![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Изчетох доста теми, преди да се регистрирам, щото вече добих "опит" от един друг метъл-форум...
На 29 години съм, но се чувствам като на 18 ![]() Любими метъл групи - Dream Theater, SymphonyX, Tristania, Nightwish, Tiamat... много са, като общия признак е да правят наистина добра (желателно по- сложна) музика. През пубертета съм минал през дет и грайнд кор, така че нищо не ми е чуждо, просто сега по- бих се накефил на Blind Guardian, примерно... Работя... някъде... (засега не казвам ![]() Свиря на бас... Играя игри (Morrowind принципно, Sacred в момента)... Друго... здраве и бира да има... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Добре дошъл!
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 114 Регистриран: 6-November 03 Град: Deicide's Town 666 Потребител N: 323 ![]() |
hi
![]() ![]() ![]() -------------------- 127.0.0.1; there is no place like home !!!!
42 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Здрасти!
Споко-щом имаш опит "с един друг форум" тук няма страшно ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Crack The Skye ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 722 Регистриран: 11-March 04 Град: София Потребител N: 424 ![]() |
oще един gamer
![]() Добре дошъл SPARK -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
holla...and have a nice time:"))
P.S Изявявам се май като оптимиста в форума..... -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат Свиря на бас... ![]() ![]() В тоя форум има място само за един басист! И това е най-добрият... най-великият.... най-... кво говоря... няма значение... в група свириш ли и коя? И как се казва баса ти? (не ми се смейте... моя се казва Тени)... ![]() ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат Работя... някъде... (засега не казвам ![]() Стриптизьор ли си, че не казваш? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
a zdravei
![]() ![]() -------------------- Wake up
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Свежари !!!
![]() Лична информация - само наживо. Гледам, че си правите срещи на форума, значи - ще се видим някога (ако не досъсипят Хелуина)... За пояснение - компютърните игри са ми не само хоби, а и начин на живот(справка - аватара). На бас свиря откакто се помня, все в неизвестни групи (ако има някой от Русе, може и да си спомня една група отпреди 3-4 години). Сега имам един фретлес бас (той ми е от 6-7-8 години вече, много си го обичам ![]() @ _Siegfried_ - най- мразя бавни компютри и ПРОСТИ ХОРА !!! Драго ми е да те видя ![]() Абе винаги се кефя да се срещам с умни и готини хора! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
аиде добродошъл и от мене
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Demiurg ....как се казваш..и коя е групата:"))
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Demiurg ama ti si ot Ruse i sq si w Sofiq tei li? Mnogo iskam da mi kajesh za grupata si shtoto moje da ste swirili zaedno s brat mi... Ako si roden w Ruse de...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
@ Svetyl - ми питай брат си колко басисти с басове без прагчета познава... Определено не са много в България. Ако не се сети - здраве и бира да има !!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Iei znachi ne shte da kaje
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Burned from hope ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1741 Регистриран: 18-February 03 Град: София Потребител N: 45 ![]() |
Цитат(Demiurg @ Apr 23 2004, 01:22 PM) ..... джаз ..... rulzz\m/ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
az poznawam edin ot tqh
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Иха... фретлес... винаги ме е учудвало звученето на фретлеса и как точно успяваш да свириш верни ноти? Щото.... абе зависи и от пръсти и т.н.
Сеп, ти така се надяваш да е стриптизьор, а? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За баса - абе маркирани са ми позициите (бяло дърво във фингърборда). Номера е да целиш точно върху чертата - точно там е верния тон, а при баса с прагчата пръста ти стъпва малко след прагчето. Ма пак си е зор - трябва да си гледаш в грифа постоянно... А си представи как се свири в клуб при никакво осветление
![]() Как звучи - ми меко, нежно, ако свириш с повече слайдове става маса "мъркащо"... Но не става за рок, няма атака (тя се получава от удара на метал в метал - струна в прагче). Затова си купих и тая гадна Ямаха (не че са лоши инструменти, ама нали знаеш - има едно "магическа" граница от 1000$ - хубавите инструменти са над нея). А колкото до скритата половина на Сеп - все ще му уредим нещо ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Той иска мен, ама няма да стане
![]() А за басовете... ясно за позициите, но наистина надали е много приятно...а аз сега се изнервих, щот моя бас, който е доста под магическата граница (някъде около 850 евро под нея... или казано иначе... баса+комплект допълнителни струни+усилвател+много добър тунер+перца+калъв за по-малко от 250 лв.!!! чисто нов и добре сравнително добре звучащ... за цената направо идеално звучащ ![]() Та... мисля да вдигна малко мостчето за да мога да ги сваля повече от струнника... а ти някви записи имаш ли? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Абе цаката е да Downtune-ваш
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrera @ Apr 25 2004, 12:20 PM) Та... мисля да вдигна малко мостчето за да мога да ги сваля повече от струнника... а ти някви записи имаш ли? А да си мислил да си смениш постановкта на дясната ръка ??? Като млад и див метал-басист се чудех що тия джаз-изроди свирят с баса на гърдите, пък то било по- удобно и за двете ръце... А относно дясната- старай се да дърпаш в равнината на струните - така струната ще трепти настрани, а не надолу-нагоре, че да се бие в прагчетата и да дрънчи. И записи имам, от различни групи.. ама са си лични, сантиментални ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
Здравей!
![]() От прочетеното до ся - с приятно впечатление оставам. ![]() ![]() ![]() Добре дошъл и приятно членуване... ![]() ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хаха
![]() ![]() А за баса Начи... принципно си прав, но няма да те послушам, защото: Метъл басист с баса на гърдите изглежда тъпо... а освен това не винаги е толкова удобно... има и вариант баса да бъде адски ниско и наклонен... като Трухильо ![]() А за другото си абсолютно прав, но аз свиря с перце ![]() ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А и какви игри играеш?
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат(anonimna_dx @ Apr 25 2004, 03:34 PM) Здравей! ![]() От прочетеното до ся - с приятно впечатление оставам. ![]() ![]() ![]() Добре дошъл и приятно членуване... ![]() ![]() ![]() ![]() Редактирано: @ Anonmna_DX: Съжалявам, грубичко беше ![]() ![]() Благодаря за топлото посрещане. Ще се постарая да се реванширам ![]() ----------------- @Sturmfuhrera: Въпрос на имидж бе... По едно време имах удоволствието да свиря за малко в една скинхед група (""Срам и позор"), та там се опитваха да ми обяснят, че трябвало да си прибера косата и да си пусна баса под топките... ама не познаха... Та съм свирил и на скинове с пусната коса и баса на гърдите... След първите 2 песни гледане (тоа пъ-на-къф са праи) не го правиха на въпрос. Важното е баса да е мощен !!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Аре стига простотии..Уважавайте момичето
![]() Sturmfuhrera, признай си, че не си роден да бъдеш басист..по-скоро аз съм за бас и ако не живеех за яко Дистната китара щях да стана басист пък и не се кефя да свиря китарни сола ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам че не съм за басист... ама... обичам си баса... не мога ли да съм басист, който свири сола? Кво лошо? А иначе и аз се кефя на дистър... кво ти пречи да свириш на дистнат бас?
|
|
![]()
Коментар
|
|
ЕЕеееей хора - басиста е музикант от групата, а не "пръв приятел на музиканта"!! Е как няма да прави сола ???? Къде пише, че басиста трябва да повтаря само основните тонове на китариста, и да мирува най- отзад в бенда ??? И дистер може да има баса, ама с вкус и мярка. При 2 китари с дист, и баса с дист - е тогава в мазалото наистина няма да има значение какво свириш
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Crack The Skye ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 722 Регистриран: 11-March 04 Град: София Потребител N: 424 ![]() |
ЕЕЕееееееееее
Срам и Позор ![]() ![]() Еваларката ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Demiurg @ Apr 26 2004, 09:28 PM) ЕЕеееей хора - басиста е музикант от групата, а не "пръв приятел на музиканта"!! Е как няма да прави сола ???? Къде пише, че басиста трябва да повтаря само основните тонове на китариста, и да мирува най- отзад в бенда ??? И дистер може да има баса, ама с вкус и мярка. При 2 китари с дист, и баса с дист - е тогава в мазалото наистина няма да има значение какво свириш ![]() МУХАХАХАХАХА! Три басиста във форума! Е сега ще ги скапеме тия китарени гадове! Суит, слаагаме темпо на баладата 160, кво се правиш с тва 90? Слагаме дист на баса и намаляваме китарата на 1. Връщаме се към веселата мелодия! ЧУ ЛИ! Мухахаха А иначе за 2 китари и бас с дист... аз точно за това не харесвам втората китара. Но баса с умерен дист ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аха. Имам много приятни моменти с тая група. Дотогава никога не бях имал нищо общо със скинове, а всеки знае какви приказки се говорят за скиновете.
Ще ти кажа с какво ме трогнаха тия хора. Свирил съм на много метъл концерти (и фестивали), и се е случвало ако няма сцена (по площади и полянки) или ако сцената не е висока, да те сбутат в мелето. Случвало ли ти се е да падне пиян куфеещ върху тебе ?? Остави че може да те удари лошо, ами може инструмента да пострада (китарата имам в предвид .. ![]() Та на един скинарски концерт само щото един в погото ми бутна леко баса, и веднага се наредиха 5-6 от по- здравите скинове пред групата. Пазеха нас, разбираш ли !!!! Групата си свири, народа си беснее в погото... Маса ме изкефи това, а не съм го виждал никъде другаде. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Все повече ми харесваш...
в тоя форум има ебати антискинската пропаганда... не че съм им почитател, ама има и пичове! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrera @ Apr 27 2004, 10:02 PM) Все повече ми харесваш... poor Demiurg... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Спок! Аз съм си верен на Сеп!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrera @ Apr 27 2004, 08:30 AM) МУХАХАХАХАХА! Три басиста във форума! А иначе за 2 китари и бас с дист... аз точно за това не харесвам втората китара. Но баса с умерен дист ![]() ![]() ![]() (няколко пъти!) ![]() За срещите на форума - Ок, фен съм, ама малко ме притеснява едно 10-ина годинки отгоре... ![]() А за свиренето с перце - не, благодаря, не го харесвам. Според мен задачата на баса е да прави ритъм, а не да свири 32 тона в секунда. Затова и не харесвам Ди Майо. При перцето има много остра атака, много високи и среди, а така се губи Groov-a, губи се оня бас, дето с касата те бие в гърдите и ти дига адреналина. Отделно, свирейки с перце, нямаш възможност да отрязваш звука (а пък не става както китаристите с дясната длан, щото губиш много от звука). Единствения начин е с вдигането на пръстите на лявата ръка, ама колко бързо можеш да го правиш? За това има малко мазане... а аз харесвам стегнатия бас. --------------------------- Ебаси дългия thread направихме, няма ли под-форум за музиканти? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 374 Регистриран: 16-June 03 Град: Somewhere Far Beyond... Потребител N: 173 ![]() |
Demiurg, ако знаеш от колко време пледирам затова...ама нейсе...ше се омесваме по другите теми...мда...
и съм много съгласен за звука на баса...John Myung е добър пример за страхотна finger style техника -------------------- ...there's something else waiting
a promised destiny.... /Blind Guardian/ "The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе... прав си май за тва със звука... но имай предвид, че е лесно да се направи настройка за нисък бас! Но не съм съгласен за спирането... там не е проблем.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Demiurg @ Apr 28 2004, 08:13 PM) А за свиренето с перце - не, благодаря, не го харесвам. Според мен задачата на баса е да прави ритъм, а не да свири 32 тона в секунда. Затова и не харесвам Ди Майо. При перцето има много остра атака, много високи и среди, а така се губи Groov-a, губи се оня бас, дето с касата те бие в гърдите и ти дига адреналина. Отделно, свирейки с перце, нямаш възможност да отрязваш звука (а пък не става както китаристите с дясната длан, щото губиш много от звука). Единствения начин е с вдигането на пръстите на лявата ръка, ама колко бързо можеш да го правиш? За това има малко мазане... а аз харесвам стегнатия бас. Sturme вземи слушай тея дето разбират от бас и разбери че не си китарист а бас китарист |
|
|
![]()
Коментар
|
|
1. Аз определено ги слушам
2. Не съм единственият, който ще свири с перце на бас. Не съм единственият, който ще свири високи сола. Не съм единственият, който ще свири с дист! А и да бях единствено... по-добре... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 11:14 PM |