Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

 Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Метълът е..., Размисли и страсти...
gadabout
коментар Apr 10 2008, 10:47 PM
Коментар #1


analizator
*******

Група: Потребители
Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681



Темата за това дали метълът се изчерпва ме вдъхнови, настрои ме философски и ме подсети да изложа пред вас една своя теза за същността на метъла, въпреки риска да ме линчувате, я заради съмнителните ми доводи, я заради количеството букви, които ще нахвърлям.
Та...

Мое, а и съвсем не само мое наблюдение, е, че хората започват да се делят все повече помежду си. Различните прояви на сепаратизъм стават все повече и все по-натрапващи се - по религиозен, по етнически, по расов, по възрастов, по полов и т.н., и т.н. признак. Допълнително, съзнанието ни е устроено така, че възприемаме другия по това, с което той е различен от нас - замислете се. Когато видите случаен човек на улицата, първото, което правите, е да започнете да преценявате неговите външни характеристики и чрез тях да вадите своите заключения - "Той/тя е по-нисък, по-дебел от мен, облечен е по-богато, но пък май е циганин..." и прочие. Възприемаме другите чрез техните различия спрямо нас. Това разделение е станало толкова присъщо за нас, че обикновено не го осъзнаваме, а осъзнаеме ли го, обикновено или търсиме оправдания, или казваме, че така се чувстваме добре. Само че тази тенденция като че ли се е засилила дотолкова, че сме спрели да гледаме около себе си и дори по-лошо - когато погледнем, да погледнем с омраза и това се превръща в едно изключително деструктивно явление. Поради факта, че ние не осъзнаваме разделението помежду си, не можем да си обясним и последиците от това деструктивно явление, а именно - някои все нарастващи с лавинообразна скорост недъзи на обществото ни.
Запомете това като 1).

Стигаме до 2):
Ежедневно, ежечасно ни заливат всевъзможни изказвания и дори философии, че светът върви към все по-лошо, че доброто старо време никога няма да се върне в много отношения. От една страна страда самата ни планета - природата, от друга и по-важната в случая - хората стават все по-лоши, обществото гние все повече - затъпява, озлобява се и прочие. Това не е мое твърдение. Това е едно витаещо из всички общества по света усещане, едно мнение, толкова натрапило се в умовете ни, толкова присъщо на мисленето ни и съответно толкова безумно обобщаващо и подразбиращо се, че дори ни е трудно да го схванем, изказано по начина, по който аз го правя. Като започнем с войните, атентатите, наркотиците и грабежи, минем през дребни житейски озлобления и разрива в най-елементарните единици на обществото - в семейството, в любовта, през загубата на някои ценности, смятани за универсални и константни и стигнем до какви ли не прогнози, поличби и предвещания за всевъзжмони ужасяващи начини светът да загине в по-близкото или по-далечно бъдеще - всичко това са неща, които колкото и напълно различни да са, лесно могат да се вкарат в контекста на общи упадък на човечеството. Не приемайте това като мое твърдение, опитвам се да обобщавам!

1) + 2) = 3):
Метълът, като музика, както всяко друго изкуство, се явява надстройка на определени явления в обществото в глобален мащаб и мисля, че в това отношение две мнения няма. В този смисъл, дали той не е проявата на недъзите в обществото, дали той не е каналът, който съсредоточава нарастващите негативи на обществото (говоря като настроение, като внушение, като... изразни средства, разбира се, че се пее И за любов и за прочие ценности, но да си го кажем честно - това ли е ядрото на метъла)?
Логично е, замислете се - 1. Успоредно с все по-гниещия социум се появяват и все по-брутални стилове. 2. Дали точно това, че метълът събира в себе си отрицателните черти на обществото, много хора отказват да го приемат, да го харесат или разберат - страх ги е, че той е това, което са те. 3. Не е ли именно метълът, който в много отношения проповядва изключително силен сепаратизъм, изключително отделяне на индивида от масата (нека не приемаме масата в отрицателния й смисъл, залегнал в мисленето ни, защото човекът е социално животно, независимо какво ни се иска).

Но казаното дотук няма за цел да каже, че метълът е зловредно яление (макар че така излезе, моля, пощадете ме) - той е по-скоро нещо крайно логично, той е това, което сме, дъ брутал тру. В този ред на мисли, той може да се яви като една фаза, като нещо, през което човек може да мине, един вид, за да се прочисти. Това прозвуча сектантско, но ето какво искам да кажа:
След хюбриса следва катарзис. Така, колкото по-низко слезе обществото ни (съответно колкото по-брутален и сепаратистки, стане метълът) и колкото повече страдание донесе всичко това, толкова по-близо е до пречистването.
Много хора остават в метъла - музикантите или най-големите фенове. Това е техният начин да се противопоставят на света с всичките му гадости. Много често те казват "Така изкарвам агресията си, на китарата, вместо на нечия глава." Но дали това не е една самозараждащата се и самопотушаваща се агресия или която метълът асимилира от околния свят и преработва, изхвърляйки я с двойна сила - и в двата случая едно толкова деструктивно отношение едва ли води след себе си нещо добро. Това е най-нестабилната част от доводите ми, по-скоро предположения.

Това е в общи линии. Надявам се, че не съм обидил никого, просто обичам да задълбавам повечко понякога и се извинявам, ако съм бил досаден. Ще се радвам да чета коментарите ви относно всичко, казано тук.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 11 2008, 08:52 AM
Коментар #2


Balance Guardian
**********

Група: Админ
Коментари: 28350
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3



Написал си някои верни неща, но като всяко обобщение, и твоето страда от един основен недостатък - има опровергаващи го изключения. В случая въпросните никак не са малко. Работата е там, че метъл отдавна не се прави единствено и само "за революцията". Да, това в същността си е музика на бунта - черта, която се е запазила в огромна степен и до днес, но някак са променени нещата, против които се бунтува творецът. Най-малкото, едни социални проблеми, които са били актуални през 80-те, днес или са отдавна разрешени, или силно видоизменени. Но да се върна на изключенията. Вече има много музиканти, които създават метъл не защото са отчаяни от света или се чувстват като черни овце в средата си, а просто защото харесват самата музика и нищо повече. Сиреч, създават изкуство заради самото изкуство, а не защото са провокирани от някакъв обществен феномен. Което лично за мен е нещо твърде положително, тъй като премахва доста ограничения и отваря пространство за развитие пред жанра.


--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 11 2008, 08:57 AM
Коментар #3


Поетично бездушен
********

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295



И каква беше целта на това изказване? Ти изкара метъла, едва ли не, като отговор на недоволни от заобикалящия ги свят и тн. Ако беше преди 3-4 години щях да се впечатля.
Обаче мислиш много едностранчиво. По същата логика и рап/хип-хопа може да играе ролята на отдушник. Там е работата обаче, че неизвестните изпълнители на този стил, са доста по-непознати.
По същата логика всеки стил без най-популярните може да играе тази роля.
За изкарването на агерсията от музикантите не съм съгласен изцяло. Да, има такива, но повечето си правят бруталиите, защото просто се кефят. Показателно е, че като съм чел интервюта на разни изпълнители, те когато бъдат запитани какво слушат и обикновено казват или някоя класическа рок банда, или нещо дето дори не е в тоя стил.
Та, метълът като усещане и философия, далеч вече не е бунтът, сепаратизмът и тн. Той е стил като всички останали. И въобще, супер несъгласен съм ако някои се смята за нещо повече след като, видиш ли, е разбрал посланието на "праведната музика".


--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 11 2008, 09:13 AM
Коментар #4


Facepalmer
**********

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63



Цитат
Мое, а и съвсем не само мое наблюдение, е, че хората започват да се делят все повече помежду си.

Винаги е било така. Нито е повече, нито по-малко сега.


Цитат
...сме спрели да гледаме около себе си и дори по-лошо - когато погледнем, да погледнем с омраза и това се превръща в едно изключително деструктивно явление
.
Само в България. Нормалните хора не се гледат с омраза.


Цитат
доброто старо време никога няма да се върне в много отношения.

Добро старо време НЯМА. Особено в България. Аз лично не искам да се връща. Да не говорим, че някакви хора го връщат лекичко и пак ми е много...


Цитат
Метълът, като музика, както всяко друго изкуство, се явява надстройка на определени явления в обществото в глобален мащаб и мисля, че в това отношение две мнения няма. В този смисъл, дали той не е проявата на недъзите в обществото, дали той не е каналът, който съсредоточава нарастващите негативи на обществото (говоря като настроение, като внушение, като... изразни средства, разбира се, че се пее И за любов и за прочие ценности, но да си го кажем честно - това ли е ядрото на метъла)?
Логично е, замислете се - 1. Успоредно с все по-гниещия социум се появяват и все по-брутални стилове. 2. Дали точно това, че метълът събира в себе си отрицателните черти на обществото, много хора отказват да го приемат, да го харесат или разберат - страх ги е, че той е това, което са те. 3. Не е ли именно метълът, който в много отношения проповядва изключително силен сепаратизъм, изключително отделяне на индивида от масата (нека не приемаме масата в отрицателния й смисъл, залегнал в мисленето ни, защото човекът е социално животно, независимо какво ни се иска).

ОК, разбирам накъде биеш. Аз лично няма да имам нищо протива да започнеш да ходиш по чалготечки с масата, която, разбира се, не е някакво негативно понятие. Ако ще поемаш по този път използвай това четиво като своеобразен walkthrough. Няма нужда от благодарности wink.gif


Цитат
След хюбриса следва катарзис. Така, колкото по-низко слезе обществото ни (съответно колкото по-брутален и сепаратистки, стане метълът) и колкото повече страдание донесе всичко това, толкова по-близо е до пречистването.

Грешката ти е там, че смяташ метъла и метълите за най-голямата възможна утайка (явно защото баба ти е казала така). Истината е обаче, че хората стигащи до тоталните морални низини в съвременното общество - мутри, политици, комунисти, педофили, убийци... - нямат нищо общо с тази музика. А тя е брутална, защото животът е брутален. Но тук филофоският смисъл е по-друг - според мен става въпрос за осъзнаване на истината за света, за отричане на фалшивите бутафорни лъжи, които крепят тъпото общество. А истината ни прави свободни.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InsArtTure
коментар Apr 11 2008, 09:18 AM
Коментар #5


Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е
*******

Група: Потребители
Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317



Бях обещал да не пиша, но съм тотално провокиран.

Първо, благодаря ти, Стефане, че каза нещо реално и обективно! Много им е трудно на хората да го правят.

Второ, знаете ли какво е сепаратизъм, бе?


--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aglarana
коментар Apr 11 2008, 09:21 AM
Коментар #6


Истинска измамница
******

Група: Потребители
Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795



Браво, че си си направил труда да изложиш своите виждания за нещата. Но те все пак са си твои и това, че се опитваш да вникнеш колкото се може по-надълбоко в музиката и нейните послания, също е похвално.
Обаче има и нещо друго - смислите, с които натоварваш този жанр, ми се струват много преувеличени. Svetyl даде пример с Хип-хоп-а, който много повече може да бъде свързван с всичко, което описа. Точно в него са заложени разбиранията за това как "хората стават все по-лоши, обществото гние все повече - затъпява, озлобява се и прочие" Т.е. характеристиката, която създаваш, ми се струва по-подходяща за друг жанр, а не за метъла. Той не събира "отрицателните черти", а напротив - показва ги, интерпретира ги...и това не е причина да бъде отхвърлян от хората. Причините са в мелодиите, защото малко хора въобще се опитват да вникнат в текстовете wink.gif


--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prayer4eto
коментар Apr 11 2008, 09:44 AM
Коментар #7


Master of your sorrow
******

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034



^^ Я, батко се върна laugh.gif bowdown.gif

Музиката, по принцип, е реакция на случващото се около нас. Дали ще е радост, дали тъга, агресия ... все тая. Важното е, че Метълът си има корени и ТОВА го отличава от останалите стилове (хип-хоп, хаус, джаз и т.н.). Та метълът е... огромна купчина от начини за възприемане на света. Нито повече, нито по-малко.


--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one
Go to the top of the page
 
+Quote Post
usmif
коментар Apr 11 2008, 09:57 AM
Коментар #8


just a dreamer
****

Група: Потребители
Коментари: 679
Регистриран: 18-September 06
Град: ...в облаците...
Потребител N: 1574



^ Едва ли бих могла да облека мислите си в думи по-добре - "начини за възприемане на света около нас".

Хората слушат музиката, която чувстват най-близка; която по някакъв начин изразява как те се чувстват или какво си мислят; как виждат нещата около себе си ... prayer4eto го каза доста добре rolleyes.gif


--------------------
Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 11 2008, 10:06 AM
Коментар #9


Facepalmer
**********

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63



Цитат(prayer4eto @ Apr 11 2008, 10:44 AM) *
Важното е, че Метълът си има корени и ТОВА го отличава от останалите стилове (хип-хоп, хаус, джаз и т.н.)

Тук повдигам вежда в знак на тотално неразбиране. В смисъл - разбирам, ама ми се струва толкова тъпо, че ми се иска някак си да не съм доразбрал и сега като ми обясниш да се окаже, че си имал нещо друго впредвид и след 10 години като си говорим за това да си спомняме смеейки се как не сме се разбрали....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lodborg
коментар Apr 11 2008, 10:10 AM
Коментар #10


I, Voyager
*********

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587



Цитат(InsArtTure @ Apr 11 2008, 09:18 AM) *
Второ, знаете ли какво е сепаратизъм, бе?

Ахахахахахх! OWNAGE!!!

Аз няма да си напиша мнението, защото снощи докъм 1-2 през ноща съм си го писал в "гномите". Но гледам, че така и така вече е казано всичко, което ми е на устата.


Цитат(SepulTeraHead @ Apr 11 2008, 09:13 AM) *
Ако ще поемаш по този път използвай това четиво като своеобразен walkthrough.

Човек, това е гениално!!! biggrin.gif biggrin.gif


--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onnellinen
коментар Apr 11 2008, 10:11 AM
Коментар #11


Хър-мър
*****

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798



Човек мисли за това, което вижда. Авторът вижда тези неща и размишлява върху тях. Разбира се, тука има някои екземпляри, които са доста навътре в нещата и много го разбират живота и метъла в частност.
Все пак, ако трябва да се съглася с нечии общи приказки, това са приказките на gadabout.


--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prayer4eto
коментар Apr 11 2008, 10:15 AM
Коментар #12


Master of your sorrow
******

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034



^^^^ Meditate on this smile.gif. Може би не съм го изразил съвсем точно. Погледнато буквално си е тъпотия biggrin.gif


--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onnellinen
коментар Apr 11 2008, 10:33 AM
Коментар #13


Хър-мър
*****

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798



Е, не, това за девствените мустачки ме разби! Ние такива представители си нямаме sad.gif Лоши метъли сме ние sad.gif


--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gadabout
коментар Apr 11 2008, 04:08 PM
Коментар #14


analizator
*******

Група: Потребители
Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681



Радвам се, че се породи дискусия. На хората, които разбраха написаното от мен като знак, че ще ставам чалгар или че оплювам метъла, или че гледам едностранчиво, или че налагам мнение, няма да обърна внимание, изрично написах, че това е теза.
По отношение на това, че смятам метълите за най-голямата утайка, защото баба така ми била казала(!!!) - човекът, дето го каза, е много по-едностранчив в хейтърството си отколкото аз в тезата ми. Най-малкото аз също се определям като метъл.
А по отношение на това, че се смятам за "нещо повече", както май каза Светил - прощавай, ни не можеш да ме наречеш надменен, защото се опитвам да мисля. И да ме наричаш - няма как да докажа обратното, нито има смисъл, просто защото не съм.
И като ме цитирате - обращайте внимание и на други неща, а не вадете думи от контекста, защото например това за "доброто старо време" и влошаването на света подчертах много дебело и няколко пъти, че не го казвам лично аз.

А, и какво е сепаратизъм??? Деленето на религиозна или етническа, или териториална основа, само това? Ресто...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 11 2008, 05:08 PM
Коментар #15


Facepalmer
**********

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63



Много се засегна за тезата си. Че и хейтър станах. rolleyes.gif Явно не ти се води дискусия въобще. kthxbai


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scion_of_storm
коментар Apr 11 2008, 05:28 PM
Коментар #16


Рицар на върховен дом Сянка
**********

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041



Оу...дийп емоушънъл стъф.

Метълът е музика. Музиката е огромна част от живота ми, която донякъде ме формира като човек и формира светогледа ми и въображението ми.

therefore =>

Метълът си е една изградена величина в съзнанието ми, която не точно почитам, но уважавам. Въпреки огромната маса говеда, които се наричат "метъли" и са като онези в кръчмата от познати наши стихоплетци, само че в буквален смисъл. Носи ми размисли, носи ми чувства, носи ми образи, носи ми емоции, носи ми вдъхновение, носи ми и интересни факти/неща, за които бих искал /или вече съм/ да разбера повече и повече. В някои случаи, когато нещо ти е доста близко на сърцето и го усещаш по начин, трудно можещ да бъде описан с думи, е по-добре да спреш да се обясняваш, защото само затъваш в една кал от слова, която хем не изглежда добре в очите на другите, хем не изразява и 1/123131455дна от чувстваното от теб.

So I pass. ;p


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gadabout
коментар Apr 11 2008, 07:14 PM
Коментар #17


analizator
*******

Група: Потребители
Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681



Цитат(SepulTeraHead @ Apr 11 2008, 06:08 PM) *
Явно не ти се води дискусия въобще. kthxbai

Не личи и на теб да ти се води с подобни изказвания като това за бабините ми разбирания. И не съм се засегнал, а именно в името на дискусията, а не в името на кръчмарската караница уточнявам някои неща, защото наистина да се вадят думи от контекста и да се преиначават е последното нещо, което трябва да присъства в цивилизованото обсъждане.

scion of storm, аз не се опитвам да обясня какво е метълът за мен, а какво е той по принцип. Прави са тези, които казват, че обобщавам твърде много и това щеше да е ок, ако не беше факта, че което и да е било обобщение е твърде относително.

И, моля, обърнете внимание на първите редове от първия ми пост, където съм написал "съмнителните ми доводи" - хората така и не се научиха да ценят и разбират всяка дума, защото всяка е от значение, стига разбира се да не говориш с 70% "всмисъл", "копеле", "братле", "тоест", "ами" и прочие, което аз не правя, та затова...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Apr 12 2008, 12:48 PM
Коментар #18


warrior princess
*******

Група: Потребители
Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Град: София
Потребител N: 1323



Метълът си е просто специфична музика със специфични фенове. Отдавна не се слуша и свири в резултат на нечии антисоциални схващания, нито пък е начин на живот, колкото и да се опитват някои банди да го изкарат такъв. Колкото до сепаратизма, едва ли някой вече приема на сериозно послания от типа на "If you're not into metal, you are not my friend", а и доколкото мога да преценя, все по-малко групи отправят такива. XXI век сме, все пак...


--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Knut
коментар Apr 12 2008, 02:15 PM
Коментар #19


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 110
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1268



Цитат(InsArtTure @ Apr 11 2008, 10:18 AM) *
Второ, знаете ли какво е сепаратизъм, бе?

Сепаратизъм

Нещо друго "умно" да кажеш, бе?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 12 2008, 02:56 PM
Коментар #20


Facepalmer
**********

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63



InsArtTure сега ми звънна и каза, че не може да си намери място от паника, защото тука го затапихте направо си ебало майката...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sick_of_lifE
коментар Apr 12 2008, 07:16 PM
Коментар #21


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 18
Регистриран: 12-April 08
Потребител N: 2695



Радвам се, че това ще е първото ми мнение.
За мен музиката е отражение на света в който живеем. Съгласна съм с мнението, че обществото започва са се дели все повече, разбира се това става и при музиката. Появиха се много нови стилове и не бих могла да кажа, че не съществува някаква вражда. Понякога за съжаление музиката става комерсиална. Прави се музика само за пари или слава и тя губи смисъл.
Метълът е отражение на проблемите и вълненията на специфична група от обществото. Той е начин на живот, както и всички други. Не бих проявила толерантност към останалите извън нашата група, защото и те го правят рядко, но също бих проявила уважение към онези, които ни разбират...метълът е музика...музиката е моят живот.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Apr 13 2008, 06:10 PM
Коментар #22


Демон
******

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692



Цитат
"Don't try to take our dreams
Away from us
We will never be like you
Love us or hate us
It doesn't matter to me
We don't want to be a part
Of this sick society"

За мен това е метълът.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ludspamer
коментар Apr 13 2008, 06:21 PM
Коментар #23


свиня
*******

Група: Потребители
Коментари: 3379
Регистриран: 10-April 07
Потребител N: 2010



^Тва да не е на Криейтър?От Екстрийм Агрешън.


--------------------
A moment of remembrance of all the one who died.
These brave and loyal warriors with hearts so full of pride.
They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on.
For them we will keep up the fight until our war is won.

Sleep well our brothers - we will never forget
We promise you to carry on
Sleep well our brothers and rest in peace
Your sacrifies make us marching on......



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 13 2008, 10:46 PM
Коментар #24


Da schlägt es links
*******

Група: Приятели
Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Град: София
Потребител N: 8



Not everyone likes metal...



FUCK THEM!!




biggrin.gif


--------------------
meh.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rolf
коментар Apr 19 2008, 12:23 PM
Коментар #25


метъл
*******

Група: Потребители
Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963



Цитат(Sick_of_lifE @ Apr 12 2008, 08:16 PM) *
Появиха се много нови стилове и не бих могла да кажа, че не съществува някаква вражда.

Тези "вражди" са измислени тийнейджърски глупости за хлапета с твърде много време за губене. Самите групи и изпълнители отдавна са над подобни неща, поне повечето. Особено пък конфликтите между почитатели на различни жанрове на база предпочитанията им са нещо рядко смешно.


Цитат(Sick_of_lifE @ Apr 12 2008, 08:16 PM) *
Метълът е отражение на проблемите и вълненията на специфична група от обществото. Той е начин на живот, както и всички други. Не бих проявила толерантност към останалите извън нашата група, защото и те го правят рядко, но също бих проявила уважение към онези, които ни разбират...метълът е музика...музиката е моят живот.

За това става въпрос. smile.gif


--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tankard73
коментар Mar 18 2009, 01:27 PM
Коментар #26


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 87
Регистриран: 14-August 08
Град: берген,норвегия
Потребител N: 2931



За толкова много години слушане на метъл, може би осъзнах, че това си е просто призвание, да бъдеш част от нещо по-велико като идея и общност. Не бяха прави хората обаче навремето които се опитваха всячески да ме убедят, че това щяло да премине с времето и пубертета. Не знам честно да си призная какъв щях да бъда сега, ако не беше силното влияние на метъл музиката върху мен и целия ми съзнателен живот досега. Може би прекалено много съм хлътнал в тази меко казано наречена моя мания (както се изразяват най-близките ми хора), но не съжалявам определено че съм такъв. Много пъти съм си мислил, че пропилях ценни шансове в живота покрай компании, приятели, метълска среда за да бъда нещо повече в живота. Но и до ден днешен си оставам един идеалист донякъде, с виждания не за това общество, строй и власт, може би и не за това прекалено материалистично време. Не знам дали темата пасва добре тук в музика, но ми се ще и вие да споделите, какво спечелихте, какво загубихте или евентуално пропиляхте ако не бяхте хлътнали до уши в метъл музиката и начина на възприемане на света и обществото. Защото покрай метъла станах доста недоверчив, подлагащ всичко на съмнение и възприемащ (истините в обществото) за чиста манипулация в повечето случаи. Та имате ли сходни настроения и преживяване и какво е метъла като концепция и начин на живот за вас? Защото за мен не е битки, кокали, черепи и черва като по обложките на корпс да речем. Може би се чуствувам донякъде сатанист, но в по-общия смисъл на думата. Не като участник в ритуали и жертвоприношения. По-скоро като атеист отричаш догмите. Метъл рулс форевър енд евър!!!


--------------------
Ето ме и мен в центъра на снимката
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Heavenwood
коментар Mar 19 2009, 12:11 PM
Коментар #27


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 4
Регистриран: 19-March 09
Потребител N: 3320



Ами, на мен метълът ми харесва, макар че не слушам много от жанра. По принцип вкусът ми е доста капризен, затова малко песни наистина ме грабват. Но иначе този тип музика ми се нрави. И я харесах, когато вече бях излязла от пубертета, но смятам, че в никакъв случай не е нещо, което е присъщо предимно за тинейджърите. Като че ли метълът е близък до самата ми душевност. dry.gif punk.gif cool.gif Не знам как по-точно да го обясня.
И естествено, както често става, семейството ми може да се каже, че има изцяло отрицателно отношение към метъла.


--------------------
Illness and plagues, torture and blight
Is what she brings
Mocking holy standards, deceiving feeble fools
Is what she loves
Granted with powers, gifted with magic
Watching the world through raven eyes

Damned woman mischievous whore
Heretic princess
Devil's own
Her seductive elegance
Excites your weak flesh
Her diabolical beauty
Enchants your bewildered mind
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elinor
коментар Mar 20 2009, 06:15 PM
Коментар #28


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 32
Регистриран: 20-March 09
Град: село Кал до колене
Потребител N: 3323



Както комарът е устремен към огъня които разпръсква светлина но го изгаря и убива така и човечеството непрекъснато върви към своята гибел. Философите говорят за смъртта на Бог екзистенциалистите за безмислието на битието а атомната бомба за маловажността на човешкия живот . Вървежът към апокалипсиса (дано доиде Том Круз да ни спаси whistle.gif) естественно минава и през разединението. Първо сме богати и бедни после сме умни и глупави после сме кактуси и рози... и се стига до метъли - и някакви други там. Всъщност истинския смисъл на делението е причисляването един стаден инстинкт. Всеки има нужда да се чувства част от нещо по-голяма някаква обшност. Няма значение как откриваш своите съратници важно е да ги имаш за да не се капсулираш в битието. Това...
- Според последни социологически проучвания повечето млади хорапо-скоро биха се отказали от секса отколкото от музиката която слушат.


--------------------
That's fag shit. That's real fag shit right there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lodborg
коментар Mar 20 2009, 06:19 PM
Коментар #29


I, Voyager
*********

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587



Цитат(Elinor @ Mar 20 2009, 07:15 PM) *
Според последни социологически проучвания повечето млади хорапо-скоро биха се отказали от секса отколкото от музиката която слушат.

От мен да знаеш, повечето млади хорапо, които биха участвали в подобна малоумна анкета, са далеч от всяка сериозност в отговорите си.


--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elinor
коментар Mar 20 2009, 06:23 PM
Коментар #30


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 32
Регистриран: 20-March 09
Град: село Кал до колене
Потребител N: 3323



Хъм... зависи на голяа част от тези анкети се провеждат по телефона и не в България (може би заради прочутата ни "любезност") предполагам че цял живот си се занимавал/а с анкети щом си толква наясно. whistle.gif .


--------------------
That's fag shit. That's real fag shit right there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 



Олекотена версия Час: 26th April 2024 - 01:31 AM