Ревюта
Група: Firespawn      Албум: Shadow Realms      Автор: WingWriter      Ноември, 2015
Firespawn - Shadow Realms

Името Firespawn едва ли говори нещо на болшинството метъл фенове, тъй като е нов проект, който тепърва представя дебюта си. Едно малко по-задълбочено информиране обаче би променило погледа на всеки спрямо групата. За творчеството на Firespawn изискванията са невъобразимо високи, нищо че говорим за първи албум. Причината се крие в хората, стоящи зад това име. Става дума за супергрупа, сформирана от членове на Entombed A.D., Unleashed , Necrophobic и други знайни и не чак толкова имена.

“Shadow Realms” излезе само преди няколко дни и вече се радва на голям брой почитатели. Предвид дългогодишния опит и авторитета на музикантите, няма как да допуснем, че от такава колаборация може да излезе нещо нискокачествено. И наистина до голяма степен записът покрива високите очаквания на феновете. Единайсет скоростни и тежки песни, съчетаващи всичко, от което дет метълът се нуждае. Изпълненията, както се и предполага, са технични и на ниво. Качеството на звука е кристално, и в същото време достатъчно сурово, за да впечатли фенската база на този тип музика.

В първата половина на албума “The Emperor”, “Imperial Burning”, “Lucifer has Spoken” и “The Spirit of the black Tide” смазват всичко със себе си. Впечатляващите основни рифове на “Imperial Burning” и“Spirit of the Black Tide” дълго време остават в съзнанието, което води до преслушване отново и отново. “Lucifer Has Spoken” е сред най-отличаващите се композиции тук, като бавното ѝ темпо налага надмощие на атмосферата на диаболизъм над агресията. Слушаме и чисти вокали на припева, което е наистина впечатляващо. Едноминутният акустичен инструментал “Contemplate Death” допълнително напряга психиката и изостря слуха в очакване на това, което предстои. Идеята на “All Hail” най-вероятно е да бъде сред концертните изпълнения на бандата, заради подканванията за скандиране. А след нея квинтетът ни залива с още от същото – безкомпромисен дет метъл.

Firespawn не е новаторски или експериментален проект. Всичко, което се чува, със съвсем малки изключения, е очаквано и не предлага никакви изненади. Класически шведски дет метъл, това определение приляга идеално. Затова пък ветераните познават формулата перфектно, и резултатът съвсем не е слаб – заслужава си да се чуе. Не всеки път супергрупите са провал.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт