Новини
Primordial с концерт в София през 2016-a година
Автор: Warrior Of Ice
12 Ноември, 2015
Primordial с концерт в София през 2016-a година

Новооткритият клуб Live & Loud (София, ул. Позитано 8) започва годината със силно, култово име! Ирландската блек/келтик метъл банда Primordial ще свири в София през 2016-а.

13 години след първата си визита у нас, Primordial се завръщат за концерт в началото на новата 2016-а година. Към днешна дата момчетата вече са обиколили всеки възможен фестивал в Европа, турнетата им са стигнали до места, където не са били преди, издали са албуми, които са получавали само високи оценки и можете да бъдете сигурни – вече са гарантирали вечност на името Primordial.

По времето на първото си посещение в София през 2003-та ирландците бяха една банда в ъндърграунда, която обаче още тогава беше позната със силно отличаваща се и остро изразена идентичност и с музиканти, за които сцената е свещено място, сцената е всичко. Така е и до ден днешен за всеки един от тях. Съставът на Primordial от тогава досега остана непроменен: Alan Averill "Nemtheanga" – вокали, Ciáran MacUilliam – китара, Micheál Ó Floinn – китара, Pól MacAmhlaigh –бас, Simon Ó Laoghaire – барабани. Днес обаче популярността на бандата е в пъти по-голяма и дискографията – по-богата. С първото си шоу у нас през 2003-та, с представянето на култовия албум “Storm Before Calm” (Hammerheart, 2002) тя създаде кръг от фенове, които ще води след себе си и след сто години. Момчетата не крият, че винаги са искали да се върнат в България, където изживяването е било специално за тях. Казват, че нямат търпение да се срещнат със стари приятели и фенове и да се запознаят с онези, открили групата на по-късен етап.

На концерта в София, който ще се състои на 29-и януари в клуб Live & Loud групата ще представи последният си засега албум “Where Greater Men Have Fallen” (Metal Blade Records, 2014), както и класики от по-стари свои издания.

Билетите са ограничени до 200 и ще са в продажба от 12-и ноември на цена 40 лв. (Купи онлайн) В деня на концерта, ако има останали билети, цената им ще е 45 лв.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/526265247535811/

Виж повече за: Primordial
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт