![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
наистина някои от нас "софианци" са такива
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
ne znam ..i tova go ima ..
kompleksari navsqkude ama pone sum na 20 minuti ot moreto:) -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Deba i 6ibanite selqni!!!!!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Такива са само "софиянците" наистина, защото си мислят, че като живеят в София и "Господа за шлифера яко са гепили"... Нали знаете какво пее Бичето!
![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Spammer ![]() Група: Хулиган Коментари: 17 Регистриран: 21-January 03 Потребител N: 17 ![]() |
Има и такива хора! Вярно! Междудругото Варненци могат да нарекат целия свят без Близкия Изток селяни! Една от най-старите цивилизации!
Междудругото има адски селяни! Мога да дам много примери за това! Става въпрос за хора от селата, ама малките селца, в които се учи до 6 клас! Пример: МРАМОР! Кви пълни идиоти има там! Е има и свестни! Говоря за Мрамор на 90 км от Сф, а не за тоя на 5! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
въпросните идиоти ги има и в моя родна София - просто не може да има такова обобщение, тенденции може би но е твърде неточно
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Стига бе. Признайте наъ сетне че София е най-якия град. Без да се обиждате, ама си е така. Не че няма селяни, простаци и сякви глупаци...(римаааа!!!!!!!!!)
Просто всичко е накак си няй-уредено. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Spammer ![]() Група: Хулиган Коментари: 17 Регистриран: 21-January 03 Потребител N: 17 ![]() |
Няма кво! Така си е!
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 5-February 03 Потребител N: 27 ![]() |
u selo Sofiq ni ima vsekvi...verno 4e nekoi sa mnoo naduti..
u na6e selo e palno sas selqni i ovci....(pod ovci imam v predvid trevopasnite ![]() ne e 4udno 4e nonstop obsajdam horata v avtobusite i po ulicite...be v sf sme selqni ma imame pove4e udobstva tva e...ina4e v provinciqta ima mnoo qki hora..ima i mnoo tapi razbira se...selqnin ne zna4i da si ot provinciqta a da se darji6 kato palen idiot...ili po-skoro kato nadut puqk!(Ljubov moq tva ne se otnasq6e za teb ![]() ![]() Stiga tolkova...tva e mnoo za men ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Човекът с пръснатата глава, чийто мозък се стича по стената зад ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 333 Регистриран: 6-March 03 Потребител N: 51 ![]() |
kfi qki hora be???
takova ne6to nqma koi qk 4ovek 6ti stoi naselo da pase kravite predpo4itam da sm klo6ar v nqkoi grad kato NY otkolkoto da sm nqkaf selski tarikat s motor, gsm, maratonki za 300lv i neznam si o6te kfi ve6ti za das se 4uvstfa nai golemiq guzar v seloto /ima edin + pove4eto muzikanti koito jiveqt v provinciqta svirqt dobre 6toto tam nqka kfo da pravqt i nablqgat pove4e na drunkaneto /a sofiiskite malko po hi-laif go razdavat -------------------- There is nothing wrong with me
I'm not trying to see things your way I'm not lost, I'm not drowning, I'm not lost I'm just waiting, waiting to die |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() сив ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 68 Регистриран: 4-May 03 Град: Варна Потребител N: 90 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ May 11 2003, 11:34 AM) Стига бе. Признайте наъ сетне че София е най-якия град. Без да се обиждате, ама си е така. Не че няма селяни, простаци и сякви глупаци...(римаааа!!!!!!!!!) Просто всичко е накак си няй-уредено. Много е относително да се каже кой е най-якия град. Всичко зависи от това къде и как си свикнал да живееш и от това какви изисквания имаш. В София човек може да има много плюсове но има и доста минуси. Мисля, че познавам добре както Варна така и София (живея във Варна) тъй като няколко години съм живял в София, още от ранна детска възраст. МОга да ви кажа защо харесвам повече Варна. По-чист и по-спокоен град и същевременно има всичко което човек може да желае от живота си в един средностатистически град. Зимата е доста спокойно (както лятото в София) а в това време в София е някаква лудница - киша задръствания ... обратно - лятото тук е просто великолепно. За музиката ако говорим ... има познати в Софиякоито слушат метъл и познават всички заведения там и казват че на фона на варненската метал среда София е доста назад. не говоря за хората а за клубовете. -------------------- The Road goes ever on and on
Down from the door where it began. Now far ahead the Road has gone, And I must follow, if I can, Pursuing it with eager feet, Until it joins some larger way Where many paths and errands meet. And whither then? I cannot say. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Купих си одежди- изскубах си вежди
На модни седенки стойки въртях" -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
В София се намират по-голямата част от административните сгради, Президенство, Парламент и всички такива сдания, които ако някой събори хората ще го направят крал
![]() ![]() ![]() -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]()
Коментар
|
|
София е град на крайности, в провинцията по-често нещата са балансирани...но къде има 5 метъл магазина и сто вида транспорт и т.н...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
offf
non stop kupon lqtoto pisna mi ot takiva opredeleniq -------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Всички сме провинциалисти, просто някои живеят в своята десетхилядна провинция в милионния град.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
Цитат(t0xIc @ May 12 2003, 08:53 PM) offf non stop kupon lqtoto pisna mi ot takiva opredeleniq Добре де, не е нон-стоп. Трябва и да се спи! -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Идем из село, мама ви мръсна
Моята цел е гъзо да ви пръсна..." -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат Няма спасение от мойте юмруци
яко че ви косим, софийски боклуци -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Gandalf @ May 11 2003, 08:54 PM) За музиката ако говорим ... има познати в Софиякоито слушат метъл и познават всички заведения там и казват че на фона на варненската метал среда София е доста назад. не говоря за хората а за клубовете. Ти вЕрваш ли си? -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() сив ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 68 Регистриран: 4-May 03 Град: Варна Потребител N: 90 ![]() |
Цитат(Metanoia @ May 15 2003, 03:32 AM) Цитат(Gandalf @ May 11 2003, 08:54 PM) За музиката ако говорим ... има познати в Софиякоито слушат метъл и познават всички заведения там и казват че на фона на варненската метал среда София е доста назад. не говоря за хората а за клубовете. Ти вЕрваш ли си? Вярвам на админите на mp3.online.bg -------------------- The Road goes ever on and on
Down from the door where it began. Now far ahead the Road has gone, And I must follow, if I can, Pursuing it with eager feet, Until it joins some larger way Where many paths and errands meet. And whither then? I cannot say. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Gandalf @ May 15 2003, 10:01 AM) Вярвам на админите на mp3.online.bg Ми аз във Варна освен за ТNT за друго заведение не знам, бе брато. Я издай... не че ще тръгна да ги обикалям де... нямам време... ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Уви, във Варна има в пъти повече техно клубове, от колкото рок/метъл
![]() -------------------- From Wishes to Eternity
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(RAPTOR @ May 16 2003, 07:58 AM) Уви, във Варна има в пъти повече техно клубове, от колкото рок/метъл ![]() И аз само за него знам, пък то самото ТNT не бих твърдял, че е нещо особено ценно... Е, бива де, ама пък си е само то, и рядко свирят свястни групи... Примерно Симболик ми харесва как изпълняват само Pantera, нещо, което е много странно... точно пък тази група да изпълняват добре... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 10 Регистриран: 9-June 03 Потребител N: 148 ![]() |
az moga po vyprosa da kaja samo, 4e sofiiskata publika e malko razglezena ot nali4ieto na tolkova mnogo koncerti i e super stati4na (razbira se ne govorq za hard core-a, tam havata e syvsem druga!). grupite sy6to sa porazglezeni ot vyzmojnostta da izlqzat na scena po4ti bez usilie. v po-malkite gradove se bori6, za da ima kyde da repetira6, ta kamo li za koncert!
-------------------- straight edge
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 20 Регистриран: 11-April 03 Град: Plovdiv Потребител N: 64 ![]() |
Sofiancite mogat da budat ednovremenno svestni i nesvestni,zavisi...ot koi grad si,shtoto vse pak kum plovdivchani ima niakakuv respekt...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами то и в София си имаме само една О! Шипка... друг клуб в който да свирят някакви метъл групи не знам. Или ако има мога да си представя на каво ниво са... Kofti Weather!!!!!!!
А в О! Шипка не ме пускат щото нямам 18... може само с Баща ми. Той също се кефи на таква музика, и би ходил с удоволствие... ама не може заради работата си. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Цитат u selo Sofiq ni ima vsekvi...verno 4e nekoi sa mnoo naduti.. u na6e selo e palno sas selqni i ovci....(pod ovci imam v predvid trevopasnite ).. ne e 4udno 4e nonstop obsajdam horata v avtobusite i po ulicite...be v sf sme selqni ma imame pove4e udobstva tva e...ina4e v provinciqta ima mnoo qki hora..ima i mnoo tapi razbira se...selqnin ne zna4i da si ot provinciqta a da se darji6 kato palen idiot...ili po-skoro kato nadut puqk!(Ljubov moq tva ne se otnasq6e za teb )....da ne govorim 4e e palno s tapi gazar4eta koito mi lazqt po nervite...tva e sf....naduti idoti i sladko otka4alki )) Stiga tolkova...tva e mnoo za men Каза го супер точно! Ей т'ва последното удебелено си е цялата истина! Цитат Стига бе. Признайте наъ сетне че София е най-якия град. Без да се обиждате, ама си е така. Не че няма селяни, простаци и сякви глупаци...(римаааа!!!!!!!!!) Просто всичко е накак си няй-уредено. Ха-ха, няма кво да се обиждаме... то си е така... Естествено, че ще е най-уредено, всичко е в София, просто няма начин да не е уредено. Всички административни сгради и т.н. Там е работата обаче, че в София простаците и селяните са повече отколкото в другите градчета/селца! Щото както казва приятеля Metanoia Цитат защото си мислят, че като живеят в София и "Господа за шлифера яко са гепили Цитат otkolkoto da sm nqkaf selski tarikat s motor, gsm, maratonki za 300lv i neznam si o6te kfi ve6ti za das se 4uvstfa nai golemiq guzar v seloto Zombie, такива ги има и в София, не мислиш ли? А и то винаги и навсякъде си е имали, има и ще има тъпи гъзари... Не е правилно да казваш, че само в селата ги има! Пък и тука става дума за малките селца (дето има не повече от 1000-1500 жителя)... Да, съгласен съм, че в тия малки селца дето всички се познават има някой друг гъзар, ама това се отнася и за софиянци, и за пловдивчани, и за варненци... Ако си ходил в по-големите села (дето живеят към 4000-5000 човека) трудно можеш да видиш такива индивиди! Не че ги няма, простос а по-рядко! ---- Всъщност бих се преместил да живея в София единствено заради удобствата-О!Шипка, всички метъл магазини, повечето сте от София... и т.н. Иначе ми се струва, че там е пренапълнено, не можеш да се разминеш по улуцуте от наплев! ---- Дее'ба тъпия Пловдив, уж е вторият по големина град, а абсолютно нищо не се случва тук! Поне е чисто! - stay clean (AcidMilk™) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат([UHA) FLIPER,Jul 4 2003, 05:06 PM] Дее'ба тъпия Пловдив, уж е вторият по големина град, а абсолютно нищо не се случва тук! Поне е чисто! Втория нанайци! Вече трети... и добре, че останалите градове са по-зле и от нас, щото и по-надолу щяхме да изпаднем. ![]() ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В София има много скинове... само тва ме дразни...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Кво му е лошото?
Една част от тях се кефят на метал и металите. Малко са тъпи, но... тва ще го преживееме! Като цяло... са противоречиви ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ба ли ги. Дразнят ме... и ме бият нещо...
![]() П.С. Ти случайно да имаш общо с един сайт - "Бойна Слава"???? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Kога са те били? Аз с тях проблеми не съм имал. Само най-добрия ми приятел му бяха свалили връзките, но... какво очаква когато носи брутално червен Мартинс, с бели връзки, суичър, на който пише Отряд по унищожаване на бирата и са нарисувани скинове, а той е 100% бръснат. Логично беше на скиновете да не им харесва, че се облича и изглежда като тях.
Да! Те не са много Штурмфюрерите в България. Ти пишеш ли там и с къв ник? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не поствам там. Само чета топиците...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Браво! МАЛКО ХОРА СЕ СДЪРЖАТ ДА НЕ НАПИШАТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ ПРЕД ЗНАЕЩИТЕ ПОВЕЧЕ! АЗ ЛИЧНО НЕ МОГА, НО БРАВО НА ТЕБЕ!
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 43 Регистриран: 21-July 03 Град: Sofia Потребител N: 204 ![]() |
petak jivot i zdrave 6a sa zapoznaia s edin priatel deto 6a ma pazi ot skinove i drugi otrepki 24/7
![]() A Sofia e naseleno mesto 6toto e puna so seuiani (s MpeHa-ta na4elo) -------------------- hab. Team
a nii valim a nii gromim Shishe Vartim |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(hab. MpeHa @ Jul 21 2003, 06:10 PM) A Sofia e naseleno mesto 6toto e puna so seuiani (s MpeHa-ta na4elo) Еми да прав си-да не забрявяме,че нашите уж софийски корени идват от провинцията нищо,че ние и родителите ни са родени в столицата.Тук си е просто един голям сбор от всички крайща на Б-я и много рядко са тези,чиято рода е от поколения софийска. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Браво! МАЛКО ХОРА СЕ СДЪРЖАТ ДА НЕ НАПИШАТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ ПРЕД ЗНАЕЩИТЕ ПОВЕЧЕ! АЗ ЛИЧНО НЕ МОГА, НО БРАВО НА ТЕБЕ! Ами аз всъшност не поцтвах по чисто идеологически причини. Повечето топици бяха от рода на "Ами ако Германия беше спечелиа войната", "Можела ли е Германия да спечели", "Какво провали Германия"... всъшност... все разни хора които явно съжаляваха за пораженето на Германците. Това е. Не знам дали ме разбираш. Разни хора които гледат на историята с разни пристрастия. Иначе по-голямата част от статиите на сайта ги прочетох. Особенно "Източния Фронт". -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 28 2003, 07:23 PM) Цитат Браво! МАЛКО ХОРА СЕ СДЪРЖАТ ДА НЕ НАПИШАТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ ПРЕД ЗНАЕЩИТЕ ПОВЕЧЕ! АЗ ЛИЧНО НЕ МОГА, НО БРАВО НА ТЕБЕ! Ами аз всъшност не поцтвах по чисто идеологически причини. Повечето топици бяха от рода на "Ами ако Германия беше спечелиа войната", "Можела ли е Германия да спечели", "Какво провали Германия"... всъшност... все разни хора които явно съжаляваха за пораженето на Германците. Това е. Не знам дали ме разбираш. Разни хора които гледат на историята с разни пристрастия. Иначе по-голямата част от статиите на сайта ги прочетох. Особенно "Източния Фронт". Грешиш много.Повечето хора ги познавам и нямат каквито и да било политически пристрастия.Явно не си се зачел достатъчно. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Признавам си че само хвърлих едно око, но наистина останах с такова впечатление.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 28 2003, 07:23 PM) Цитат Браво! МАЛКО ХОРА СЕ СДЪРЖАТ ДА НЕ НАПИШАТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ ПРЕД ЗНАЕЩИТЕ ПОВЕЧЕ! АЗ ЛИЧНО НЕ МОГА, НО БРАВО НА ТЕБЕ! Ами аз всъшност не поцтвах по чисто идеологически причини. Повечето топици бяха от рода на "Ами ако Германия беше спечелиа войната", "Можела ли е Германия да спечели", "Какво провали Германия"... всъшност... все разни хора които явно съжаляваха за пораженето на Германците. Това е. Не знам дали ме разбираш. Разни хора които гледат на историята с разни пристрастия. Иначе по-голямата част от статиите на сайта ги прочетох. Особенно "Източния Фронт". По-скоро се заяждах с тебе! Признавам. ![]() Но не си прав, че са на страната на немците! ДОри понякога трябва да държа фронта на проком мненията им! Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt, In sh.................. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 23 Регистриран: 14-July 03 Град: Kakvo e Sofia? - Kvartal na Drujba City! :PPpp!Naj Vajnoto : DRUJBA MRAZI SOFIA! Потребител N: 197 ![]() |
Sofianec? Nema takova jivotno
![]() 70% ot horata tuka sa ot provinciqta. Imali sa vuzmojnost doshli sa. Problema e, 4e sa zabravili ot kade idvat. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат ДОри понякога трябва да държа фронта на проком мненията им! Те проком менията са не по-добри, а често и по-лоши според мене... Мене мисълта ми е не че са нацисти или нещо такова, а че влагат пристрастия. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 23 Регистриран: 9-July 03 Потребител N: 193 ![]() |
Аре някой да ми напише линк за тоя сайт "Бойна слава" плс, не че сам националистка или нещо подобно, но ще ми е интересно да прочета какво са писали хората там.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Аз лично смятам, че България е с твърде малка територия за да се разделят хората така. Е, срещал съм субекти които си заслужават напълно прозвището, но сред тях има и софиянци. Твърде малко от не-селяните са 3-то полколение столичани (чак тогава можеш да се наречеш кореняк). Аз например съм абсолютен мелез 1/2 българин, 1/4 руснак и 1/4 македонец. При това само майка ми е родена в София...
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
www.boinaslava.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 23 Регистриран: 9-July 03 Потребител N: 193 ![]() |
thank u very much
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Цитат(Beelzebub @ Jul 30 2003, 08:02 PM) Аз лично смятам, че България е с твърде малка територия за да се разделят хората така. Е, срещал съм субекти които си заслужават напълно прозвището, но сред тях има и софиянци. Твърде малко от не-селяните са 3-то полколение столичани (чак тогава можеш да се наречеш кореняк). Аз например съм абсолютен мелез 1/2 българин, 1/4 руснак и 1/4 македонец. При това само майка ми е родена в София... Прав си разбира се, но я ми кажи каква е разликата между българин и македонец. И това ако не е разделение. ![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат(Hansi @ Jul 31 2003, 05:19 PM) ... я ми кажи каква е разликата между българин и македонец... Е т'ва е една от най-изкуствените истории изобщо!! Семейството на дядо ми са изселници от Македония и тоя прозиход хич не им е повлиял много благоприятно след това... ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не разбрах за кво спорите, НО няма разлика между българин и македонед!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Цитат(Beelzebub @ Jul 31 2003, 07:25 PM) Е т'ва е една от най-изкуствените истории изобщо!! Семейството на дядо ми са изселници от Македония и тоя прозиход хич не им е повлиял много благоприятно след това... ![]() Точно в това е проблема, че наистина са изкувствени истории наложени особено след 9.IX.1944. -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Точно в това е проблема, че наистина са изкувствени истории наложени особено след 9.IX.1944. I predi tova Ugolslaviq e vodila takava politika. Samo 4e sled 9ti pokrai internacionalizma(po skoro anti-nacionalizam) koito sa ni nalogili ot CCCP, tova e stanalo i NA6A politika. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 30-December 05 Потребител N: 1099 ![]() |
Такива са само "софиянците" наистина, защото си мислят, че като живеят в София и "Господа за шлифера яко са гепили"... Нали знаете какво пее Бичето! ![]() ида от село мама ви мръсна моята цел е гъза да ви пръсна ааа преродих се като се сетих за БИЧЕТО П.С. Бичето е от Враца и сме от едно село с него ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Офф трябва някакво правило да има "не изравяй теми на по 3 години от гробовете им"*. Баси нещата съм писал преди 3 години...
*ОСОБЕНО когато нямаш абсолютно нищо съществено или пък минало сравнително близо покрай умното да кажеш. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не отново...
![]() -------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 202 Регистриран: 2-June 06 Град: Provadiq , BG Потребител N: 1379 ![]() |
Да,има такива "умни софиянци".Гледах веднъж "Фрактура" и някакъв там от София изведнъж се изцепи-"Може някой път из провинцията да направим концерт-Варна,Бургас..."
Е тва направо ме заби вземята! ![]() ![]() -------------------- My mother was a witch, she was burned alive ..
Thankless little bitch, for tears I cried ! Take her down now, don't wanna see her face ... All blistered and burnt, can't hide my disgrace ! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Какво? Честта ли ти накърниха?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 202 Регистриран: 2-June 06 Град: Provadiq , BG Потребител N: 1379 ![]() |
Не, но все пак не ми стана приятно
![]() -------------------- My mother was a witch, she was burned alive ..
Thankless little bitch, for tears I cried ! Take her down now, don't wanna see her face ... All blistered and burnt, can't hide my disgrace ! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защо?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
Мисля,че сравена с останалите български градове София наистина най-много се доближава до западния стандарт за 'полис', защото 'мегаполис' още не е станала, но определено върви натам. Тук се вкарват най-много пари, защото и мащабите са по-големи, повече проблеми и тн. Освен това и малко или много тя е лицето, което представя България пред останалите страни, тъй като чуждестранните делегации идват тук. С изключение на няколко други по-големи наистина останалата част от българските градове са на друго ниво, да не говорим за селата. Имам предвид, че има по-малка трудова заетост, общо взето живота е по-труден, много по-труден. За това и много хора идват тук в търсене на по-добър живот, образование и там квото друго търсят. Мисля че всички, които имат някакво по-различно отношение към хората, дошли от провинцията, отколкото към софиянците, са пълни пънове. Пък моя дядо е от Горна Крушица
![]() ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
В интерес на истината е най-малкото смешен фактът, че 90% от гражданите на София са селяни, не само тези дошли съвсем скоро от село за да търсят парички. Сред тези 90% има и доста хора, които се считат за кореняци "софианци", но ходят "на село" през уикенда, където им са корените. Затова е някак напразно, да се инвестират толкова пари в град с такова "население" и с такова селско мислене. А тъжното е, че това е Столицата на България. Но София не е нещо по-различно от цялото дередже тук...
Иначе мисля, че всички сме наясно с факта, че "селския манталитет" е болест, която може да се придобие много лесно. За съжаление, средата в която живее човек си оказва влияние. Много е трудно на човек, растящ в бедна, мизерна среда (такива в България, колкото си искаш) да избегне да стане "селски тарикат". Например в моя град - Варна, има голяма инвазия на хора от Добрич, повечето от които са дошли с точно това тарикатско мислене. С това не искам да обидя хората от този град и да им лепна етикет, но така стоят нещата. Всичко може да се подобри значително, ако живота в България стане по-поносим и лек и ако има повечко възпитание и ценности. Две невъзможни неща. Хубаво е да се говори/пише за тези неща, но не знам кога би се променило нещо... Колкото до: "Отношението на софианците към провинциалистите!"... ![]() Мисля, че в този форум няма по-умен човек от Ърнест Хемингуей... Всичко, което не е до морето е провинция. Всеки, който е живял на море и след това във вътрешната, провинциална част, знае разликата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защо? Не можеш ли да се сетиш? Не е много приятно да обиждат града в който живееш на провинция, въпреки,че и тук има хора, които се мислят за чисти граждани, ама редовно си ходят до родното село, за да копаят лозя ![]() -------------------- My mother was a witch, she was burned alive ..
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
България е селска. Няма какво да се обиждаме. А по въпроса за Варна-тя в момента е на доста по-високо ниво от София и продължава да се развива. Сега с тези фестове ще стъпи още една крачака напред към превръщането в европейски град. Скоро Столицата ще се измести от София и в проблемите с отношението ще спрат.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Леле какви ПРОСТОТИИ изписахте!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Само да напиша нещо, което като бях малка, чичо ми ми каза(отвлечено е от темата, ама пък Слаш писа за морето).Та:
"При нас е морето, а в София е пристанището".Това е. А специално за темата - може софианциите да имат лошо мнение за хората от провинцията(аз не съм се натъквала на такова нещо, наистина!), но пък съм била свидетел на някви простотии във връзка с това от пловдичани.Да, бях на море с една група пловдивчани и в началото се правеха на интересни, ама после стана яко ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
сори ама не знам с кво толкова се гордеят софианци та се мислат за големите граждани
можеби гордоста идва от това че нямат нормална канализация ![]() или пак с огромното количество боклук което има в столицата и вече толкова време не може да се реши проблема с него ![]() Такаче моля ако знаете кажете ми от каде идва гороста на шопия(нарицателно за София в Пловдив а и не само)? P.S. Познавам и столичани които не са надути такаче не си мислете че слагам всички под общ знаменател -------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ама си ви гризе отвътре и тва е
![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Именно.
Всъщност правилното задаване на темата би било "Отношението на хората от другите градове към софианците". Щото тва го има в много по-голяма степен. Да речем, че аз не ви натяквам постоянно колко са зле споре дмен градовете ви, нали? Обаче вие сте длъжни да нахраните "шибаната шопия" и за боклука, и за кучетата, и за слеяните... Забележете само кой е започнал темата и от къде е. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Нямам нищо против хората от провинцията, които си стоят в същата тази провинция!
Но като почнат селяните да се преселват в София - тогава вече ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
^Тъкмо се наслаждавах на по-горните мнения, звучаха много точно, докато ти не омаза всичко с това изказване...
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Аз пък не намирам нищо лошо в това да живееш в провинцията, а не в столицата. Не знам що за негативизъм влагат хората в тази дума, но тя нито е лоша,нито е подигравателна. Аз с радост бих живяла във всеки град в България стига единствено да се чувствам добре, да имам уютен дом и да не съм сама.
![]() Nikola Bathory, твойта работа "всяка жаба да си знае гьола", нали? А така! Ти тогава к'во прайш тука? ![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Стоя в София единствено и само заради работата си. В момента, в който вече ни ми се работи това, изхвърлят ме, или си намеря по-добра, ще се махна веднага.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Който се засяга негов проблем - гузен негонен бяга.
-------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Баща ми, на връщане от Сф 2 дни след Гергьовден:
-Я виж всичките тия коли, дето отиват към Сф - в багажника на всеки от тия софиянци има по едно агънце. Софиянци? Дръжки. М/у другото, във В. Търново виждам почти същото - разликата е, че ВТ е бившата столица на Бг, и някои търновци не могат да го простят на останалата част на страната. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
По тази логика твоето семейство да не би от 4 поколение да живее във Велико Търново, че да си "истинска" търновка?
Всичко това е една голяма простотия!! -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Баща ми, на връщане от Сф 2 дни след Гергьовден: -Я виж всичките тия коли, дето отиват към Сф - в багажника на всеки от тия софиянци има по едно агънце. Софиянци? Дръжки. Това какво общо има? -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
ебаси древната тема...
в4ера или оня ден бяхме в Стамболииски...(на 15км. от Пловдив) има супер яките хора,но кои знае защо те гледат на София като на някъф раи...или я мразят...ебаси има разли4ни гледни то4ки..ама при вси4ки положения не виждам за кфо трябва да си надут и виокомерен за тва 4е живееш в столицата...да,аз си я оби4ам,не го отри4ам,но така щеше да е с които и да е град ако съм живяла там през целия си досегашен мизерен животец... еби го..за кфо да се имаш за нещо пове4е като си от Сф...хората съкс...бабките съкс...мангалите съкс...ВСИ4КО СМЪРДИ!! ама не мога без нея... пфф... ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Забрави кучетата...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Eбати темата. Никога не съм искал да живея в София, даже смятам, че Пловдив и Варна по никакъв начин не отстъпват на столицата, даже я превъзхождат. София ми деиства депресиращо, защото това е град който е строен за 300000 души, а живеят 1 милион.
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
^Хаха, грешиш, че е лъскав Офис. Мизерия си е навсякъде. Хубавите сгради с чисто нови конструкции изглеждат смешно.
Не можем да спорим кое е по-древно. София си е също някаква забележителност, но какво общо има това с темата? -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
С това не искам да обиждам софиянците. Ама го правиш. И точно това ми е мисълта. Защо се чувствате ДЛЪЖНИ всички да ми обясните колко е зле София? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
![]() Хъ-Хъ-Хъ ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
^Хаха, грешиш, че е лъскав Офис. Мизерия си е навсякъде. Хубавите сгради с чисто нови конструкции изглеждат смешно. Не можем да спорим кое е по-древно. София си е също някаква забележителност, но какво общо има това с темата? И аз не знам какво общо има с темата. Вчера се върнах от София и просто написах какво мисля. ![]() С това не искам да обиждам софиянците. Ама го правиш. И точно това ми е мисълта. Защо се чувствате ДЛЪЖНИ всички да ми обясните колко е зле София? Извинявай. По принцип цялата държава си е една кочина. Дреме ми на шапката, че Пловдив е древен град, като тъна до колене в мизерия и е украсен с гротескни цигански махали. ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
Aide kvi sa tia komunisti tuka pak?
![]() -------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Aide kvi sa tia komunisti tuka pak? ![]() Както виждаш аз не се крия, ако искаш нещо да ми кажеш, заповядай... Мога да ти напиша и адреса си. А за знамето-аз обожавам руската култура и история, както и музика. ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
Really, hm? Ta, niama losho kakvo haresvash, no tova neshto v podpisa ti niama nishto obshto s RUSKATA, a iztzialo sus SUVETSKATA istoria, kamo li s muzika, kultura i chudesii. Like, nameri si zname na Russia, a ne na CCCR, for christs sake. XXI vek sme, shto za hora ima oshte na tozi sviat?
-------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^ Хора като теб щом има, здраве да е
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Хора като теб щом има, здраве да е ![]() ![]() Аз пак не разбирам какво ви е виновен... Иначе от комунистически глупости ми се драйфа. Обичал руската култура, ама си сложил в подписа знамето на тия, които са я унищожили. Евала! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Баща ми, на връщане от Сф 2 дни след Гергьовден: -Я виж всичките тия коли, дето отиват към Сф - в багажника на всеки от тия софиянци има по едно агънце. Софиянци? Дръжки. Това какво общо има? А сети се де ![]() ...древен град с древна култура, за разлика от София която е един голям лъскав офис. С това не искам да обиждам софиянците... Е София пък е древна ключова крепост. Ти какво искаш, да е била провинция на племето на мамутоловците ли? -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ок...
Ми софиянец е 3то поколение роден в Сф. Кой такъв има село, че да иде да хапне агънце, че и вкъщи да си вземе. И преди да си ме нападнал откъде знам - тогава за всяка кола, която излизаше от Сф, имаше поне 5, които отиваха в СФ. Много софиянец, много нещо. Абе само в България ли се обезлюдява провинцията за сметка на един-единствен град, пък бил той и столица?? -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И какво?Ако съм второ поколение родена в София, това означава, че съм от село ли?!хахаах Доста е безмислено всичко това с поколенията. Ако иска човек може да се пише софиянец или какъвто си иска, след като е прекарал повече от половината си живот в даден град, независимо къде е роден!
Бтв София - софиянец -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Като оставим бъзиците настрана, познавам много софийски, варненски и пловдивски поповчани, дето допреди някоя и друга година бяха поповски селяни...
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Интересното е, че точно "провинциалистите" се засягат. За един софиянец понятието "някъде из България" == "провинция". Обаче човека отсреща го удря на чест и се почва спора "София vs Провинция !"
![]() Обратния момент, който ми е много смешен, е някой селянин, дошъл в София, като трябвада каже, че събота и неделя си е ходил на село, казва "Уикенда съм по провинцията" !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ----- За да не ме запукате и мен по темата - врачанин съм (т.е. див селянин), най- хубавите ми години са минали в Русе ( ![]() ![]() ![]() Айде със здраве, и стига сте се чопкали за дреболии - думите са просто въздух! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^
![]() Имам една колежка от бургаско село, завършила е гимназия в Бс. И като я питат отде е, казва 'Бс", иначе ще стане сложно обяснението (поне тя така твърди). Обаче няколко пъти се случва да пътува с някакво нахално бабе, дето я разпитва всеки път откъде е и на 2я път, колежката като и казала някакъв съвсем друг квартал, бабката се развикала как може да я лъже и разни нелицеприятно работи й наговорила... Пък бившата ми съквартирантка, понеже не сме от 1 град, като я питат откъде е , 1во казва мойто градче, после, ако попитат пак, пояснява подробно. Какво излияние... Даже не изглежда вече толкова забавно, колкото ако го разправя наживо ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Аз си го обяснявам така-селянин- 2 значения:
1.Човек, който е роден и живял на село. 2.Прост човек. (С типични качества и поведение) Не виждам нищо срамно, ако си първото, обида е тогава, когато те нарекът със значението на второто. С 2-то значение може да е всеки, независимо от кой град е. Това е. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th September 2025 - 07:04 PM |