![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Немските хард рок легенди SCORPIONS ще изнесат концерт у нас като част от последното им турне - Get Your Sting and Blackout World Tour. Мероприятието ще се състои на 9-ти октомври в столичната зала Фестивална по покана на Арт БГ, като ще съвпадне с четвъртия рожден ден на радио Z-Rock. Билетите тръгват в продажба от 19-ти април в мрежата на Евентим на следните цени:
Фен зона: Промоция - 70 лв, редовна – 90 лв Правостоящи места: промоция – 40 лв, редовна цена 50 лв Седящи места: промоция – 55 лв, редовна цена: 65 лв VIP места: 150 лв -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() TheOtherSide.dir.bg ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 950 Регистриран: 14-July 03 Град: София Потребител N: 198 ![]() |
Да допълня от самата пресконференция:
Цитат На въпроси на журналисти, как са успяли да се уговорят с групата, Петър Харалампиев от Арт БГ каза, че преговорите са били трудни и са водени в продължение на половин година. Дори на даден етап агенцията е била готова да се откаже от концерта, но накрая се е стигнало до изгодно и за двете страни споразумение. Самият мениджмънт на SCORPIONS се движи от сериозна адвокатска кантора, като е изпипан всеки детайл от договора: от лимузините, храната и питиетата до всеки кабел в техническото оборудване на сцената. Техническата документация е с обем един топ хартия, за да бъде разпечатана са били ползвани две тонер-касети. Организаторите са успяли да се преборят за датата 9 октомври с беларуската столица Минск. Самите SCORPIONS пристигат в България няколко дни по-рано и предвиждат да разпускат в столични клубове. Интересно бе да узнаем, че в рамките на турнето музикантите ще вземат участие в над 70 частни партита само в страните от бившия СССР.
Относно това, дали зала "Фестивална" може да се окаже тясна за събитието, бе заявено, че при повишен интерес отстрана на публиката е възможно пренасянето му дори на стадион. На въпрос за количеството промоционални билети, Мирослав Еманоилов от Eventim съобщи, че те са ограничени от по 600 броя за всяка позиция. Количеството на билети за всяка зона зависи от няколко фактора, като разположение, охрана и др. Относно съпорта, стана ясно че едната група, която ще съпровожда хедлайнерите в част от европейските им концерти, включително София, са добре познатата ни немска шайка EDGUY. Очаква се да се присъединят още една или две банди. За съжаление, не се предвижда участието на българска група на сцената. Организаторите казаха, че са предоставили оферта за заснемане на концерта за включването на кадри от него в предстоящото DVD на немците, но най-вероятно ще бъде заснети концертите им в Сао Пауло и Москва. Но все пак има някаква надежда и за София. От Арт БГ и Z-Rock смятат да проведат множество съпътстващи събития в месеците преди концерта, за което феновете ще бъдат уведомени. ![]() Scorpions http://www.theotherside.dir.bg/news/article0799.html -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Смятам, че е благоразумно да гръмнем клаус, хем ще влезем в историята, хем ще приключим последните им гърчове като група ;>
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
КОНЦЕРТЪТ Е ПРЕМЕСТЕН, не го бъркайте със стадион "Академик": "концертът на немските легенди SCORPIONS се мести от зала Фестивална на стадиона на Спортен комплекс Академик на IV км в столицата, съобщиха организаторите от Art BG в ефира на Z-Rock. До момента са продадени над 8 хиляди билета за шоуто на 9-и октомври, които ще важат без презаверка. Спортният комплекс се намира на бул. "Цариградско шосе" 125 (да не се бърка със стадион "Академик" до зала "Фестивална"!). Причината да бъде избрано точно това съоръжение е, че всички останали с подобен капацитет са с отнет лиценз. Цените на билетите (50, 65 и 90 лв.), датата и началният час на събитието остават непроменени."
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
Ще си приготвя зареден пистолет да се застрелям в случай, че не ида.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
[ В търсене на придружител. ]
-------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^ Готово, да си научиш прилежно ЕГН-то.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 22-September 10 Град: София Потребител N: 3949 ![]() |
Последно къде ще е концерта?! На скапания стадион "Академик" или в залата?! Всички ми казват различни неща...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Чети внимателно това или на сайта на eventim:
Цитат От 17 септември са в продажба комбинирани билети за концерта на Scorpions на 9 октомври на стадион Академик – Плиска (до БАН).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хора, който не си е взел още билет да бърза, защото до няколко дни ефтините билети ще бъдат спрени. Това са думи на организатора на коцерта. Такива билети (50-150 лв) може да се намерят навсякъде в офисите на Германос, Office One superstore или техномаркетите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Току-що получих писъмце от eventim.bg:
Цитат KОНЦЕРТЪТ НА SCORPIONS СЕ ОТЛАГА Последният концерт на рок легендите Scorpions в България, който трябваше да се състои на 9 октомври (събота),се отлага, съобщават организаторите АРТ БГ и Z-Rock. Промяната е наложена от влошеното здравословно състояние на вокалиста и фронтмен на групата Клаус Майне, което му попречи да пее вчера и пред гръцката публика на Peace and Friendship Stadium в Атина. От няколко дни Майне страда от лоша настинка, която му причинява сериозни проблеми с гласа. Въпреки първоначално да бе оповестено, че болестта на певеца няма да наруши графика с останалите дати от прощалното световно турне на групата, по изрично предписание на личния му лекар в Хановер се налага той да вземе по-дълга почивка, за да се излекува напълно. Както и в Гърция, всеки момент се очаква за София да бъде насрочена нова подходяща дата през октомври, когато да се състои дългоочакваният от българските фенове последен концерт на Scorpions в България. Всички досега закупени билети за шоуто ще важат без презаверка за новата дата. Всички членове на Scorpions поднасят най-искрените си извинения пред многохилядните си почитатели в България и отправят към тях следното обръщение: (виж видеото) Организаторите молят да се има предвид, че капацитетът на стадион „Академик-Плиска“ е почти запълнен - остават съвсем малък брой непродадени билети за шоуто, които е възможно да свършат всеки момент. Всеки който все още не се е сдобил със своя билет за шоуто може да побърза да го направи във всички магазини от разпространителската мрежа на Eventim. Очаквайте скоро подробна информация за новата дата и начините за връщане на билети, за тези, които желаят да го направят. -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 8-August 08 Потребител N: 2911 ![]() |
И таз добра.
А даже си бях подготвил и дъждобран, не че помогна много на Мегадет... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имах някакво предчувствие, че няма да е тая събота, а го чаках с нетърпение. Хубавото е, че се очертава да е по - топло, когато ще е концертът. : )) Ама сцената ми се струва много малка за скорпиънс бее
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 8-August 08 Потребител N: 2911 ![]() |
Тия същества от eventim.bg от преди няколко дни изтриха концертът от страницата си.
Уж вече бяха насрочили и дата за 24-ти или 25-ти. Само да не съвпадне с W.A.S.P. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
25-ти (понеделник) е потвърдената дата:
Цитат Дългоочакваният от хиляди фенове у нас концерт на Scorpions ще се състои на 25 октомври от 19 ч на стадион „Академик-Плиска“ (до БАН), съобщиха от АРТ БГ и Z-Rock. Последното шоу в България на легендарните рок музиканти трябваше да се състои на 9 октомври, но поради заболяване на Клаус Майне се наложи да бъде насрочена по-късна дата. eventim.bg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чудесно.
Тъкмо през един ден с W.A.S.P. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днеска е, днеска!
![]() ![]() На моя билет пише Зала Христо Ботев, та ще видиме от къде ще вляза, но че ще е вляза е сигурно. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
Само няколко часа ни делят от Скорпионите
![]() -------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Аз ще се шматкам нейде около стадиона, имам намерение да поркам бира и да гледам лошо.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Цял ден слушам sound-check-ите
![]() -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ааааа, невероятно беше!!!!!11!!1
![]() И Ахат и Скорпиънс изпълниха любимите ни пестни заедно с някои суперс илни от новите, които веднага се нареждат на челни места в класацията. Напараво още не мога да го асимилирам. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Ето и моите впечатления:
Общи: Добър концерт, чух отново любими песни на една от най-любимите ми групи. Но сякаш на концерта нещо му липсваше. Преди съм слушала групата през 1993 г. на стадион „Васил Левски”. Тогава сякаш концертът беше по-стегнат и определено по-дълъг – изпълниха повече песни. Може би именно „деловия вид” ми липсваше, защото исках да чуя и днес повече песни, но от друга страна едно сбогуване може би трябва да е по-сърдечно и с повече контакт с публиката. Отидох и с огромни свръх очаквания – това са Скорпионс, не кой да е! Хубавото: Групата: -неизменните висок професионализъм и класа на групата; -добър подбор на песните – ретроспективно разходка през годините, редувани с песни от новия албум и хитови балади; -добрият контакт с публиката; -демонстрираното добро отношение специално към българската публика; -добър звук и декор на сцената; -интересните картини и клипове на видео-стената, особено свързаните клипчета към заглавията и обложките на албумите. Друго: -добрата организация като цяло; –на входовете пропускаха бързо; -възможност да се закупи билет на място; -постарали се бяха да придадат по-уютен вид на неугледния стадион – нови пейки, достатъчно тоалетни и т.н.; -наличие на павилион за закуски и минерална вода, не само бира, вътре в стадиона. Не дотам хубавото: Групата: -можеше сет-листът да е по-дълъг като за прощален концерт; -лично мен ме поотегчиха дългите инструментални изпълнения и завършеци на някои песни, вместо тях можеше да бъде изпълнена още някоя песен. Друго: -дъждът и като следствие - калният терен; -местата за сядане бяхо по-малко от „седящите” билети, част от хората бяха принудени да седнат на циментови стъпала, а други на стълбите, като така напълно блокираха достъпа на седналите до бира, тоалетна и т.н.; -като че ли пункта за бира беше само един и пред него се виеше огромна опашка; Така го видях аз, нейде от импровизираните трибуни. Надявам се, всъщност концертът да не е съвсем прощален и да чуя все някога на живо Lorelei. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За мястото организаторите са платиил залата от своя джоб, като са видели възможността да вземат повече пари от повече хора са преместили събитието на тази долнопробна поляна дето разправят, че била стадион.
Цялата работа е за да те приберат повече пари без да правят инвестиция, не че ако бяха наели националния стадион нямаше да имат в пъти повече печалба. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Доволна съм, при все че наистина можеше да продължи по-дълго като за прощален концерт. Другата ми критика е, че звукът като че ли трябваше да е една идея по-силен, иначе всичко се чуваше отчетливо, поне от моята позиция. Също така нелош сетлист, но странно защо този път позаобиколиха (с минимални изключения) последните албуми. Странно, защото както чухме и видяхме, парчетата оттам ни се отразяват доста добре. Затова пък направиха чудна ретроспекция, а и не може всичко, разбира се. Някой спомена за заставката на видеостената - страшен клип, гениално измислен и с удоволствие бих го докачила отнякъде, ако е достъпен, но тия психиделии по-скоро биха отивали на музиката на Pink Floyd.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
Беше невероятно
![]() -------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Концертът не продължи по-дълго, защото Клаус не си беше възстановил напълно гласа и това се усещаше като викаше София, България, за щастие не и при пеенето. Кеф ми е, 4е 2 пъти избраха датите на концерта да съвпадат с тези на рождените им дни. Най-сетне разбрах защо са The Scorpions ![]() Scorpions отново и за последно у нас.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th August 2025 - 02:06 PM |