Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

 Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
11 страници V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> За столицата и провинцията
stage
коментар Mar 20 2007, 03:12 PM
Коментар #181


In search for my Eloise...
*******

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977



A някои не знаят, как да се държат, когато дойдат на село no.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nickolleta
коментар Mar 20 2007, 04:35 PM
Коментар #182


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 154
Регистриран: 24-January 06
Град: Софийските небеса
Потребител N: 1124



Плиска и Преслав - столици!!! bowdown.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vlad
коментар Mar 20 2007, 06:37 PM
Коментар #183


лайно
*****

Група: Потребители
Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904



Цитат(Sirenia_fan @ Mar 20 2007, 10:09 AM) *
а, да, както и метълските запивки в Амстердам. wink.gif

Ето това ме уби. Аз зимата понякога пиивам по нещо там и е трагедия.двете думи метъл и запивка в едно изречение с това място е смешно.
Иначе София мрази дружба w00t.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
conguestadors
коментар Mar 21 2007, 10:12 AM
Коментар #184


PAIN
*****

Група: Потребители
Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302



Цитат(Sirenia_fan @ Mar 20 2007, 09:56 AM) *
а какво да кажем за известна част от провинциалистите, които като дойдат тук и почват да се надуват и да се правят на голямата работа, заради което и ядат бой непрекъснато? такива пачи, дето си мислят, че са хванали Гоа'улд за шлифера като са дошли в софия много ги мразя. mad.gif все едно аз да почна да си виря носа като ида в провинциален град и да очаквам някъде да не си изям порцията бой. първо се научете да се държите както трябва в софия, после ревете защо софиянците не ви обичат (повечето от вас).

Ти да не си нещо комплексиран, затова че си от София.


--------------------








Go to the top of the page
 
+Quote Post
SARUMAN
коментар Mar 21 2007, 01:17 PM
Коментар #185


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 12
Регистриран: 5-November 04
Потребител N: 656



Аз помня времената, когато в Гондор целият народ презираше провинциалистите. Дохождаше някой в града, странник и всички го гледаха навъсено, остро. Като че ли е прокажен или престъпник. Но да ви кажа честно, хората по свободните, провинциални земи имаха същото отношение към народа на Гондор.

Масите винаги са глупави и подли.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lodborg
коментар Mar 21 2007, 02:07 PM
Коментар #186


I, Voyager
*********

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587



Мъдри слова, бели Сарумане! Ще идваш ли на следващата среща на Metal World? laugh.gif


--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sirenia_fan
коментар Mar 21 2007, 08:07 PM
Коментар #187


Просветен
***

Група: Потребители
Коментари: 379
Регистриран: 17-March 07
Потребител N: 1962



Цитат(conguestadors @ Mar 21 2007, 10:12 AM) *
Ти да не си нещо комплексиран, затова че си от София.

не. ама и не понасям софия с нейната мръсотия, безкраен трафик, шумотевица и чалгаджийници на всеки ъгъл. нямам комплекси за това, че съм от софия, но ако можех бих се изнесъл от тоя скапан град завинаги. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KingSlayer
коментар Mar 21 2007, 08:40 PM
Коментар #188


Метъл
*****

Група: Потребители
Коментари: 1161
Регистриран: 25-July 06
Потребител N: 1475



Русе къде ще ги сложим laugh.gif icon_headbang[1].gif


--------------------
''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Mar 22 2007, 12:44 AM
Коментар #189


Facepalmer
**********

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63



Русе е весело laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sirenia_fan
коментар Mar 22 2007, 02:34 AM
Коментар #190


Просветен
***

Група: Потребители
Коментари: 379
Регистриран: 17-March 07
Потребител N: 1962



мда, последния път кат ходих там беше весело... щот не можехме да се видим от дизеловата мъгла, прииждаща на талази от шлеповете. laugh.gif ohmy.gif много беше весело и като излязохме в 10 сутринта по къси гащи, а навънка беше 5 градуса (не като в софия 25); беше много весело и когато се оказа, че мъглата, дето я имаше сутринта не е природна мъгла, а нафтова, а ние чакахме да се вдигне. и си останахме с чакането. чак като се качихме на етажа в хотела видяхме какво представлява мъглата. много беше весело и като тръгнеш да пресичаш някоя права улица - то си е цяла игра това - да пресечеш така, че да оцелееш преди тролеите и тамошните шофьори да те направят на салата върху асфалта. много беше весело и когато русенския ни шофьор трябваше да ни закара от хотела до офиса на фирмата, където да ни обучават (еконт експрес) и той реши да кара експресно по бабунки и спящи полюцаи минаваше с над 130 км/ч. и ние непрекъснато си удряхме главите в тавана. много беше весело навръщане, когато главният ни русенски шофьор каза, че трябвало да не падаме под 100 км/ч., а той караше с 60, защото изтърбушената шкодичка, натоварена със 6 човека (при лимит 4) не можеше да вдигне повече. много беше весело когато пък на отиване към русе и точно преди да влезем в границите на града от някъде изникна полицейска палка, а ние бяхме одимили буса с трева и се бяхме нафиркали здраво... абе, вуще... голяма веселба....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
conguestadors
коментар Mar 22 2007, 12:29 PM
Коментар #191


PAIN
*****

Група: Потребители
Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302



Истината е в Пловдив. bowdown.gif Густо майна......


--------------------








Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 09:44 PM
Коментар #192


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Това... нещо, направо ме потресе! Даже не изтърпях да го прочета до края censored2.gif

Цитат
Създавай дефицит и владей


Социализ(Ъ)мът никога не си е отивал от нашите ширини, преляха форумите в интернет след поредната абсурдна идея на Столичната община за решаване на проблема с недостига на места в детските градини.
След като три години не стигнаха на кметската администрация, оглавявана от Бойко Борисов, да намери изход и след пълното фиаско с така наречената електронна лотария, сега на ход е вариант, изваден от нафталина на социалистическото ни минало.
"Обмисляме родителите с адресна регистрация в София да имат предимство при кандидатстването за детска градина", съобщи заместник-кметът по образованието Йорданка Фандъкова миналата седмица. Общински съветници дори предлагали с приоритет да са децата на хора, които плащат данъците си в София. Ако съветът подкрепи идеята,
жителството може да бъде въведено като критерий от догодина, уточни Фандъкова.
Не може да не се признае, че кметската администрация наистина ни изненада. Защото никъде в предизборната програма на ГЕРБ, нито в програмата му за управление не се споменава, че софийското жителство ще се възроди отново, за да раздели живеещите в София на правоимащи и неправоимащи. С подобни резки и необмислени движения претендентите за следващите парламентарни избори доста рискуват да отблъснат потенциалния си електорат - новите софиянци, които се стичат към града, подмамени от обещания за "бурния" му растеж. На повечето от тях последната им грижа е адресната регистрация. Половин София вече говори меко и е редно кметът да отчита този факт.
Той обаче (като кореняк от Банкя) отдавна не долюбва провинциалистите. Това чувство прозираше още преди година-две, когато говореше за ограничаване на притока на хора от провинцията към София - идея, неподкрепена досега от нито една друга политическа сила.
Освен тоталитарния привкус идеята за жителство има и още един недостатък - очевидно е, че става дума за незаконна дискриминация при това във века на мобилността, когато свободното придвижване на хора е закрепено като общовалиден принцип в цялото европейско право. Кметът обаче не се плаши от Закона за дискриминацията - доказа ни го със забраната си по отношение на ромските каруци, която беше отменена от Комисията по дискриминация, но той обяви, че няма да се съобрази с това. Правото впрочем никога не е било силната му дисциплина. Но да се върнем на градините - в София в момента не достигат над 5 хиляди места. Доста странно, защото е всеизвестно, че бумът на раждаемостта не е от вчера - след резкия спад в началото и в средата на 90-те последва плавен процес на увеличаване на раждаемостта. Дали в столичното кметство не са чували за това? Едва ли. Просто децата никога не са били приоритет. А и когато има дефицит, манипулирането на масите става по-лесно - Ленин отдавна го е доказал.
Както така наречените кореняци мразят провинциалистите, така и не ги е грижа за техните деца. "Селяните" обаче може да се окажат двигателят на софийската икономика, тъй като точно те са най-мотивирани да работят заради тежащите им наеми и ипотеки. И точно те няма на кого да разчитат при отглеждането на децата си. Факти, които може и да не се харесват на ГЕРБ, но са реалност.
Да видим плановете на новите управляващи в столицата - според програма, приета от съветниците миналата седмица, тази година местата в забавачниците ще се увеличат с 627. В следващите три години обаче щели да се намерят още 3 хиляди. По сметки на заместник-кмета по строителството Ирина Савина за 10 сглобяеми детски градини ще отидат около 30 млн. лв.
Други 17 млн. лв. ще се използват за разширението на 12 детски заведения.
Цената от 3 млн. лв. за сглобяема постройка звучи направо невероятно. И предизвиква въпроса пететажни хотели ли ще строи общината или двуетажни детски градини. Още повече че общината не купува земя, не плаща такси по строежа и не строи луксозно, както отбелязват във форума. При така планирана цена лесно е да се предположи как биха протекли обществените поръчки за строителство. Още повече че от общината вече подсказаха, че обмислят да стимулират изграждането на частни забавачки на предоставени от общината терени с аргумента, че интересът на частния бизнес бил много голям. Има си хас! Апетитите за общинските терени няма да изчезнат, докато не бъде подарен, заменен или продаден на безценица и последният квадратен метър колективна собственост на софиянци. Новата възможност със сигурност ще доведе кандидати, които ще ни съберат очите.
"Новаторските идеи" на ГЕРБ впрочем вече се прокраднаха в приема на първокласници
В критериите за прием на ученици в първи клас софийските училища, минаващи за по-престижни, вече включиха на първо място изискването за местоживеене в квартала. Следва пресяване по ред на подаване на молбите, наличието на братя и сестри, които учат в същото училище, както и предимство за деца на учители и служители в учебното заведение. Вследствие на това децата от жк "Дружба" например нямат шанс да учат в "Младост 1" поради местоживеенето си. Да не говорим за ромските деца, които живеят и учат в сегрегация, способна да изправи косите на правозащитниците.
Ако някой се пита как се стигна дотук, отговорът е чрез изкуствено създаван дефицит и съзнателно поддържан хаос - тези чудесни лостове за управление. Същата схема се прилага и по отношение на отпадъците, паркингите, спортните съоръжения, зелените площи и какво ли още не. Следва създаване на привилегии и касиране на приходи от предоставянето им на "правоимащите". Така върви българската икономика от десетилетия. Някой сеща ли се за причина това да се промени?

Е тоя селяк, чисто ако го мерна ше му закова клавиатурата в ГЗ. Ебати наглостта, ебати безочието!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 09:50 PM
Коментар #193


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



Не подкпрепям кметската идея.
НО
Обикновено, когато пишеш статия се очаква да покажеш известна доза обективност. В противен случай просто не струваш.



--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 09:55 PM
Коментар #194


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Аре не подкрепяш бе? И от шо? Да живее в София и да плаща 10лв (примерно) данък в/на Чуклево всеки месец, че после ще е и с претенции да си запише детето с предимство в София? Къде му е логиката на това? Като е дошЕл да живее тука - ще си плаща, иначе да си учи детето у дома, ай сикана dry.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 10:11 PM
Коментар #195


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



Първоначално си помислих, че мнението ти е точно обратното и плюеш по Борисов.

Както и да е.

Не подкрепям, защото го смятам за недемократично и нелиберално. Защото градовете са за хората, а не хората за градовете. Защото омразата към провинциалистите, които идват в София е оксиморонична.


--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 10:12 PM
Коментар #196


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Чей са, а как ти се струва да живееш в Берлин и да плащаш данъци в Мюнхен? Дали някой ще ти го позволи? Мен дълбоко ме съмнява "натам" да я иа тая слободия като тука.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 10:23 PM
Коментар #197


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



В Германия съм прекарал около година от живота си. Честа практика там е да живееш в метрополията на даден град (или в близост), а да работиш в самия него. Да пътуваш 50+ километра до работа не е нещо необичайно. А в някои конкретни райони като Северна Вестфалия доста често и хората живеят/работят в различни градове. В този смисъл... примерът ти не би могъл да докаже абсолютно нищо.

А сега да погледнем с малко повече конкретика. Хората, които са регистрирани в провинцията, а живеят и работят в София, все пак са наематели (или дори собственици) на дадени имоти, чиито данъци се плащат по същия начин, по който и всички други. Не виждам нищо лошо в това даден човек да търси по-добро място за живот, стига да може да се впише в него.


--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onnellinen
коментар Mar 20 2008, 10:25 PM
Коментар #198


Хър-мър
*****

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798



Чай ся аз да питам ... ъъъ.... когото трябва: кви са тея жители софийски, дето нямат адресна регистрация в София?
Ай сиктир викам и аз, кой бил мотивиран - ебати простотията. Голяма мотивация е високият наем, няма що.
Абсолютно съм съгласна с идеята на бат' Бойко. Това не е дискриминация. Много криво се разбира тая 'мобилност' - на който не му харесва, да си остави децата на село. Майка ми е била първи курс в СЗ като ме е родила, ама не ме е замъкнала там, нали? Който не му харесва - да си ходи дома.
А който е писал статията, си няма представа ни от икономика, ни от логическо мислене.


--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 10:30 PM
Коментар #199


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Виж сега, като е дошъл тука да живее и се е установил вече, ще си плаща. Като има две къщи - ще плаща и за двете, нал' тъй? А не да ми реве "Ама как мойто дете, дето по-принцип се води, че живее у Сусурлево, да не може да се запише преди това на Стамат, дето си е записано и живее тука?" (в случая у Шопето). За туй иде реч. А на тез хора в Германия децата им къде учат и пр?

А това с циганите, дето не можело да им се забранят да тагъдъкат с каруците из центъра на София, как ще ми го изкоментираш?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 10:39 PM
Коментар #200


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



По-голямата част от образованието там е съсредоточено в големите градове, а не около тях. Разбира се, логиката гласи, че детските градини би следвало да са по-скоро в метрополиите, където се очаква да е по-приятно място за децата, а и да е по-удобно.
Пак ще се върна при нас - когато някой иска да живее в София и успява да си го позволи, значи той има пълното право и да даде децата си на детска градина тук. За съвременната политика не би могло да има друго сериозно мнение.

А за каруците - естествено, че подкрепям напълно да се забрани присъствието им из градовете.


--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 10:43 PM
Коментар #201


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Цитат(Sturmfuhrer @ Mar 20 2008, 10:39 PM) *
... Пак ще се върна при нас - когато някой иска да живее в София и успява да си го позволи, значи той има пълното право и да даде децата си на детска градина тук...

Заобикаляш ми нещо, основната мисъл, ми се струва. Немам нищо против да му учат чаветата където живее. Е там, девойката по-горе добре те е попипала wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 10:54 PM
Коментар #202


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



Извини ме, не разбирам какво точно заобикалям, обясни.

А за въпросът... май говориш за този въпрос:
Цитат
Чай ся аз да питам ... ъъъ.... когото трябва: кви са тея жители софийски, дето нямат адресна регистрация в София?

Немалко хора (в момента се сещам и за драги съфорумци) не са си сменили регистрацията. Не виждам проблем в това, макар и да не е особено коретно от тяхна страна.
По-скоро аз си задавам друг въпрос... кой всъщност ще има проблем с тази евентуална мярка, от която започна разговора? Колко са хората, които имат и деца в София, а не са регистрирани тук? И какви са тези хора?
Млади семейства дошли от провинцията, заедно с новородените си? (и не са се регистрирали)
Създадени в София семейства, които имат деца? (и не са се регистрирали)


--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 10:59 PM
Коментар #203


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Смяташ за редно, някой който живее в София, да плаща данъци на общината в Чукурово и да има равни права с този, който и живее, и цака в София? Каква е логиката да не даваш НИЩО на един град и за сметка на това да изискваш безплатно обучение за децата си и т.н. в него?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 11:03 PM
Коментар #204


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



Кои точно данъци са проблемът в случая? Тези, които аз свързвам с най-общите случаи се плащат на правилното място.
И все пак, прав си, че би трябвало регистрацията да се сменя.


--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 11:08 PM
Коментар #205


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Ами надявам се вече започна да правиш разлика между данъци за държавата (ега не ги дочека) и данъци за общината (ега не дочека да чуе за тия на държавата), щото май по тая лайсна се подлизгваш smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Crafter
коментар Mar 20 2008, 11:10 PM
Коментар #206


:)
*******

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188



Правя разлика и смея да твърдя, че съм сравнително запознат с материята. Отчасти това ми е и работата. И не виждам някакъв сериозен проблем.


--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
t0xIc
коментар Mar 20 2008, 11:13 PM
Коментар #207


Метъл
*****

Група: Потребители
Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83



Не знам дори защо всеки нормален човек би писал в тая безмислена тема...няма значение откъде си ...


--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Mar 20 2008, 11:13 PM
Коментар #208


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Аз виждам... сутрин, като тръгна към даскало и привечер като се заприбирам... dry.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onnellinen
коментар Mar 20 2008, 11:38 PM
Коментар #209


Хър-мър
*****

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798



Я пак това за даскалото, че не го разбрах?
Нали не те е изтикало някакво селянче и си успял да влезеш да учиш smile.gif Поне това е станало.
Мда, трябва да има класиране някакво, иначе ще настане хаос. То си Е хаос де.


--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stage
коментар Mar 23 2008, 03:21 PM
Коментар #210


In search for my Eloise...
*******

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977



Цитат:

"Майка ви ш'йебаааааааа!
Никой не мой ма върне на селооооооооо!"

...край на цитата.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 страници V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 



Олекотена версия Час: 23rd April 2024 - 03:43 PM