Ревюта
Група: Kampfar      Албум: Profan      Автор: WingWriter      Октомври, 2015
Kampfar - Profan

Едва ли има човек, слушащ музика в периферията на блек метъла, който да не е чувал за Kampfar. За всичките тези години, през които квартетът се навърта наоколо, името му се превърна в институция. И за разлика от много техни норвежки колеги, при Kampfar никога не е имало разединение, разпадане, конфликти или каквито и да било PR стратегии. It’s all about the music. Нямат албуми, които да могат да се откроят като много слаби или като провал. Даже в последно време се наблюдава една доста интересна тенденция, която ще се разясни в по-долните редове.

“Profan” е седмият студиен запис на норвежките блекари, който предстои да излезе на 13-и ноември тази година. По някои критерия може да се определи като наследник, или продължение на миналогодишния “Djevelmakt”. Още от него наблюдаваме тенденцията за втежняване на звука, но в “Profan” Kampfar надминават абсолютно всякакви очаквания. Времето и мнението на феновете ще покажат дали това е най-добрият им труд или не, но още от първото слушане може да се изведе един друг факт – това със сигурност е най-тежкият и суров албум, който Kampfar са създавали някога. И това е постигнато съвсем умишлено и с ясно поставена цел. Същевременно на моменти път си проправят мелодични тонове, придаващи необикновен чар на музиката. Могат да се чуят и страхотни чисти вокали в повечето песни. И точно тази меко казано брутална комбинация между първична агресия и спотайващата се зад нея тънка мелодия прави “Profan” забележително издание. За любителите на по-мелодичните изпълнения, “Gloria Ablaze”, “Daimon” и особено закриващата “Tornekratt” хващат ухото. Откроява се и едноименната композиция. Заглавната “Profan” пък е абсолютна касапница, с крайно зловещи рифовки и променливо темпо. Заедно с “Tornekratt” това е най-силното произведение в албума, който явно неслучайно е кръстен така.

“Profan” е албум, на който е нужно малко повече внимание и време, особено от хора, които не са дотолкова добре запознати със стила на Kampfar. Това е от онези творби, при които музиката се разкрива бавно, и след всяко преслушване звучи по-добре. Издание, заслужаващо вниманието на мнозина.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт