![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Финландските пауър метъли STRATOVARIUS ще издадат новия си едноименен албум в началото на септември чрез Sanctuary Records. Ето и заглавията на песните в него:
01. Maniac Dance 02. Fight 03. Just Carry On 04. Back To Madness 05. Gypsy In Me 06. Gotterdammerung (Zenith of Power) 07. The Land of Ice and Snow 08. Leave The Tribe 09. United Заснет е и видеоклип към първия сингъл от албума - "Maniac Dance". -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Gotterdammerung (Zenith of Power) - първоначалното заглавие на тази песен е била Hitler...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 13-July 04 Потребител N: 558 ![]() |
А ето и нещо допълнително от www.metal-rules.com :
The album will surely be a surprise for Stratovarius fans. For example, you won't hear any double bass songs, for the Album is mainly in 4/4 and hte song are thoroughly produced mid-paced heavy rock songs. Especially the first part of the album is very "un-Stratovarius" (in proportion to previous albums) and some fans' faces may be worth seeing, when they hear the Atari-intro to the album single Maniac Dance. In the second part of the Stratovarius-disc the band moves to more familiar sounds and for example the song The Land Of Ice And Snow is a clear sequel to Forever. As the title suggests, The Land Of Ice And Snow is a salute to Finland and Finns. And a known alcohol drink is also mentioned in the song! The way the album is constructed is that the first part is more unexpected material and the second part is more familiar Stratovarius, Tolkki tells. At the end of the record you will hear some epic atmosphere and feelings similar to previous albums. At times they resemble Iron Maiden at its bombastic times, at times they resemble a sinfonic movie score. The album has also many surprising occasional elements, for example the babbling of Jörg's children, swedish opera singer and the speech of the wrestler Starbuck. The progressive elements from the last two Strato-albums, are more or less history, for band's new songs are relatively simple flavoured with catchy choruses. Tolkki has also managed to write some extremely good and tight riffs. His guitar solos are stylized. He lets his fast fingers caress the guitar neck a few times, but you won't find any filling shredding on this album. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 19 2005, 12:00 PM) 01. Maniac Dance майчице мила... ![]() Цитат ...for example the babbling of J?rg's children... Защо не извика цялата си рода в студиото!? Цитат ... and the speech of the wrestler Starbuck... ехххххх, трябваше да запишат и Митю Крика Цитат The progressive elements from the last two Strato-albums, are more or less history, for band's new songs are relatively simple flavoured with catchy choruses. ![]() ![]() Като е едноименен, да се надявам, че ще ме зарадва, като едноименния на Paradise Lost..... Но като чета горните постове надеждата ми се стопява мигновенно. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
ооо, едноименен албум... колко оригинално! Нямам думи!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Цитат ооо, едноименен албум... колко оригинално! Нямам думи! Всъщност нямаше ли да се казва Popkiller?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Чух албума.
Започва с доста прияната Maniac Dance. Нищо оригинално или грандиозно, но изключително приятна песен, чиито основен риф лично на мен ми напомня за новият Малмстийн, в положителен смисъл, разбира се. Лично аз имам доста сериозно забележки към саунда на целият албум, но това е друг въпрос. Албумът продължава с Fight!, която е дори по-неоригинална и доста бедна от гледна точка на рифове, но поне тук вече има малко по-смислено соло, макар саунда да си остава някак неподходящ за 2005 година... ... мислех да пиша за всяка песен, защото това е най-чаканият от мен албум последните 2 години да речем... за съжаление е толкова неоригинален и с омазан саунд, че ме мързи да го чуя целият. Само ще кажа, че Залезът на боговете (така се превежда Götterdämmerung) е доста яка. Определено отново не предлага нищо интересно... дори ги няма страхотните бързи power рифове в типични за Stratovarius, но песента си я бива много заради вокалната партия и изобщо цялостното звучене. Сякаш тази песен е написана като да каже на феновете, че това е краят на групата... ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Междудругото албума завършва с изключително неадекватната United.
United we stand divided we fall a dick in the ass ![]() ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Честно казано, друго очаквах от Stratovarius - нещо по-вдъхновено и композиционно издържано, най-малкото... Една бърза песен няма в този албум, липсват запомнящи се мелодии, дори характерните солови престрелки между Tolkki и Johansson отсъстват. Трябва да се слуша още, но от първи впечатления съм разочарован.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Тъпото е, че якия барабанист дето беше в SaXoN май пак е в Stratovarius... а албума няма да си правя труда да го слушам.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Жалко е наистина, когато любима моя банда се изхаби...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
на поредното слушане е приемливо приятен като музичка, но много далеч от класата, а до някъде и стила на Stratovarius.
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
От къде го дръпнахте, че искам и аз да го чуя?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В Онлайна го има...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
в торентите на арена го има от преди това мисля. аз от там се снабдих
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
WoI чакаме ревю в метъл секцията, че да го пообсъждаме по-подробно...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st August 2025 - 03:53 PM |