Ревюта
Група: Hate      Албум: Crusade:Zero      Автор: Horologist      Януари, 2015
Hate - Crusade:Zero (ревю от Metal World)

Нов албум на Hate! Знаеш какво означава това, нали? В почти всяко ревю те чакат n на брой сравнения с Behemoth и безметежни спорове кой кого копира. Що се отнася до нашето, тези тривиалности ще ти ги спестим. Но за по-незапознатите с групата все пак ще вметна вестникарското си мнение, че към днешна дата Behemoth са “Coca-Cola”-та, а Hate са “Pepsi”-то на зачернения дет метъл с щампа Полша. Демек двата продукта си приличат, и са много сериозни, но при Behemoth и “Coca-Cola” продукцията е по-претенциозна и издържана във всяко отношение. Особено напоследък, когато “The Satanist” оглави де що има класации за най-доброто от 2014-a година – изключая онази на глупците от “Revolver”, където Nergal и сие са след... Linkin Park?! Моля? Rev, вие тъпи ли сте, бе?!

Но, по същество! В “Crusade:Zero” Hate са много тежки, последователни... и крайно банални. Оставям на вас да решите дали това, че 13-те парчета са запазени праволинейни и традиционни, но поощетени откъм творчески размах, е повече предимство или недостатък. Харесвам последователността, но слушането на предходния Hate-ов албум, “Solarflesh: A Gospel of Radiant Divinity”, беше доста по-интересно заради разчупените аранжименти и източните мелодии. Тук философията е “измисли няколко идеи, повтори ги по четири пъти, изпили едно хаотично соло и да си ходим” – достъпно, приятно, но твърде предвидимо! Поне “Valley Of Darkness” и “Crusade Zero” представят някои добре изградени бавни моменти, където музиката се отваря към повече театралност. Но лириките също предъвкват изтъркани теми - “човеците са гадни, апокалипсис, к*р за религията”. И това е вече девети албум, доизчерпващ тотално изчерпаната тематика. Освен това, приликата във вокалите на Adam the First Sinner и Adam “Nergal” Darski също ще събуди злите езици. Хайде, за никого не е изненада, че Sinner подражава на Nergal. Но на това отгоре, целият “Crusade:Zero” е записан и продуциран в Hertz Studio, където се роди и “The Satanist”. Не само маниерът, ами самият звук на вокалите е същият!

Въпреки недостатъците на албума, Hate са достатъчно сериозни в изпълнението и визията му, така че той си заслужава слушането, а групата – респекта. Баналността и “познатото отнякъде” звучене не правят “Crusade:Zero” лош, просто ще го чуете няколко пъти, оцените и забравите набързо.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт