![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 209 Регистриран: 18-August 03 Град: Popovo / VT Потребител N: 237 ![]() |
Тъй като напоследък се пораждат все повече съмнения в мен по този въпрос, реших да видя кое мнение ще натежи от всичките...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
И тази тема е за този раздел на форума
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Moved.
По темата: май натам са тръгнали. Ще ми се да се надявам, че няма да станат втори In Flames, но само времето ще покаже... Видимо опростиха музиката си, направиха я по-лесносмилаема... Поне не са променили стила си в поп. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
"Незнам и не ме интересува"... те, според мен, винаги са били убер зле. Освен това "Незнам" не се пише слято.
Колкото до In Flames, сравнението не е адекватно, защото те поне едно време бяха метъъъъъъъъъл... И сега не бих ги нарекъл поп, въпреки че доста поосраха музиката си. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Паралелът, който имах предвид, е по-общ... В смисъл, че и те обезобразиха стила си, за да продават повече.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Ne sa trygnali po toq pyt, kakwo kato sa oprostili muzikata si? Nima towa e priznak za komers??? Spored men ne.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прав си. Признак за творческо развитие е.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Aide aide
![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Oct 23 2004, 08:25 AM) Освен това "Незнам" не се пише слято. za men sa tragnali po toq pat... i Sep, neznam moje da se pi6e i slqto i ne slqto ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Svetyl @ Oct 23 2004, 12:35 PM) Warrior towa che ima grupi s milioni fenowe ne gi prawi komersialni... И аз винаги това съм казвал... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
май по този път са тръгнали, според мен щом почнаха да свирят музика наподобяваща "нео-то"
на мен тази насока в която почнаха да се развиват не ми харесва няма почти нищо общо с стари работи от сорта на "Уишмастър-а" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Dobre de Nightwish sa srawnitelno mlada grupa... edno pregreshenie i weche aide pod noja. Shto ne izchakate sledwashtiq album predi da prawite nqkakwi generalni zakliucheniq?
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(blood_freak @ Oct 23 2004, 12:59 PM) май по този път са тръгнали, според мен щом почнаха да свирят музика наподобяваща "нео-то" Е, това за щастие все още не се е случило... Не вярвам да стигнат чак дотам. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
изобщо не съм съгласен, че музиката е опростена. Само се сетете за внушителната роля на симфоничния оркестър и хора. Опростена е само във вокално отношение.Ако не беше, щеше да е твърде претрупана. И все пак бих предпочел, да небеше така.
Nightwish имат само 3 песни, за които знам, че са комерсиални и това са : Sleeping Sun (za koqto nikoga ne bqh podoziral,predi da nau4ai ot koqto Tuomas ne vednyzh se e otri4al), Where were you last Night(която не е издадена в албума) и....за 3-тата сега не се сещам. Mozhem da priemem, 4e Wish I Had an Angel e dosta po-prosti4ka i lesna za shvastane. И това за цели 6 албума... Моля ви! Проблемът в Nightwsh се състои в това, че все повече заприличват на нормална метъл група. Последният им албум може вече да се определи като симфоничен power(но не съвсем точно) докато винаги съм се чудел, как да дефинирам предишните. Те изгубиха предишната си уникалност, но комерсиални не са станали, вярвайте ми. Nightwish отдавна изчерпаха този стил музика, които беше характерен само за тях. Още с 3-тия албум. Това, че Centuty Child беше толкова силен, все още предизвикава у мен удивление. А о нце изобщо, ама никак не е нито слаб, нито комерсиален, просто вече Nightwish ми мязат малко на Rhapsody например, макар че някои може да възрази за сравнението. Като извод мога да кажа, че Nightwish скоро вече няма да са NIghtwish. Това ли е проблема? Или е по добре да запишат още 3 пъти Wishmaster и Century Child, за да си остант същите? Е тогава вече щяха да са комерсиални. А на мен ми стига и само един произволно избран техен албум, за да ми бъдат любма група. Така аз че проблеми нямам.И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(Svetyl @ Oct 23 2004, 11:34 AM) Dobre de Nightwish sa srawnitelno mlada grupa... edno pregreshenie i weche aide pod noja. Shto ne izchakate sledwashtiq album predi da prawite nqkakwi generalni zakliucheniq? ами да. оттук нататък те имат много възможности за развитие. Могат да наблегнат на етно елементите и да разкарат симфоничния оркестър.Могат да вкарат и малко по-black мъжки вокали, могат да променят текстовете и да почнат социална тематика например...абе какво искате от Nightwish!? Те показаха вече максимума от себе си и сте продължат да се доказават като класни музиканти, това трябва на всички вече да е ясно. като че ли са първите, които продължават да свирят, след като са минали vyrha. Те и Хелловеен например можете да ги обвините в комерсиализъм заради албуми като The Dark Ride, ама не го правите нали? И защо? Не съм запознат със Saxon достатъчно(за съжаление), но до колкото съм чувал, и те в напъните си да превземат САЩ са издали поредица от поп-метал албуми. После всичко е било пак оk, струва ми се. А? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 248 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 638 ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Daeth_Angel @ Oct 23 2004, 04:32 PM) ...като например Limp Bizkit ако така се пишеше въобще,та те имат една песен Behind blue eyes,Nightwish пък имат една друга Angels fall first ми слушайте ги и двете и от началото. И имайте на предвит ,че Angels fall first е направена мноооого преди Behind blue eyes За това си малко в грешка. "Behind Blue Eyes" е песен на The Who, която е написана и изпълнена още преди юнаците от Nightwish да са се родили... Не че откривам особена прилика между двете парчета, като оставим настрана факта, че са акустични... ![]() Ако не е твърде глупаво да попитам, каква беше връзката между тези сравнения и комерсиалността? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Една дума: Daeth!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Защо ли става така с почти всички известни и всеобщо признати групи?
BTW Nightwish кога са били "по-трудносмилаеми"? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(_SiegfrieD_ @ Oct 23 2004, 06:13 PM) BTW Nightwish кога са били "по-трудносмилаеми"? В сравнение с последния си албум, бяха... Говорейки единствено в рамките на собственото им творчество. Ясно е, че има много по-сложни групи. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 639 ![]() |
Не мисля, че са се комерсиализирали. Може би, леко с последния си албум си промениха стила, като включиха Лондонския симфоничен окестър в песните си. Е, наистина "Nemo" е леко комерс, но останалите песни от "Once" са си абсолютен "Nightwish"!!!
-------------------- Pugnacity
With our blood Show no mercy With our soul Die for heaven An eye for an eye Burn to let them... Suffer for all their actions |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Nightwish могат да бъдат много трудно смилаеми, могат и да бъдат лесни, зависи докъде искате да навлезете в нещата. Бас държа че 70 на 100 от хората ги слушат повърхностно, без да си дадат зор да разберат, за какво става дума в песните.
Btw, по ниstо не личи да са станали по-лесни смилаеми с последния си албум. Btw, Oceanborn да не е по-добър в това отношение? А, и може и да има по-сложни групи, но са малкo. Сега се сещам само за Pink Floyd и Depsh Mode. Btw, и те също са изкарвали слаби албуми. А Nemo хич не е комерс, проблемът е ,че няма нищо общо с албума. i sega kato e na kirilica, dano pone nqkoi si dade zora, ei taka ot kumova srama, da pro4ete, kakvo sympisal. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Хмм, аве комерсиализираха се... май... незнам...
Само забележете, пилотния сингъл от Уанс е Немо, който като че ли най-много прилича на "старите" Найтуиш... СПоред мен групата е в период на преход към комерсиализация... Дано да не стигнат ПРЕКАЛЕНО далеч, че да издадат някой свой Сейнт Енгър... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(MadMaster @ Oct 23 2004, 06:19 PM) Не мисля, че са се комерсиализирали. Може би, леко с последния си албум си промениха стила, като включиха Лондонския симфоничен окестър в песните си. Е, наистина "Nemo" е леко комерс, но останалите песни от "Once" са си абсолютен "Nightwish"!!! Напоследък това с оркестрите стана като мода.Не забелязвате ли? |
|
|
Гост Death_Angel (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Абе хора много сте бързи.Много пишете тука!
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Death_Angel @ Oct 23 2004, 06:21 PM) А иначе де да знам аз до сега не съм забелязала Nightwish да копират някой и т.н Но ако имате някакъв пример кажете..поне д ане живея в грешка! ![]() Samo mi kazhi grupa. kazhi mi pesen i vednaga ste ti namerq nqkoq, skoqto da q sravni6 i da kazhe6, 4e e "kradena". Za Nightwish sym 4uval,4 esa krali ot Metallica. ![]() ![]() tvoite sravneniq s Limp Bizkit i Evenescense ne sa po-razli4ni ![]() Цитат Напоследък това с оркестрите стана като мода.Не забелязвате ли? mmmda, taka e. Samo deto sa malko grupite, koito go pravqt taka dobre ,kato Nightwish. Sega se sestam samo za Rhapsody i Therion. Metallica kato napraviha S&M da ne bi da be6e nesto veliko? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(Daeth_Angel @ Oct 23 2004, 02:32 PM) ![]() ![]() Чрез това пряко включване от преизподнята на музикалните критици, наказвани като малки за правописа си, успях да придобия представа, че много харесваш син цвят. Стои някак респектиращо за фон на постингите ти. ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 01:31 PM) И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика. С ушите си? ![]() ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 330 Регистриран: 18-April 04 Град: Bulgaria, Sofia Потребител N: 457 ![]() |
liubopitni izkazvaniq....
daeth_angel mi zvuchi nqkak si extravagantno... i nahakano... samochuvstvieto e vajna rabota!!! ![]() ta po temata : evanescence kopirat qko ot nightwish v tova spor nqma ... to mai i obratnoto e vqrno ama kakto i da e... inache temata e za komersialnostta a ne za prilikite na pesnite .... to i SAD BUT TRUE ne e v orginal na metallica puk pak fenovete i se kefqt na max .... a i nqmam predstava zashto tolkova shiroko komentirame tiq .... smeshnici, are jivu... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Твоя смерт @ Oct 23 2004, 08:21 PM) Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 01:31 PM) И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика. С ушите си? ![]() ![]() S glavata si Aide pak da si zhiv i zdrav ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 09:14 PM) Цитат(Твоя смерт @ Oct 23 2004, 08:21 PM) Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 01:31 PM) И без това понякога се чудя, как е възможно избосто да слушам и друга музика. С ушите си? ![]() ![]() S glavata si Aide pak da si zhiv i zdrav ![]() Благодарение на почти мантрическото ръкомахане на емотикончето, придружено с дружелюбни пожелания от твоя страна, се радвам на изключително здраве тези дни ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
Цитат А иначе де да знам аз до сега не съм забелязала Nightwish да копират някой и т.н Но ако имате някакъв пример кажете..поне д ане живея в грешка! аз пък знам Nightwish - Come Cover Me/Wishmaster'00 слушай клавирите в началото и после си пусни Cradle of Filth - From The Cradle To Enslave/From The Cradle To Enslave'99 ..не че защитавам Cradle of Filth, но просто да му докажа, че и Nightwish също са копирали ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Кви па са тия Nightwish
да не беха некви филнандски МЕТЪЛ ВЕЛИЧИЯ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Kogato kazah tova:
Цитат Samo mi kazhi grupa. kazhi mi pesen i vednaga ste ti namerq nqkoq, skoqto da q sravni6 i da kazhe6, 4e e "kradena". imah predvid tova: Цитат Nightwish - Come Cover Me/Wishmaster'00 слушай клавирите в началото и после си пусни Cradle of Filth - From The Cradle To Enslave/From The Cradle To Enslave'99 te klavirite i na "Vetrove" na Lili Ivanova mogat da mi zaprili4at, stiga da iskam. Pyk ako ste vyv "Vetrove" izobsto da nqma klaviri. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Oct 24 2004, 03:30 PM) stiga da piskam. Като вокалистката на Найтуиш ли? ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Вижте сега-няма да чета всички поустове-нямам време!
Но знам едно. Найтуиш ми бяха една от най-любимите групи. А когато чух новия албум нещо ме жегна и ми каза-е**си глупоста. И да музиката е по-проста, отново появилите се напоследък траш рифове като тъдът-тъдът-тъдът. Абе просто албума е л**но в сравнение с предишните а Найтуиш сега вместо да свират висят в разни студия и се снимат за плакати. между другото в началото те всички бяха с къси коси и разни шарени дрешки, докато сега са с коси до кръста в едни такива метъл дрешки. Не знам дали го правят за пари-но едно е сигурно-това което правят не се харесва на никой истински метъл!!!!!!!!!!!!1 Ядосахте ме... -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Ima momenti v koito se ot4aivam ot horata...
e gorniqt post be6e absoliutniqt final na glupstta, koqto mozhe6e da se izlee. Mi kat ne ti haresvat, ne zna4i, 4e sa komers beeeeeeeeee! Цитат Абе просто албума е л**но в сравнение с предишните а Найтуиш сега вместо да свират висят в разни студия и се снимат за плакати Nightwish zapo4naha nai-dylgoto si turne do sega, koeto ste prodylzhi do kraq na 2005. Utre sym na koncert. Nqmam usestaneto da si prekarvat vremeto v studia. V pro4em, ako tova e tolkova vazhno, samo Tuomas e pusnal dylga kosa za vsi4koto tova vreme. Цитат Не знам дали го правят за пари-но едно е сигурно-това което правят не се харесва на никой истински метъл!!!!!!!!!!!!1 Pod "istinski metyl" sebe si li vizira6? Btw, te otkoga svirqt samo na mmetalite? Vsystnost, sega se sestam, 4e dosta hora me ubezhdavaha(a i kato 4eta na Sep izkazvaniqta, vizhdam, 4e tova oste prodylzhava) te ubezhdaha me, 4e Nightwish ne bili metal. I sega kato vkaraha malko tra6ec kakvo....nqmalo da se haresa na metalite. 4e na tqh k'vo im puka dali ste im haresa. ako im puka6e, stqha da typ4at na edno mqsto vyrhu dobre poznatata teritoiq na uspeha, da prezapisvat Century Child, a ne da izbivat na trash. I mi pisha da se nalaga da povtarqm edni i systi nesta, ei! taka ne sym se qdosval ot forumite na mmtv.bg nasam! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
vizhte, ne be razbiraite pogre6no...
"Once" ne e liubimiqt mi album na Nightwish, i az samiqt priznavam,4 e mi iska prikazkata da mozhe6e d aprodylzhi i te da izdavat vse taka albumi kato Wishmaster i Century Child i da ne me nervi, faktyt, 4e se povtarqt s tova....no proumeite...NE MOZHE!!! edva li nqkoga NW ste izakarat tvorbi, kato 3tiq i 5iq si albumi. Zatova "Once" mozhe da ne e na nivoto im, no albumyt e dostoen. Samo zabelezhete, 4e dosega nito edin ot vas ne e izkaral argument po temata za komersa, koito da ne sym oboril. Zatova, az ste vi kazha, koe bi moglo da navede na tazi misyl i koe me pritesnqva za bydesteto na grupata: 1) Glasyt na Tarja, koito e dosta oprosten. 2)Dogovoryt s Roadrunner Records. ina4e ako trqbva s 2 dumi da opi6am promqnata v Nightwish: te stanaha normalna grupa. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Oct 24 2004, 09:27 PM) ina4e ako trqbva s 2 dumi da opi6am promqnata v Nightwish: te stanaha normalna grupa. От гърл банда се превърнаха в уомън такава ли? ![]() ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Моя Смерт(ь), нищо лично, но като ти чета постовете...
![]() ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Ясно, че поустът ми не беше от най-смислените, обаче щот бях мноо ядосан.
Цитат Mi kat ne ti haresvat, ne zna4i, 4e sa komers beeeeeeeeee! Ами да съм казвал обратното беееееееееееееее? Едно е ясно като това че земята се върти-Найтуиш се изложиха и точка. А ако трябва да говориме по темата-не знам дали го правят за пари повтарям! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(abductor @ Oct 25 2004, 08:28 AM) Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!? ![]() 1-во Жена вокалист.Не,че е нещо необичайно,но повечето върли фенове на групата просто не знаят други такива групи. 2-ро Лесно запомняща се и смилаема музика,която се харесва на всеки,който започва да слуша метъл 3-то Интересни и "мистични" за масовия тийнейджър теми,текстове и външен вид.Повечето ги смятат за готик... 4-то Повечето ги слушат=> са "яки" Не си мислете,че повечето ги слушат заради доброто звучене и музикантски способности... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Никога няма да го забравя този член на фенклуба им който видях в ОЧЗ. Значи отива и вика там на тоя дето продава "Дай ми нещо на Nightwish, че сега съм им в фенклуба нали. Кое най-се продава?".... SOME FAN!!!!!!1
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
повечето са такива. нали ся е модерно да слушаша найтулф ... опс найтуиш
извинявам се за неточния изказ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
Цитат(abductor @ Oct 25 2004, 06:28 AM) Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!? ![]() и аз ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
щот е ноу фешън
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
4akai te sega malko...
nie za Nightwish li govorim, ili za fenovete im? Qsno e, 4e glupaci ima vsqkakvi. Hi4 ne me u4udva, 4e mnogo hora si gi kupuvat zastoto sa izvestni i iskat da sa kato drugite. Ima gi takiva i nisto 4udno da ne sa malko. Kogato az proslu6ah Nightwish ost nikoi ne gi izdava6e v Bylgariq. Nikoga ne mi e pukalo, dali horata gi haresvat ili ne. I bez tova sa malko horata, koito uvazhavam. Therion, Цитат Цитат (abductor @ Oct 25 2004, 06:28 AM) Аз пък въобще не мога да разбера защо ги слушате тия Nightwish?!? и аз az slu6am Nightwish, zastoto sa dobri instrumentalisti, zastoto Tarja e strahotna pevica, zastoto muzikata razoobrazna i unikana(be6e), zastoto tekstovete im sa prosto strahotni i zastoto dqvolda go vzeme tova e edinstvenata muzika, za koqto imam 4uvstvoto,4 ee pisana za men. Tuk ne stava duma za Цитат Интересни и "мистични" за масовия тийнейджър теми kakto tvyrdi Sigi. Malko drugi muzikanti uspqvat da navlqzat tolkova dylboko v psihikata( govorq nai-ve4e za albumi kato Century Child) Nqma druga grupa, moqto da me e vpe4atlila tolkova mnogo i s edin ot tezi elemnti.(a az slu6am mnoogo muzika, haide da ne po4vam pak da izrezhdam...). Kolkoto do mistikata i t.n.: Nightwish se otkazaha ot neq v Once.Sigi, Za da tvyrdi6, 4e nai-vazhnoto(a mai i edinstvenoto?) v muzikata na Nightwish e mistikata na tekstovete, zna4i tolkova si se opitala da razbere6. I az moga da iztyrsq sega, 4e haresva6 black metal, zaradi mistikata na pagan-a i satanizma,no ne go pravq, zastoto ako ne s drugo, po ot tezi albumi na Burzum, koito slu6am, ne sym ostanal s vpe4atlenieto, 4e stava duma samo za ednata mistika. Priemi, 4e tekstovete na Nightwish ne zasluzhavat taka da gi klasificira6, bez da si gi razbrala. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Brei wie naprawo gi zabihte tiq Nightwish. Az weche ne gi slusham prosto zashtoto otkrih After Forever i The Dreamside (ne che imat neshto obshto s temata no wse pak za tqh se setih). Obache Once si zaslujawa. Kakwo kato horata imat pari? Kakwo kato muzikata im stana po- "lesnosmilaema". Ebati ponqkoga i takawa muzika e qka.
A za fenowete... w rs fenowe na Nightwish mai nqma... E aide 4-5 choweka da... Masowo se kefqt na Ebanescense i samo mi piskat kato kaja che Amy Lee imitira Tarja... kakto i da e twa ne znam shto go kazah. Nai wajnoto koeto iskah da kaja w edno izrechenie: Ne zakleimqwaite Nightiwsh, ne gi zabiwaite w pop janrowete. Te imat kakwo oshte da pokajat i shte go naprawqt! -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защо намесвате блека във всички теми и не пропускате да ми натяквате,че го слушам?
BTW това го очаквах.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Сама си си виновна, Зиги...
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Имам усещането, че темата "Nightwish' е толкова обсъждана колкото и Металика..Маноуар(съжалявам ама не ми се обръща сега, че са ми студени ръцете), което от своя страна ме навежда на мисълта какви величия са в очите на всички:") Всяка група, която е толкова много плюта, смилана и унеправдавана е нещо изключително интересно в музикалната култура. В тоя ред на мисли... не е токова важно на къде вървят музикантите в момента. Ще ми каже ли някой тук, че не е слушал металика(наприпер), защото последния албум бил баси и лигавщината... или че е хиляда пъти по различен от албум преди н години. Мисля, че продължава да се слуша тая група и да и се признават идеите и. Ами в най - лошия случай ще правим това и с албумите на найтлишшшшш:Р
За мен лично, последния албум е различен, новаторски, свеж ..и не го слушам:")) Това не пречи да се гордея, че познавам творчеството на групата.. да ги уважавам и да следя какво правят... Не мисля че е комерсиален.. Аз всъщност за много неща не мисля, че са комерисални..макар масово всички така да говорят. Поп музиката е една култура... просто е различна. Всъщност в термина 'комерсиално' не би трябвало да се залага толкова негативизъм. Това просто е прехвърляне на една група от един под стил към друг и то с някакъв привкус... :") В крайна сметка всичко в музиката са мелодии... стиловете се преплитат... А да не споменавам колко смешно ми става, когато излезе нов албум.. и първия въпрос е .. комерсиален ли е?! Има толкова други неща, които могат да се търсят и получават от една музика... А и без да искам да ви прекъсвам хубавия разговор... тази тема не я ли обсъждахме с излизането на албума!? По колко пъти ще мелим едно и също...ние някакво развитие няма ли да направим, или само ще го изискваме от разни други хора:")) -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Beelzebub @ Oct 25 2004, 06:56 PM) Цитат(_SiegfrieD_ @ Oct 25 2004, 07:32 PM) Защо намесвате блека във всички теми и не пропускате да ми натяквате,че го слушам? BTW това го очаквах.... Сама си си виновна, Зиги... А можеш ли да изтъкнеш причините за това? BTW не тук-съжалявам за оффтопика.Ако може,моля нека модераторите изтрият тези мнения. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Според мене "комерсиализиране" е когато една група захвърли творческия си потенциал и започне да издава модни клишета, с цел да стане по-лесносмилаема и да се продава на по-голяма аудитория.
В случая Nightwish не са се променили особенно, стила е същия, само в последните два албума правят впечатление по-тежките рифове. Пищните фотосесии ги има още от Oceanborn. Има и други далеч по-некомерсиални групи, чийто членове си пускат коса до кръста. Членовете на Evergrey пък са обрисувани с татоировки. Това прави ли ги по-комерсиални? И въобще колко хора в бг са чували за тази група, за разлика от Nightwish. А трябва ли една група да дъвче едно и също през цялото си съществуване. Просто човек в течение на времето се променя и променя мирогледа си. Също и творческите идеи. На Manowar просто им се чудя, как от 80-та до ден днешен тъпчат на едно и също. Не им ли омръзна. Също и на малоумните интервюта, Joy DeMayo нарежда едни и същи глупости маса години. А новия албум Once според мене е доста сполучлив. Има клишета, като Planet Hell и I Wish I Had An Angel, но има и страхотни композиции, като Ghost Love Score, Creek Mary's Blood и Higher Than Hope, има и свежарски парчета, като Nemo и The Siren. Симфоничния оркестър, който в предния албум служеше за повече за фон, тука е неотделна част от музиката. За мене най-слаб албум е Wishmaster. Забивките са технични и убедителни, личи се, че са добри музиканти момчетата, но песните са стерилни и еднообразни и ако човек е слушал маса пауър-албуми преди това няма да открие нищо ново. Тъй, като е първия албум на nightwish, който съм слушал първата ми реакция, като го слушах за първи път, беше "я, какво бледо копие на Stratovarius". Предшественика Oceanborn е записан в същия дух, както Wishmaster, но е много по-колоритен и има много по-малко повторения на еднакви пасажи, което го прави доста по-приятен за слушане. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Зиги, едно старичко но показателно цитатче:
Цитат(Beelzebub @ Jul 13 2004, 12:52 AM) Цитат(Knjaz Varggoth @ Jul 12 2004, 10:18 PM) Винаги наместват блека,защото сме най-предани на правилата си... и може би защото сме най-фанатизирани... Ахахахахахаха... Не бе извинявай, не исках ![]() Не мога да се сдържа просто... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААААААА... БУХАХАХАА Сериозно: Е заради такива изказвания блекът вечно ще бъде намесван... Дано ме разбираш правилно... -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ха!
Защо ми го показваш точно на мен?Да не би аз да съм го казала или да мисля така? Според мен всеки стил си има фанатиците и хора,които знаят какво слушат.Но те се броят на пръсти. Моля,не ни слагайте всички почитатели на блека под общ знаменател отсега нататък.По-тъпо е от горните изказвания... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 8 Регистриран: 26-October 04 Потребител N: 643 ![]() |
ясно е че не всеки приема промяната в nightwish като знак за прогресивно развитие ... "изменяли са на ценностите си" "комерсиализирали са се" и такива подобни....
вярно е че в ONCE има една-две песнички които минават като "топъл летен дъжд"( ![]() Приемам че повечето тук няма да се съгласят с мен но ... a btw Siegfried опитай да поправиш грешчиците в подписа си .... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
wolfheart,
evala!!! Nai-setne edno razumno izkazvane(ne broim moite ![]() Li4i si, kogato nqkoi poznava dostaty4nop dobre gruptata i ima po-6iroki poznaniq v oblastta na muzikata. Nai-malkoto argumentite tezhat pove4e. Plius tova, pi4, evala za podpisa!!! S udovlostvie ste sledq sledvastite ti izkazvaniq ne samo po tazi tema ![]() Цитат Защо намесвате блека във всички теми и не пропускате да ми натяквате,че го слушам? BTW това го очаквах.... Sigi, namesata na balck-a tuk ne be6e s cel da kritikuvam muzikata, koqto i dvamata mnogo haresvame, a da ti pokazha, 4e izkazvaniqta ti za tekstovete na Nightwish sa nelepi. Ako otkriva6 smisyl v tekstovete na Burzum, nisto ne ti pre4i da go otkrie6 i v muzikata na Nightwish, a ne da q priznizqva6 do takova nivo. Samo ti trqbva zhelaniq, za daopita6. Istinata e, 4e namesih Burzum, zastoto vinagi dosega si mi bila simpati4na, ponezhe go haresva6, a trqbva6e s potres da pro4eta mnenieto ti za Nighrwish. Kakto i da e...dnes imah pristyp ![]() ![]() Btw, horata neprekysnato se zaqzhdat s black metalite, zastoto spored li4nite mi nabliudeniq, te 4esto ne priznavat vkusovete na drugite. Tuk izobsto ne viziram teb i izkazvaniqta ti za Nightwish. Na tova mnenie sym ot nqkolko godini nasam. Btwm gre6kite v podpisa si mozhe6 da popravi6, kato vmesto A-umlaut(Ä), slozhi6 AE, vmesto U-umlaut napi6e6 UE i t. n. Star pravopis:) Razre6ete mi edno vrystane kym temata ![]() Na kratko vpe4atleniqta mi ot koncerta na Nightwish sa, 4e 5te pesni, koito te izpylniha ot Once, zvu4at mnogo po-dobre na zhivo, otkolkoto v original, zastoto Tarja ne stadi glasa si pee ot krai do krai po dobriq star na4in. Btw, vsi4ki pesni zvu4aha mnogo po-dobre ot originalite si, koeto silno me iznenada, ponezhe nikoga ne sym predpolagal, 4e pesen na Nightwish mozhe da bude i po-dobra. Dori tova, koeto samotno mozhe6e da mine za lesnosmilaemo, ne minava na zhivo. Цитат Цитат stiga da piskam Като вокалистката на Найтуиш ли?Твоя смерт Gre6kata be6e pe4atna. Komentara ti e neumesten. Inznenadva6 me sys sposobnostta si da pi6e6 tolkova mnogo offtopici. aide da si...ti si znae6 ve4e ![]() Blagodarq za vnimanieto ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 8 Регистриран: 26-October 04 Потребител N: 643 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Oct 28 2004, 03:09 AM) Btwm gre6kite v podpisa si mozhe6 da popravi6, kato vmesto A-umlaut(Ä), slozhi6 AE, vmesto U-umlaut napi6e6 UE i t. n. Star pravopis:) За съжаление има и още |
|
|
![]()
Коментар
|
|
литературните интерпретации доколкото си мисля са лични асоциаци от някои текст нали ....
или се бъркам |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Mormegil2 ще ми е интересно да прочета какво си писал... може да го пуснеш в няколко последователни дни да не ни се прецакват очите, а и да не се занимаваш цял ден с набиране
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Ok, eto go moqt podvig. Nabiraneto i prevoda se okazaha po-trudni ot samoto pisane. Syzhalqvam, 4e ostanaha dosta krivi mesta po teksta, no kirilicata mi se precaka v4era. Sorry i za pylniq i kratkiq 4len, no i tova nqma6e kak da opravq bez krilica.Tova e samo pyrvata 4ast. Vtora ste ima, samo ako vidq, 4e nqkoi e 4el.
I pove4e da ne sym 4uval, 4e "Once" bil "lesnosmilaem" ili nqkakvi takiva glupasti. S vseki izminal den vse pove4e se ubezhdavam, 4e toi e systo tolkova dobyr(ako ne i po-dobyr) ot pred6estvenicite si. Zaedno s prodylzhenieto si i zaedno s analiza i na drugite 4 pesni tozi analiz ste izleze okolo 18-19str. Za sravnenie-nai-dylgata tema, koqto sym pisal po literatura e 17 stranici i e vyrhu Iliada. Tuk trqbva da spomena, 4e bih se vpusnal v edin po-zadylbo4en analiz, koito 4ete vsqka strofa ot teksta, no nqkoi drug pyt: Priqtno 4etene ![]() Албумът “Оnce” на Nightwish – одисея в търсене на надеждата Албумът “Once” на Nightwish е концептуален представлява тематично продължение на “Century Child”. Шестата поред творба на Туомас Холопайнен завършва започнатото в предишния албум а групата, където основната тема се върти около емоциите и преживяванията на лирическия герои, който е изгубил своите мечти, вяра И надежда. “Once” обогатява с нов привкус И нови идеи концепцията и слага край на темата. Албумът представлява и едно носталгично завръщане към безвъзвратно изгубеното, което предлага преосмисляне на неговата стойност. В “Once” Туомас Холопайнен се впуска в изследване на процеса на мечтаене, на надеждата, вярата и отчаянието. Не случайно албумът носи красноречивото заглавие “Once”. Обърнете внимание на обложката. На nequmirastiqt ангел, лежи върху надгробна плоча, на която с големи букви е написано името на пкойника – once. Погребани са надеждата, вярата, мечтите, предишната същност, предишния живот на лирическия герои – неща, които са се еслучили само <Б style="mso-bidi-font-weight: normal">веднъж и никога няма да се повторят. Безжизненият ангел върху този паметник на скръбта символизира именно убитата вяра. Откриващата за албума песен звучи много по-оптимистично от останалите. “Dark Chest of Wonders” представлява ретроспективно завръщане към мечтаенето като силна И приятна емоция, изпълнена с надежда. Това е песен за красотата на мечтите. Първатата дума, която ткрива И целия албум, отново е “once”, с която започват и приказките. Така се загатва за приказното начало в мечатаенето:<о:P> …Оnce I had a dream and this is it… Следващите думи ни връщат към познатата ни от “Century Child” тема за детската наивност: мечтите са присъщи на детето в нас, защото то е “невинно” И непетнено от страданието в живота: …Once I had a dream… Припевът е елементът в песента, които носи нейният оптимизъм и споменатата ретроспекция към мечтите. Последвалият го куплет пък е пробуждане, едно гневно връщане към ралността, в което лирическият герои обвинява съдбата за изтръгването на вярата и надеждата от неговата душа:<о:P> …The one in the big blue is what the world stole from mе… Sledvastata pesen “Wish I had an Angel” obrisuva systnostta na liri4eskiqt geroi, li6en ot vqra, li6en ot me4ti, koito se e prevyrnal v zlodei. Това е гняв насочен към външният свят, не само заради пречинената болка, а заради самата грозна И страшна същност на героя. Превърнал се в нещо ужасно, тоие агресивен И отмъстителен. Отишла си е любовта, която го е свързвала със света, останала е само раната, която трябва да бъде отмъстена. …old loves they die hard old lies they die harder… Припевът на песента е признание за завист И порочност. Лирическият герои желае невинността И вярата на околните. Агресивността в музиката подсказва, че той е готов да им ги отнеме, ако това би било възможно. Себеусещането е изпълнено с потрес от собствения характер: героят не е способен да изпитва каквато И да е любов без възжеланата изгубена невинност: …I wish I had an angel for оne moment of love I wish I had your angel, your Virgin Mary undone… Споменаването на Мария – девицата с изгубената девственост, допълва предствата за обърканост – лирическият герои не успява да открие себе си в това, в което се епревърнал. Taka “Wish I had an Angel” e ednovremenno obrustnie kym vyn6niqt svqt i izpylnen s otvrastenie potret na vytre6niq. …I'm in love with my lust, Burning angel's wings to dust… Това двустишие добавя щрих към автопортрета. Лирическият герои разбира И споделя вън6носто мнение за похотта И първичността в характера си, но същевременно не е в състояние да се откъсне от тях. “Nemo” коренно се различава от тази песен най-вече по настроение. Едва тук на неизвестният досега лирически герои се дава име, което обаче не дава никава конкретност. Героят нарича себе си Немо – Никoй. Някога Никoй и бил Някои, но предишният живот е останал в миналото, предишната личност е убита(виж „Salying the Dreamer“). Никoй не мечтае И не страда от загубата на мечтите, Никoй не вярва и затова не се стръвува, Никoй не се радва И не изпитва болка. Хевъзможно е да бъде убит още веднъж. Тази песен е присъда върху жалките останки на една личност, които още съществуват е не може да им се припише живот. И все пак в отчаяната изповед на лирическия герои се прокрадвa надежда. Споменава се думата „желая“: …Оh how I wish for soothing rain, Oh how I wish то dream аgain… Никoй иска да мечтае отново. Това желание още не е достигнало етапа на мечатаене, но представлява зрънце надежда, което лирическият герои пази дълбоко в себе си. Той разкрива душата си пред слушателя и го оставя да докоснемъничкото останала вяра надявайки се на протегната ръка: …Touch ме with your love And reveal то mе my true name… Този елемент прави Немо най-красивата песен в албума. Правенето на любов с ангели в тази символизира търсенето на вяра, активността на лирическия герои в стремежа да намери надежда. “Planet Hell” може да се разглежда по два начина: песента може да бъде актуален протест срещу войната в Ирак или зловещо описание на живота като непрекъсната безмилостна битка. Текстът на песента оставя достатъчно следи, които водят И до двата извода. От гледнa очка на концепцията на албума втората версия е по-подходяща. В страховития пейсаж на “адската планета” отново се появява образът на детето. Този път той е много по-физически, за да се подчертае контрастът между него и околния свят:<о:P> …А million children fighting For lives in strife For hope beyond the horizon… С това се цели да се покаже, че животът като война И безмилосттно “клане” не е място за деца И наивници: ....Welcome то hell, little Saint... а за обиграни И умел в боя войни …Welcome to paradise, Soldier… Епичността в тази песен съвсем не придава някава натруфена романтика на войната, а я обрисува като могъщо И всепоглъщасто зло, чиято жертва е лирическият герои. Двустишието: …Save yourself а penny for the ferryman Save yourself and let them suffer… Мзохе да се приеме като отрицателен отговор на съкровената молба на Немо от предишната песен. Не се раздавай до край, не помагаи на ближния, запази силите си за своята лична война и остави останалите да страдат. Това е посланието на втората част от песента. То не бива да се възприема като съвет на лирическия герои към слушателите, а по-скоро като грозна житейска истина, която той се опитвада приеме, понеже в този зловещ свят само егоизмът му сте го спаси. Следващото двустишие е морална присъда над войната като социално политическо явление И като част от живота на всеки човек приел да воид битка с живота: …In hope In love This world ain’t ready for The Аrk... Този свят не е готов за Ковчега. Не е възможно “войн” от “ада” да се качи на Божия кораб, за да се спаси от потопа, които заслужава да залее този безмилостен като пукъла свят. Песента “Creek Mary's blood” е епично-романтичен разказ за съдбата на индианците, чиято култура И цивилизация е била заличена от европейските нашественици. Тази песен е подобна на откриващата албума “Dark Chest of Wonders”, защото се откроява от останалите по настроение И също е ретроспективна. Тя съвсем не е оптимистична като първата песен от “Once”, но няма И нищо общо с отчаянието в останлите песни в албума. Тук се разказва за красотата в спомена за изгубеното. Няма прощест, няма гняв, няма отчаяние или проницваща мъка. В песента има мъдрост – мъдростта да приемеш фактите И да заживееш с тях. Да, с носталгия по миналото, но не и с болка. Споменът не носи болка, носи приятното усещане от поредното преживяване на мечтаенето, но този път от съвсем различна гледна точка. Най-важното: това е спомен, които те кара да мечтаеш по нов по-предпазлив и не толкова наивен, детски начин. Тук се разкрива, че за порасналия мечтател И наследник на Немо(същото е отношението “съвременни индианци” - “техни деди”) не сбъдването на мечтите, а мечтаенето като преживяване е важно. to be continued... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Oct 28 2004, 08:44 PM) Албумът “Оnce” на Nightwish – одисея в търсене на надеждата В търсене на Немо ![]() ![]() ![]() ![]() Допускаш твърде много правописни грешки, с които напълно ликвидараш хвърления труд по измисляне, набиране и оформление - загрозява се картинката - искаш да покажеш определени познания в областта на дадена терминология, да докажеш мислите си по "интелектуален" начин, но точно тези малки, досадни грешчици развалят общото впечатление... Лирически герой, търсене, надежди и предестинирана неонеправданост - своеобразна епопея на музико-литературните анализи ![]() ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
sled kato namira6 tova za tolkova vazhno, specialno za teb ste opravq vsi4ki pravopisni i punktuacionni gre6ki, vednaga sled kato si opravq kirilicata.
![]() Dano ne me obvinqva6 v nepoznavane i nespazvane na pravopisnite normi v bylgarskiq ezik, zastoto ne mi se dokazv sega, kolko nelepo e tova. ![]() Btw, Твоя смерт, vsystnost podoziram, 4e nqkyde v dylbinite na tvoqta li4nost se krie edin umen tip. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, приятелю - аз не те обвинявам, аз повелявам - Magister Dixit - какво да се прави
![]() ![]() ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
podobni gluposti u4ehme w gimnaziqta ...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Твоя смерт @ Oct 29 2004, 01:56 AM) Не, приятелю - аз не те обвинявам, аз повелявам - Magister Dixit Сладур... -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 107 Регистриран: 28-October 04 Град: на изток от рая Потребител N: 647 ![]() |
Преди да използвам правото си на мнение по темата ще изложа няколко
Съдбата на известните групи, поради по-голямото внимание към тях е че рано или късно биват обвинявани в комерсиализъм и регрес, което е нормално като се има предвид че тряба да оправдят доста по-големи очкавания и въобще критерийте са други. Така и трябва да бъде, за да не се надуват до небесата отделни групи . Специално за Nightwish..... еми като човек, който се опитва да подбира по-стойностното от музиката мога да кажа че не съм отрил нищо специално в тях. Освен това, като един изтънчен естет и ценител на женската красота съм длъжен да спомена че съм виждал Тarja без грим и не ми се струва по-прилекателна от Дани Филт например ![]() ![]() -------------------- Cogito ergo sum
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 30-October 04 Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A Потребител N: 648 ![]() |
Slabo me interesuva na kade sa trugnali az si slusham "Wishmaster" , " Oceanbord i "Century Child"
![]() -------------------- Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death! Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten! www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат Не, приятелю - аз не те обвинявам, аз повелявам - Magister Dixit - какво да се прави "Някъде в дълбините на моята личност" -ще ти тичка да станеш оратор, като порастнеш Твоя смерт, postavqm novi pravila - DOMINUS IMPERAVIT! opravi si ti pravopisnite gre6ki! cqlata poredica ot nazubreni terminovogi4ni frazi se sriva zaradi dumata Цитат порастнеш . Orator ste stana, lekcii ste ti 4eta. I kato kazah, 4e si umen, nqmah predvid masata terminologiq v ezika ti. Dosega oba4e oste nisto sydyrzhatelno ne si kazal. Pisna mi ot poziori! ![]() Цитат Btw, Твоя смерт, Skril si go zad celi plastove cinizym i zloba. Neleko detstvo predpolagam... vsystnost podoziram, 4e nqkyde v dylbinite na tvoqta li4nost se krie edin umen tip ![]() VALE! A ina4e mi pisna da povtarqm edni i systi nesta, za tezi, na koito ne im se 4ete nazad. Tuk se izkazaha tvyrde mnogo nekompetentni hora i nai-ve4e hora, na koito ne im e udobno da stanat kompetentni. Diskusiqta, do kolkoto q ima, typ4e na edno mqsto. Molq se moderatorite da zatvorqt tazi prokleta tema, v koqto nikoi nikogo ne slu6a. No nima drugade tova e razli4no? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Исках да напиша порастеш, обаче тъй като н-то е точно до т-то се е случил технически фал, който по недоглеждане съм позволил да мутира в повод за подигравка
![]() ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Nightwish са най-добрата група в момента откъм музикално отношение, затова се купуват толкова много, защото са ДОБРИ, а в това да се купува една група няма нищо лошо. Важно е музиката да се прави от сърце, а смятам, че Томас я прави именно така. Смешни са обвиненията, че всичко е за пари, ако не знаете Нуклеар Бласт не е платила и долар по записите на Once, Томас е платил всички хонорари от собствения си джоб. Не знам за вас, но Nightwish са велики, затова и ще ходя на концерта им в Руминия - завиждате ми нали?!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В момента сърцето ми се пръска от завист ...
ето след малко ще умра .... умрях |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 61 Регистриран: 20-January 04 Потребител N: 372 ![]() |
V momenta zabelqzvam kak neo metalite masovo zapo4vat da si padat po Nightwish
-------------------- Before You See The Light You Must Die
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 30-October 04 Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A Потребител N: 648 ![]() |
Ima li takova neshto neo metali ??? spored men ima metali koito se kefqt na metal a tezi koito se kefqt na korn i t.n. te po skoro sa neo pop fenove !
-------------------- Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death! Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten! www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(AncientWisdom` @ Oct 31 2004, 06:22 PM) tezi koito se kefqt na korn i t.n. te po skoro sa neo pop fenove I'm pop as fuck! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ponqkoga 4ak se sbyrkvate ot neznae kakvo da pi6ete....
Mormegil2 nai nakraq uspqh da pro4eta kakvo si pisal.. kostva mi super mnogo, za6toto ot suma ti i vreme ne moga da se naspq... i sym kato jiv trup.. Gore dolu e tova koeto o4akvah... blagodarq za staranieto. Ne mislqm da se povtarqm i da kazvam po kakva pri4ina vsi4ko ot napisanoto samo mina prez syznanieto mi. Ne namiram tova za na4in na usmislqne na muzikata. (kazvam go da ne si posmilite 4e pri4inata e 6toto mi se spi) No go ucenqvam kato trud... za6toto az tvyrdq 4e vskei si use6ta muzikata po svoi si na4in i qvno tova e tvoq... Mersi o6te vednyj i Leka no6t -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(```````` @ Oct 31 2004, 10:28 PM) Ne namiram tova za na4in na usmislqne na muzikata. (kazvam go da ne si posmilite 4e pri4inata e 6toto mi se spi) No go ucenqvam kato trud... za6toto az tvyrdq 4e vskei si use6ta muzikata po svoi si na4in i qvno tova e tvoq... Mersi o6te vednyj i Leka no6t ```````` razbira sene ![]() Blagodarq ti mnogo, 4e si si napravila truda da pro4ete6 napisanoto ot men. Happy Halloween i sladki synista ![]() Mort, az bqh na koncert vyv Vienna na 25ti Okt., no pak ti zavizhdam. Ako iska6, mozhe6 da pro4ete6 reportazha ot koncerta na eto tozi adres: http://www.metal-world.info/nwrev.htm priqtno 4etene |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Вчера бях на концерта на Nightwish в Румъния! Беше невероятно шоу, очаквайте скоро да пиша още. Сега само ще се похваля, че успях да се ръкувам с Марко и Юка и да взема автографи от тях...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 233 Регистриран: 2-May 04 Град: Where dragons fly into the starlit sky, in the high white tower built by magical power. Потребител N: 475 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Oct 23 2004, 07:41 PM) Nightwish могат да бъдат много трудно смилаеми, могат и да бъдат лесни, зависи докъде искате да навлезете в нещата. Бас държа че 70 на 100 от хората ги слушат повърхностно, без да си дадат зор да разберат, за какво става дума в песните. Btw, по нищо не личи да са станали по-лесни смилаеми с последния си албум. Е, аз съм от 30-те. ![]() И все пак, хубаво де, айде да си направим тука състезание или направо олимпиада по сложност, а? Кво сте се заджавкали като философи с политици? Мен ако питаш, хубаво, сложна музика да е (макар че това е безкрайно субективно да се каже така), и какво от това? Какво от това и да не беше? Това не е гаранция за качество. Сега, специално за някои групи въпросната 'сложност' си е въпрос на утвърден стил, и в тоя смисъл ще е кофти ако изневерят на традицията. Цитат Nightwish отдавна изчерпаха този стил музика, които беше характерен само за тях. Тц. Няма такова нещо като изчерпване на стил в МУЗИКАТА за мене. ![]() -------------------- Born of Black Wind, Fire & Steel,
Fighting for Metal, Metal that's real, Dragons of Metal will always be there Forever together we'll fly though the air |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(The Metal Dragon @ Nov 22 2004, 02:05 PM) Цитат Nightwish отдавна изчерпаха този стил музика, които беше характерен само за тях. Тц. Няма такова нещо като изчерпване на стил в МУЗИКАТА за мене. ![]() Veroqtno se zalygvam v nadezhdite si, 4e ste re6i6 da se obosnove6. Kak da nare4em edin izpylnitel, koito ot godini pravi edin i syst stil muzika i ve4e ne mozhe da izmisli nisto novo? Iz4erpan. Kak da nare4em edin stil ,po koito ve4e mai nqma kakvo novo i originalno da se kazhe? Iz4erpan. A za "smilaemostta": za men tq e ot zna4enie. za teb mozhe i da ne e. az mnogo pove4e dyrzha na tova, 4e tekstovete i muzikata na Nightwish mi haresvat i sa na visoko nivo. Dali drugi fenove gi razbirat ili ne...ne mi puka, dokato ne izleze nqkoi da mi tvyrdi, 4e nqmalo smisyl, samo nqkakva si "mistika". Radvam se, 4e ti pone si v pravilnite 30%, koito mai ste izlqzat dale4 po-malko. I da se vyrnem kym temata za iz4erpvaneto: tazi tema e mnooogo iz4erpana. faktyt, 4e se nalaga da povtarqm edno i systo, e potvyrzhdenie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Скоро ще имам снимки от концерта, искате ли да ги кача, ще стане евентуално следващата седмица!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
качвай, да.. а ние ще сравним кой е направил по - хубави:")
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 639 ![]() |
Цитат(Mort @ Nov 21 2004, 12:24 PM) Вчера бях на концерта на Nightwish в Румъния! Беше невероятно шоу, очаквайте скоро да пиша още. Сега само ще се похваля, че успях да се ръкувам с Марко и Юка и да взема автографи от тях... И аз на 19ти бях там!!! Направо се разбих на концерта им!!! ![]() -------------------- Pugnacity
With our blood Show no mercy With our soul Die for heaven An eye for an eye Burn to let them... Suffer for all their actions |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 19-August 05 Потребител N: 905 ![]() |
Еми като им слушам по-старите неща и по-новите след това,долавям голяма разлика наистина,миля че се комерсиализират,ама все още за мен за си Найтуиш и аз си ги обичам
![]() ![]() ![]() -------------------- A snowy owl above the haunted waters
poet of ancient gods Cries to tell the neverending story prophecy of becoming floods An aura of mystery surrounds her the lady in brightest white Soon the incarnate shall be born The Creater of the night Deep dark is his Majesty's kingdom A portent of tomorrow's world There shall the liquid give Him power The red-eyed unborn lord |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Spinefarm_Records @ Oct 19 2005, 09:34 AM) Още има време да се оправят,един албум не е чак толкова решаващ,може просто да е слаб. Да, но когато е съпътстван от решението по концерти да се свири материал само от него и от предходния, за какво говори това? In Flames-ка история... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нормално е да свирят повече неща от най-успешния си албум. Щом са продали над 1млн копия от него, а от другите сравнително по-малко, значи на феновете им харесва повече последния. Това може да не се харесва на нас, но това е положението.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Повече от ясно е, че когато една банда тръгне на ново турне, ще свири повече материал от актуалния си албум. В случая с Nightwish съвсем не става въпрос за това. Те се държат все едно че "Angels Fall First", "Oceanborn", а дори и "Wishmaster" никога не са съществували. Което е пълно безумие, предвид факта, че по-голямата част от феновете им са ги прослушали тъкмо с някой от тези записи...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И това е така, но пък ако си гледал концерта от 2004та в Румъния, ще видиш, или по-скоро ще чуеш, че Таря си пее песните от Once все едно са си от Wishmaster, т.е. няма никакви лигавщини и експерименти с гласа. Затова и феновете на старото им звучене (ако може така да го наречем) може да са доволни.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 19-August 05 Потребител N: 905 ![]() |
И аз съм на мнение,че всяка група би свирила нещата от по-успешния албум.Warrior_of_Ice,ти да не се опитвап да ми кажеш,че тия 1 млн копия са продадени само на новите им фенове?
![]() ![]() -------------------- A snowy owl above the haunted waters
poet of ancient gods Cries to tell the neverending story prophecy of becoming floods An aura of mystery surrounds her the lady in brightest white Soon the incarnate shall be born The Creater of the night Deep dark is his Majesty's kingdom A portent of tomorrow's world There shall the liquid give Him power The red-eyed unborn lord |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Spinefarm_Records @ Oct 19 2005, 07:30 PM) Warrior_of_Ice, ти да не се опитвап да ми кажеш,че тия 1 млн копия са продадени само на новите им фенове? ![]() ![]() Разбира се, че не и точно поради тази причина е глупаво да се набляга само на нов материал... А това че и част от старите фенове са харесали "Once", е прекрасно, но не ще рече, че само него искат да слушат. Една група не може да е един или два албума - тя е цялото си творчество. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Spinefarm_Records @ Oct 19 2005, 07:30 PM) И аз съм на мнение,че всяка група би свирила нещата от по-успешния албум. Не, напротив. Шибан ФАКТ е, че сетлиста на всяка банда по време на турне е поне 50%(често повече) само неща от актуалния им албум. Успешен, неуспешен - него рекламират с туренетата и него ще свирят. EDIT: Днес, години след пускането на този топик, Nightwish продължават да са тъпа група. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Абе за мен Nightwish (също както и Arch Enemy) са някакъв абсолютен феномен, защото ги харесват фенове на всички видове метъл.
Вярно че са се покомерсиализирали малко, ама тва все още е в нормата, не са замязали на lacuna coil все още ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Цитат(RazorJack @ Oct 20 2005, 03:56 AM) Абе за мен Nightwish (също както и Arch Enemy) са някакъв абсолютен феномен, защото ги харесват фенове на всички видове метъл. Какво по дя...?!?! Казваш, че всички фенове на метъла харесват Nightwish, и правиш някакво грозно сравнение с Arch Enemy?!! Пич, в голяма заблуда си. ![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Oct 19 2005, 08:14 PM) Цитат(Spinefarm_Records @ Oct 19 2005, 07:30 PM) Warrior_of_Ice, ти да не се опитвап да ми кажеш,че тия 1 млн копия са продадени само на новите им фенове? ![]() ![]() Разбира се, че не и точно поради тази причина е глупаво да се набляга само на нов материал... А това че и част от старите фенове са харесали "Once", е прекрасно, но не ще рече, че само него искат да слушат. Една група неможе да е един или два албума - тя е цялото си творчество. Warrior_of_ice,опитвах се да ти кажа,че изпълнението на по-нови неща може да се хареса и на стари и на нови фенове.Пък и Найтуиш не са единствените(изобщо и в метъл индустрията),които свирят по концерти по-новите си неща.Така май е по целия свят ![]() -------------------- A snowy owl above the haunted waters
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имам чувството, че не четете какво пиша. Нека свирят предимно нови неща - това е съвсем нормално. Но когато не свирят нищо от първите си три албума, това ще рече само, че се отричат от миналото си...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Цитат(Pyjamka @ Oct 20 2005, 06:58 AM) Какво по дя...?!?! Казваш, че всички фенове на метъла харесват Nightwish, и правиш някакво грозно сравнение с Arch Enemy?!! Пич, в голяма заблуда си. ![]() Имах в предвид че сред феновете им има фенове на всякакъв метъл метъл... бля ... и ще се изхвърлям както и когато и върху когото си искам ![]() ![]() Кефят им се както фенове на slipknot, така и фенове на manowar. Сега по-ясно ли е? -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Е, така е вече друга работа.
![]() ![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Защо ви беше да изкарвате тая тема отново на бял свят?!!
Nightwish ![]() Комерсиални или не все ми е тая ... -------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
RazorBrain, Pyjamka... вие с понятието "позьор" запознати ли сте???
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th June 2025 - 09:21 PM |