяващо проклятие на Malcom Young - деменция, отнела умението му да формира краткосрочна памет. Представи си какво е да си на 61 години, да си жизненоважна фигура в световноизвестна дългогодишна група, и изведнъж да не можеш да си спомниш какво ти се е случило през последните две минути, камо ли в коя тоналност е еди-кое-си парче, което си написал с покойния Bonn Scott на младини!

Въпреки отвратителността на деменцията, съоснователят на AC/DC остана в дружината до момента, в който не можеше да се грижи сам за себе си. Това му е отнело възможността да участва в създаването на “Rock Or Bust”, но е отворило вратите за изява на доверения му племенник, Stevie. Изпълнението на 58-годишния член на клана Young доказва, че рокендролът тече във вените на фамилията. С други думи, AC/DC са си същите, което не означава, че няма да доловиш разликите, ако се заслушаш. Идеите на Stevie се вписват перфектно във формулата на групата, но стилът му е по-сдържан и дискретен в сравнение с този на Malcolm. Племенникът свири по-леко и залага на изчистени, семпли блус линии, които не звучат грамадно като вечните акорди на “Highway To Hell”, но тласкат песните напред с онзи познат, непогрешим заряд. Затова поне на мен ми се струва, че “Rock Or Bust” е един по-лек, по-улегнал албум на AC/DC - но не и по-мъдър, слава на Рогатия! Все пак Brian Johnson отново е на фронтова позиция с неподражаемия си вой и неизчерпаем репертоар от текстове за коли, мацки и рокендрол до откат.

Въпреки че е една идея по-малко шумен, “Rock Or Bust” пращи от енергия, а настроението му е толкова веселяшко и приповдигнато, че тази група старчета отново си остава една от най-жизнените банди на планетата. Удоволствието за феновете на AC/DC е гарантирано, за което помага и перфектният звук. Е, май не ми остава нищо друго, освен да ви призова за още един поклон пред живите легенди на хард рока!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от Boby
Aлбумът е много слаб-истината освен за фанатиците фенове е, че след 1990 групата не предлага нищо интересно, което се се случва и с други групи, разбира се, Няма никакви идеи, по-добре да спрат да издават албуми и да се съсредоточат върху концертни изяви със стари песни, най-вече от времето на BonScott. Za grupata mojeshe da se kaje, tche e velika edinstveno po vreme na negovija period i Back and Black.Sorry, but this is the truth.

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт