![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
oki...
tyrsq fenove na Terry Pratchett i na Diska:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 132 Регистриран: 28-June 04 Потребител N: 541 ![]() |
ааааааз! много обичам Тери Пратчед!
![]() ![]() -------------------- ![]() Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си Безсмъртен,Тъмнината е Безсмъртна.Светлината се ражда и умира. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Един от любимите ми автори.
Даже в момента чета "Пирамиди" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 132 Регистриран: 28-June 04 Потребител N: 541 ![]() |
A аз ся чета четири след полунощ.....а любимите са ми Понякога те се завръщат и Дългата разходка!
-------------------- ![]() Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си Безсмъртен,Тъмнината е Безсмъртна.Светлината се ражда и умира. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(HellCat @ Jun 30 2004, 09:33 AM) A аз ся чета четири след полунощ.....а любимите са ми Понякога те се завръщат и Дългата разходка! aaaa...a.a....aaaa tezi ne gi znam ina4e mnogos e radvam ![]() Siegfried, struva mi se,4e stariqt ti podpis be6e nqkakyv citat ot SMYRT... prav li sym? "Piramidi" mi e edna ot mnogo liubimi... 4eli li ste knigite na Terry Pratchett izvyn poredicata za Disk (Naprimer "Kiliminite hora","Trilogiq za nomite","Dobri poli4bi"...) V kraina smetka ste se okazhe,4e toi mi e liubimiqt avtor |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Jun 30 2004, 05:35 PM) 4eli li ste knigite na Terry Pratchett izvyn poredicata za Disk (Naprimer "Kiliminite hora","Trilogiq za nomite","Dobri poli4bi"...) V kraina smetka ste se okazhe,4e toi mi e liubimiqt avtor да.......килимените хора особено много ме изкефиха!иначе и другите съм ги чела и те са яки! -------------------- ![]() Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си Безсмъртен,Тъмнината е Безсмъртна.Светлината се ражда и умира. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Kiliminite hora sa po4ti parodiq na Vlastelina
mnogo sladka knizhka:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Jun 30 2004, 07:35 PM) [ Siegfried, struva mi se,4e stariqt ti podpis be6e nqkakyv citat ot SMYRT... prav li sym? "Piramidi" mi e edna ot mnogo liubimi... Да.От "Морт"... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Jun 30 2004, 06:35 PM) Kiliminite hora sa po4ti parodiq na Vlastelina mnogo sladka knizhka:) аха.........много е яка........ ![]() ![]() -------------------- ![]() Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си Безсмъртен,Тъмнината е Безсмъртна.Светлината се ражда и умира. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eeeeeeeh!
ne uspqh da q pro4eta(Mort) no sled nqkolko dni ste q po4na btw,samop nie 3mata li sme? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 14 Регистриран: 31-October 03 Потребител N: 318 ![]() |
не, не сте само тримата ;-)
и аз много му се радвам..... btw тази страничка попадала ли ви е? http://kmb.hit.bg/ особено ме зарадва албумът - http://kmb2.hit.bg/album/index.html не го бях чела и за мен беше ново... enjoy it ;-) -------------------- Microsoft Certified CopyPaster ;-)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Albumyt e suuuper sladyk!
ima mnogo risunki,koito ne sa publikuvani v nego. no mozhete da gi vidite na oficialniq sait na hudozhnika. Az stqh da podarqvam na edna priqtelka, systo fenka, za rozhdeniq den takiva risunki(sephia cards mai se kazvat) ,koito se pory4vat po internet,samo 4e ne pi6e6e s kakvi razmeri sa i se otkazah. Nqkoi zapoznat li e ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Jul 1 2004, 06:43 PM) ААА това беше онова якото драконче-изтърсаче от "Стражите!Стражите!".Само,че не помня как се казваше... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 7-June 04 Град: Where the sun don't shine but the Moon is bright Потребител N: 511 ![]() |
Пратчет е БОГ:)
А комбинирано с илюстраций на Пол Кидби става...убиец. Жалко и смешно е само че доста индивиди четящи книгите му виждат само лафовете вътре..Какво мислите за това? ![]() -------------------- Една страна.Един народ,
Единна вяра - Нов живот. Една любов, но без предел. Една борба за свята цел |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Цитат(HellCat @ Jun 30 2004, 09:33 AM) A аз ся чета четири след полунощ.....а любимите са ми Понякога те се завръщат и Дългата разходка! "Четири след полунощ" не беше ли сборник от разкази на Стивънчо в две издания ? ![]() -------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Vampiria @ Jul 4 2004, 11:54 AM) Пратчет е БОГ:) А комбинирано с илюстраций на Пол Кидби става...убиец. Жалко и смешно е само че доста индивиди четящи книгите му виждат само лафовете вътре..Какво мислите за това? ![]() тези книги не са само за лафовете.Ако се вгледаш Светът на Диска е като нашия,погледнат през призма.Това е вътрешният ни свят със всичките му там характерни типажи... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
e, koj li ne obicha Pratchett
-------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Vampiria @ Jul 4 2004, 09:54 AM) Жалко и смешно е само че доста индивиди четящи книгите му виждат само лафовете вътре..Какво мислите за това? ![]() Ами досега не съм се натъквал на подобни индивиди, но нищо чудно да ги има в изобилие. Светът на Диска е карикатура на нашия. Затова и илюстрациитена Кидби са толкова подходящи. Докато повечето фентъзи автори предлагат по-скоро бягство от реалността, Пратчет ни показва всяко ъгълче от реалността и ни оставя да му се посмеем. А какво е "4 след полунощ"? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
"4 сред полунощ" пак е на Кинг.
А за Пратчет - фен съм от "Ерик" насам. Даже като гледах "Троя" непрекъснато се сещах за Пратчет....Много тънък и леко циничен психолог ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
neveroqten avtor
a lubim personaj - Grrriboou - makar seriqta s veshticite da ne ot naj-silnite. a inache ot Dqdo Pras nasam i az sym mu fen. ........................................ opredeleno nqkoj, kojto ne moje da razbere cqlostnata ideq za istoriqta ne bi nameril i lafovete mu za smeshni. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Цитат(Nightmare @ Jul 4 2004, 12:10 PM) Цитат(HellCat @ Jun 30 2004, 09:33 AM) A аз ся чета четири след полунощ.....а любимите са ми Понякога те се завръщат и Дългата разходка! "Четири след полунощ" не беше ли сборник от разкази на Стивънчо в две издания ? ![]() Да. Сборник в два тома с по два романа и доколкото си спомням са Ланголиерите, Библиотечна полиция, Слънчевото куче и Таен прозорец, тайна врата (по това скоро излезе и страхотен филм с Дж.Деп). -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 3-July 04 Град: sofia Потребител N: 543 ![]() |
PYRVATA KNIGA NA PRA4ET KOQTO PRO4ETOH BE6E THE COLOR OF MAGIC.OT TOGAVA NE PROPUSKAM KNIGA ZA DISKA.nAI-LUBIMI SA MI SERIQTA ZA STRAZATA I S NETYRPENIE O4AKVAM POSLEDNATA-NIGHT WATCH AMA NE6TO MNOGO SE ZABAVI!
![]() ![]() -------------------- HOLY THUNDERFORCE!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 236 Регистриран: 20-July 04 Град: Sofia Потребител N: 564 ![]() |
Писъединявам се и аз 100%-ово към феновете на Пратчет
![]() ![]() -------------------- В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 3-July 04 Град: sofia Потребител N: 543 ![]() |
E NAJ-POSLE SE POQVI POSLEDNATA KNIGA NA TERRY - NIGHT WATCH S GLAVEN GEROJ SAM VAIMS,KOJTO SE ZAVRY6TA V MINALOTO. 4UVAL SUM 4E BILA MNOGO QKA!
![]() ![]() -------------------- HOLY THUNDERFORCE!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 236 Регистриран: 20-July 04 Град: Sofia Потребител N: 564 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Jun 29 2004, 09:36 PM) oki... tyrsq fenove na Terry Pratchett i na Diska:) Zna4i tursi6 na pravilnoto miato:)Da jivee Pat4et ![]() ![]() -------------------- В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Аз съм един от първите фенове на Пратчет в България, имам всички негови книги (първо издание!), издавани в България, плюс няколко на чужди езици. Колко хора само съм запалил по този чудесен писател - сигурно са над 20 човека и са ми много благодарни, защото който чете Тери проглежда и вижда "истината"
![]() Между другото от къде мислите, че ми е ника... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Jun 29 2004, 11:36 PM) oki... tyrsq fenove na Terry Pratchett i na Diska:) Еми... намери ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 148 Регистриран: 20-December 04 Потребител N: 701 ![]() |
Егати! Ето една от лоши страни на това, че не влизам в Общия Форум толкова често...
Между другото блатното драконче от Стражите се казваше Еръл...(ако още никой не го е написал) И един малък въпрос... Тука да има хора, които да са си губили съня из вече не съществуващия discworld-bg.org? -------------------- Fly our flag, we teach them fear,
Capture them, the end is near! Firing guns they shell burn, Surrender or fight there's no return! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
A,да Еръл,наистина
![]() BTW любима книга ми е "Господари и господарки".С глас съм се смяла на нея ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Въпреки че нямам всичко на Пратчет излизало на книжния ни пазар (като Jolly) и аз се присъединявам към феновете
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 240 Регистриран: 11-January 05 Потребител N: 715 ![]() |
Има нещо яко в творчеството му,обаче не ми е от любимите...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 148 Регистриран: 20-December 04 Потребител N: 701 ![]() |
Цитат(Blashyrkh @ Jan 23 2005, 05:35 PM) Въпреки че нямам всичко на Пратчет излизало на книжния ни пазар (като Jolly) и аз се присъединявам към феновете Абе я почни да се изразяваш точно!!! Така от твоите думи излиза, че и аз нямам всичко на Пратчет(поне ако става дума за Света на Диска имам всичко). И пак да си повторя въпроса... Някой от вас участвал ли е в онлайн текстовото РПГ в Света на Диска на вече несъществуващия адрес discworld-bg.org? Питам щото освен с Vaskes, който аз лично запалих по идеята успях да се свържа само с още един ентусиаст. -------------------- Fly our flag, we teach them fear,
Capture them, the end is near! Firing guns they shell burn, Surrender or fight there's no return! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Прав си. Тва не го прочетох след написване
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Пратчет е болен от рядка форма на Алцхаймер... Тотално не е честно това
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Сори, ако сте го обсъждали някъде, информацията изглежда, че е поне на седмица. МАМКА МУ.. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Пуснах отвореното писмо от самия него в "случайните глупости", не знаех дали има тема...и все пак човека още не е умрял, не го вкарвайте предварително в гроба.
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Права е Софи! Все още не е умрял, така че не е редно да се губи надежда. От друга страна, той има такова творчество зад гърба си, че определено е написал това, което е искал. Дано се оправи и поживее по-дълго.
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Джордан болен от рядка болест на незнам какво си - почина. Сега Пратчет е болен, дано има още живот в него дори и да не напише нищо.. явно великите са обречени на подобни съдби.
Цитат In August 2007, he was diagnosed as having had a minor stroke in 2004 or 2005. This damaged the right side of his brain, and while affecting motor skills, has not impaired his ability to write.[33] On 11 December 2007, he posted that the cause of the "phantom 'stroke'" was, "a very rare form of early onset Alzheimer's". However, he remains optimistic and plans to continue writing.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Чак пък велики
![]() ![]() ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Удхаус също е писал книги за забавление и хумор. Нима не е сред великите и той? Това, че не пише драми или пиеси не означава, че не е сред великите писатели в жанра. Книгите са му забавни, остроумни и интересни, свежи. Не много писатели се отличават с подобни произведения
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За мен е страхотен, но далеч от велик
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
И аз се надявам господин Пратчет да преодолее тежката болест и да ни зарадва с още нови произведения.
За мен е страхотен, но далеч от велик ![]() Да прав си, може и да не е най-великия писател на 20/21 век ,но все пак повечето му произведения са запомнящи се и значително се открояват сред онова нещо , наречено ''съвременна литература'' ,което ни залива напоследък. ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имах предвид в жанра, в който се подвизава. Това да си оригинален, свеж и забавен в днешно време е наистина рядкост. А той от първите си книги е такъв.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, за жанра съм съгласен, че е един от най-великите. Жанрът фентъзи ми е доволно непоносим, но Пратчет винаги ми е харесвал.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Чак пък велики ![]() Е там ти е грешката ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
смисъл няма. Пратчет пише хубаво и увлекателно до едно време. После почва да печели пари като продава талаш и изтъпява... като повечето писатели-комерсиалисти.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
^^Хм, с какво "Нощна стража" е по-тъпа и комерсиална от ПРОИЗВОЛНА друга негова книга? А и нека не забравяме, че той пише и не само истории за света на диска. Ще приема такова мнение за лично обосновано становище само от човек, който е чел ВСИЧКО на Пратчет, НЕ САМО на български.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Пратчет пише хубави песни, но после идва Рипър Оуенс и осира хубавата група. И след това се превръща в безидеен комерсиалист.
Ще приема такова мнение за лично обосновано становище само от човек, който е чел ВСИЧКО на Пратчет, НЕ САМО на български. Истина е. Нощна стража може да бъде разбрана само от човек, който е чел ако не всичко, то поне две трети от библиографията на Пратчет.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ХАхахах, обърка темата, момче
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Колкото обожавам фентъзи, така и не можах да харесам Пратчет. Вярно е - прочел съм само две книги, но стилът му не ми понася. Не ми се вписва в жанра фентъзи. По наблюденията ми, а и от фанатизирани мои приятели - фенове, произведенията му далеч не са безсмислени, както някои писаха по-горе. Може би, по-нататък ще се пробвам пак да го зачета, току виж се получило.
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Не ме радва особено много пратчет
![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Стига с това фентъзи, фентъзито е само облицовката на нещата, за които пише Пратчет и това е абсолютно очеизбождащо и за тези, които са му прочели дори една книжка(поне би трябвало да е).
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
смисъл няма.. ... "Според тебе смисъл има - само в деската градина"... Я кажи като си такъв "смислител" над какви книги осмислюваш СъщносттЪ, Битието Човешкое и БезсмъртТието на ЧовеЩката Душа? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На Пратчет 5 книги съм му прочел.... И пак ще повторя, наистина има скрит смисъл, но като цяло не е нищо особено или велико. Той е един от малкото, които понасям във фентъзи жанра...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Стига с това фентъзи, фентъзито е само облицовката на нещата, за които пише Пратчет и това е абсолютно очеизбождащо и за тези, които са му прочели дори една книжка(поне би трябвало да е). Така, де, какъвто и етикет да му се сложи, не е толкова важно. Възприятието ми към книгите му (а и не само неговите ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Напълно правилна гледна точка.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Този форум е пълен с маниаци на тема фентъзи
![]() ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
^Просто не можеш да оставиш нечий друг пост най-отдолу, нали?
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защо реши така?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
^^Хм, с какво "Нощна стража" е по-тъпа и комерсиална от ПРОИЗВОЛНА друга негова книга? А и нека не забравяме, че той пише и не само истории за света на диска. Ще приема такова мнение за лично обосновано становище само от човек, който е чел ВСИЧКО на Пратчет, НЕ САМО на български. Сравни я с "Глинени Крака" или "Въоръжени мъже". Все книги за стражата са, но тия двете са много по хубави. Не претендирам че съм чел всички на Пратчет. Просто в един момент изтъпява. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Пратчет пише хубави песни, но после идва Рипър Оуенс и осира хубавата група. И след това се превръща в безидеен комерсиалист. ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
^^Хм, с какво "Нощна стража" е по-тъпа и комерсиална от ПРОИЗВОЛНА друга негова книга? А и нека не забравяме, че той пише и не само истории за света на диска. Ще приема такова мнение за лично обосновано становище само от човек, който е чел ВСИЧКО на Пратчет, НЕ САМО на български. Сравни я с "Глинени Крака" или "Въоръжени мъже". Все книги за стражата са, но тия двете са много по хубави. Не претендирам че съм чел всички на Пратчет. Просто в един момент изтъпява. "Глинени крака" е абсолютният култ!!! -------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Еееее какъв спор се е заформил тука
![]() ![]() Чела съм почти всичко /без номите и разните Морис-и и Джони../ и досега нито една книга не ме е разочаровала - зарибих се с Дядо Прас, която прочетох преди не знам си колко време и от тогава съм страшен фен. Освен готиното /според мен/ чувство за хумор и идиотските герои Пратчет наистина си вкарва смисъл и философийки в книжките... Да ни е жив и здрав! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
^ Всъщност не е.
-------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Aglarana , знам, че не е... но си го пожелавам.
ПС- Караш ме сега да пиша тъпи постове за да се защитя, че всъщност знам за какво става дума... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
^Напротив.
-------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Еееее какъв спор се е заформил тука ![]() ![]() Чела съм почти всичко /без номите и разните Морис-и и Джони../ и досега нито една книга не ме е разочаровала - зарибих се с Дядо Прас, която прочетох преди не знам си колко време и от тогава съм страшен фен. Освен готиното /според мен/ чувство за хумор и идиотските герои Пратчет наистина си вкарва смисъл и философийки в книжките... Да ни е жив и здрав! Дядо Прас не съм го чел,но съм гледал филма и ми хареса ![]() ![]() П.П. Стивън Ериксън е най-големият ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Aglarana, ми добре
![]() Alti, на мен филма не мога да кажа, че много ми хареса... аз винаги чета книгата преди да гледам филма по нея и обикновено се разочаровам по съвсем субективни причини - просто вече си имам идея за това как би ми се искало да изглежда едно нещо и много рядко филмът съвпада с моята фантазия ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Вчера се натресох съвсем случайно на най-новата му книжка "Making Money" и то с твърди корици - съответно вече я притежавам. Случайно някой да знае защо по дяволите не са му превеждали нова книжка вече повече от две години? Реално от Чудовищната Команда насам той е написал още три или четири книги.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами "Вузев" май ги купиха, после пък се съдиха за преводи, после обещаваха да издадат нещо, няма ни една..
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Накрая читателите са прецакани.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Еми решението е да се чете в оригинал. Не е толкова трудно колкото очаквах. Пък и някой от шегите не могат да се преведат на 100%.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Абсолютно съм съгласна!! Но не на всеки се удава и е неприятно положението с непреведените книги - аз лично ако нещо няма тук и много го искам си го поръчвам от чужбинско.
Mort откъде си купил Making money ? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хехе, Sean Astin като Двуцветко:) Венци ще му се радва;)
^ Аватара ти рулира:) Ай лъв хим! В напълно не-гейски начин:) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Как няма да му се израдва Венци!
![]() ^Вижте кой играе Двуцветко!!!! Вижте просто!!!! КУУУЛТ!
![]() ![]() ![]() Ебати перфектният избор! И Ринсуинд е доста автентичен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Mort откъде си купил Making money ? ![]() Една книжарница на ул. Граф Игнатиев. Тя всъщност е единствената, малко преди пазарчето се намира (по посока към Попа), но от другата страна. Има табелка Bookstore или Booktrading, нещо такова... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бууктрейдинг ще да е било
![]() И аз се сдобих - само че си я купих от моята си книжарница ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Честито!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ТУК може да се гледа първото тийзърче от Цветът на Магията, чието излъчване ще стане около Великден.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
The Making of Terry Pratchett's The Colour of Magic 720p HDTV x264-SFM
А тук може да се гледа мейкингът на филма :д. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Aми лично на мен филм по Пратчет не ми звучи като добра идея, просто няма как да се предаде неговото чувство за хумор. Самият му начин на разказване не може да се постигне с филм, а за мен изказът му е от огромно значение. Има книги, които стават за филм, и такива, които не
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Хм, май не си гледал Дядо Прас (''Hogfather'') ,бих казал ,че този филм представя доста добре историята и типичния хумор на Пратчет. Прав си, обаче, че някои книги стават за филми, а други не... но все пак зависи и от режисурата и актьорския състав, които в случая на ''The Colour of Magic'' са култувиии!
Лично аз чакам с нетърпение да изгледам филмчето! -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Май е Дядо ПраС. Наистина не съм го гледал. Иначе стилът на Пратчет включва много други неща освен хумора, например вмъкнатите в историята моменти, които нямат нищо общо с нея, коментарите в описанието или речта на героите и т.н. Като цяло избягвам да гледам филми, правени по любими книги, не искам да се разочаровам. Поправка- избягвам да гледам филми, предпочитам да прочета книгите.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз пък предпочитам и дветете: книгите и филмите и рядко оставам разочарован!
Иначе, стане ли въпрос за ''вмъкнатите в историята моменти, които нямат нищо общо с нея'', в ''Дядо Прас'' този елемент беше хитро представен чрез скрития разказвач, например и също чрез някое и друго хм...''отклонение''. Ми по-добре изгледай въпросния филм, пък после прецени. Би трябвало да се очаква нещо адски добро и от бъдещия ''Цвят на Магията'', но ще видим. ![]() Според мен ще си струва и в никакъв случай няма да го пропусна,изглежда много обещаващо! -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първата част е вече факт. Днес/утре трябва да излезе и втората.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^От къде може да се дръпне?!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Къде?
Edit: Хаха, Любо, телепатия. Изпревари ме обаче. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе как може да четете книги от компа?
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Наистина не е най- великото изживяване, обаче е добро решение, ако не можеш да си намериш книгата на пазаря и/или си на червено с парите. Специално на Пратчет като всяка книга му е по 7 лева, смятай колко ще ти излезе библиографията му. А и според мен си струва човек първо да се запознае с един автор така, преди да си купи нещо, за да не остане разочарован.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така де, но да се върнем на въпроса откъде може да дръпнем филма.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Terry Pratchetts The Colour Of Magic Part1 HDTV XviD-BiA@TorrentLeech
Terry Pratchetts The Colour Of Magic Part1 720p HDTV x264-BiA@HDBits.org Terry Pratchetts The Colour Of Magic Part1 720p HDTV x264-BiA@SceneTorrents Terry Pratchetts The Colour Of Magic Part1 HDTV XviD-BiA @SceneTorrents http://www.mininova.org/tor/1265971 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Втората част също е из нета. И моля без спойлери :д
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
http://www.zamunda.net/details.php?id=122193 HDTV качество.
Имало части?? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мда, по английското телевизия са го дали на две части
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 157 Регистриран: 28-March 08 Потребител N: 2678 ![]() |
хей хей здравейте фенове : ) за филма имам големи очаквания, то винаги ще има кусури, но няма да са чак толкова де
иначе сега чета Маскарад на английски и не е чак толкова трудно дори има работи, който няма начин да се кажат на български в превода -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
^абе друго си е... аз не знам достатъчно добре английски и някой неща не разбирам. още повече, че нямам време да прочета книжката, което ОПРЕДЕЛЕНО ми е 3000 пъти по-приятно отколкото да гледам филма хах
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 157 Регистриран: 28-March 08 Потребител N: 2678 ![]() |
^ Съгласна съм : ) Друго си е да си хванеш книжката, ама си е интересно после да погледнеш режисьорските виждания
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^^ Как няма, като фактически добрите екранизации се броят на пръсти? Доста хора похвалиха филма, между другото, ще му хвърля едно око в най-скоро време.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th June 2025 - 10:03 AM |