Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Металисти - Културисти, занимавате ли се с фитнес???
blood_freak
коментар May 3 2005, 02:02 PM
Коментар #1

Кървав Изрод

Група: Потребители
Коментари: 451
Регистриран: 3-February 03
Град: Свищов
Потребител N: 23

Много отдавна не съм писал в форума, а още по отдавна не съм пускал тема, но ето го и този момент!

Занимава ли се някои с бодибилдинг???

Аз лично съм тренирал няколко пъти по няколко месеца, но от 2-3 месеца сериозно съм се захванал с покачването на мускулна маса, правилна програма за тренировките и храненията и вземането на суплементи, като отбелязвам суплементи не забранени вещества. wink.gif
Успех има и то виден за 2 и месеца и нещо съм качил 2-3 кг и 2 санта на ръката също така съм по развил и другите мускулни групички.

Според мен е доста добро занимание фитнеса, но изисква доста парички. Обаче все пак трябва да се направи някакво тяло точно в тези години 15-16-17 са идеален старт за покачването на мускулната маса и физическата сила. Пък и не мислите ли, че трябва да имаш някакво тяло за море или пък просто така за самочувствие wink.gif

Ако някои тренира по усърдно може да сподели някои програма или хранителен режим или пък нещо за суплементите (протеини, гаинери, амино-кис. фетбърнари и т.н.)
Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 3 2005, 02:36 PM
Коментар #2

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Аз съм интелектуалец.

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар May 3 2005, 02:37 PM
Коментар #3

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Като човек трениращ и изучаващ айкидо от 9 години, мога да ти кажа че бодибилдинга е глупост.

После ще кажа защо, сега ме мързи.

+Quote Post
darga
коментар May 3 2005, 04:10 PM
Коментар #4

муза

Коментари: 449
Регистриран: 8-July 04
Град: Русе/София
Потребител N: 553

Уф ужас:(Никак не ми се нрави цялата тая история с фитнеса.Един приятел ходи вече трета година.Като канара е и постоянно се тъпче с някакви съмнителни хранителни добавки.Засега нищо му няма на момчето,обаче здравата ме е наплашил.Не ми харесва тая мания дето върлува..Всичко живо не си мръдна пръста,а само муа цяла зима,де по празници,де от мързел.Сега стана топличко и се юрна народа на бодибилдинг.Половината ми клас ходи.То насила не става,естественото и природно даденото е най-хубаво.... wub.gif tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Lethe
коментар May 3 2005, 04:15 PM
Коментар #5

not your bitch

Коментари: 1195
Регистриран: 11-August 04
Потребител N: 586

За това умните бяхма на диета зимата и ходехме на тренировки тъмните студени вечери, а сега ни е кеф tongue.gif
Това към женската част на форума, разбира се.
Не харесвам прекалено напомпани мъже, нито прекалено кльощави. Вие се оправяйте нататък. wink.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Slash
коментар May 3 2005, 04:26 PM
Коментар #6

Сатана

Цитат(Lethe @ May 3 2005, 04:15 PM)
Не харесвам прекалено напомпани мъже, нито прекалено кльощави.

Сега ако кажеш, че не харесваш и прекалено надарени, значи няма да имам шанс с теб... sad.gif

+Quote Post
Lethe
коментар May 3 2005, 04:29 PM
Коментар #7

not your bitch

За теб ще направя какъвто и да е компромис, муцка wub.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
giggle
коментар May 3 2005, 04:51 PM
Коментар #8

Прогресиращ

Коментари: 848
Регистриран: 27-February 04
Потребител N: 408

Kolkoto i privilegii da mi kajat za fitnesa,bira navun s priqteli e >>>>>>>>>>>>..puti po qko...s ili bez korem4eto posle:D

--------------------
Wake up

+Quote Post
Demiurg
коментар May 3 2005, 04:52 PM
Коментар #9

Прогресиращ

Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Град: София
Потребител N: 461

Здрав дух в здраво тяло, фенове!! headbang[1].gif
Трябва да се тренира - срамно е да гледаш мъже на ~ 30-те с увиснали шкембета и разплути. За истински бодибилдинг се иска много свободно време и спазване на режим (нещо, което за хора като мен няма начин да стане), но едно здраво и стегнато тяло иска съвсем малко - по час тренировка дневно. Мисля, че всеки може да отдели поне толкова.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 3 2005, 04:53 PM
Коментар #10

Facepalmer

Чесно казано бодибилдинга е нещо много яко, ама все ме мързи мене. Нали съм интелектуалец icon_headbang[1].gif Ама сега пък ме дразни как негативно реагирате, все едно е за глупаци цялото нещо... Блех... puke.gif

--------------------

+Quote Post
Aglarana
коментар May 3 2005, 04:55 PM
Коментар #11

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

А ве за мен фитнеса е най-накрая сред физическите подготофки!Нито ме кефи да кисна 2 часа ф затфорено помещение и да се потя над уредите, нито ми се дават кинти tongue.gif

БТВ:Баща ми ходи всеки ден на фитнес, маняк на тая тема:)Тофа също е причина да не ми харесва, по цял ден за тфа говори mad.gif

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
Lethe
коментар May 3 2005, 04:57 PM
Коментар #12

not your bitch

Не, не е тъпо, но не се прави по начина , по който си го мислят младите хора. Брат ми, например, иска дасе тъпче с някакви химии и да ходи на тренировки не знам си колко пъти седмично, и за един месец да е ултра готин. Не става така. Имам един приятел, който съвсем здравословно години наред си тренира и сега е просто ... wub.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
darga
коментар May 3 2005, 05:13 PM
Коментар #13

муза

Беее....то зависи.Хора всякакви.Някои искат да са "напомпани" и се харесват така и има хора,които ги харесват така.За други пък не е толкова готино.Аз съм против фитнеса и харесвам малко по-здрави,да не кажа лееееко пухкави батковци tongue.gif ....Ма не е престъпление.Признавам си tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Demiurg
коментар May 3 2005, 05:14 PM
Коментар #14

Прогресиращ

Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Потребител N: 461

Цитат(Lethe @ May 3 2005, 02:57 PM)
...който съвсем здарословно години наред си тренира...

Ей за тва говорим.
Когато бях младо-трениращо-добиче, бях 85 кг мускули (пролетта след уволнението). Почнах работа и свалих 20 кила !!!! Така че тия мускули, дето лесно се качват, лесно се и губят. wink.gif

--------------------

+Quote Post
Mort
коментар May 3 2005, 05:38 PM
Коментар #15

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Няма нищо лошо във фитнеса, както се казва здрав дух в здраво тяло, стига да не се прекалява с анаболите, щото от тях се изтъпява, а с мускули не може да се мисли... smile.gif

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Angermeans
коментар May 3 2005, 05:40 PM
Коментар #16

Badmotorfinger

Коментари: 598
Регистриран: 6-January 05
Потребител N: 713

Ами аз преди време тренирах доста усилено - даже имаше едни 5-6 месеца, когато направо се бях вманиачил - четях доста в разни чуждестранни сайтове и форуми за трениране, хранене и тн. Давах пари и за добавки.
След това обаче нещо леко ми писна и от април месец миналата година може да се каже, че не съм пипал щанга (изключение правят няколко тренировки миналото лято).

Полезно си е да тренираш, даже много готино - повдига ти настроение, самочувствие, всичко. Ама да се вманиачаваш е лоша работа - или след време напълно ще се откажеш (както стана с мен sad.gif ) или ще затъпееш здравата и по едно време като нищо ще посегнеш към анаболни и андрогенни стероиди.

Сега от известно си тренирам вкъщи - лицеви опори, набирания, здраво разтягане, а и си припомням ударите от кик-бокса (това пък спрях да го тренирам преди почти 2 години). Чувството е приятно, мисля и пак на плуване да почна да ходя.

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Angermeans
коментар May 3 2005, 05:47 PM
Коментар #17

Badmotorfinger

Цитат(Mort @ May 3 2005, 03:38 PM)
а с мускули не може да се мисли... smile.gif

Е това е най-великото оправдание за мързеливците super.gif

Между другото сега си намерих тефтерчето с "лифтърските" записки от преди година и нещо. Само като си помисля, че март 2004та съм правил 5 х 145кг мъртва тяга и 5 х 115кг клек... сега имам чувството, че ако опитам с такава тежест ще се скърша на две huh.gif

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 3 2005, 05:48 PM
Коментар #18

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Цитат(Demiurg @ May 3 2005, 06:14 PM)
Така че тия мускули, дето лесно се качват, лесно се и губят.  wink.gif

Абсолютно, аз тренирах известно време, защото бях мега хърбав. Организма ми е такъв, че бавно качвам маса, но дори след продължително спиране на тренировките почти не се променям. В момента само поддържам тялото си с лицеви опори - изискват 5 - 10 минути и малко желание.

В определени граници културизма си е много хубаво нещо - дали ще е здравето, естетиката или дори самочувствието, резултата е налице. Да се занимаваш с бодибилдинг само за да взимаш повече място в пространството е глупаво, според мен. Друго си е когато мускулите са релефни и силни, макар и по-малки от на някой анаболен звяр.

А ако целта ви е да се поизпотите ..стига глупости. Секс. headbang[1].gif

Цитат
Само като си помисля, че март 2004та съм правил 5 х 145кг мъртва тяга и 5 х 115кг клек...

Бах..от лежанка какво си вдигал?

+Quote Post
Alekto
коментар May 3 2005, 06:39 PM
Коментар #19

PHENCYCLIDINE

Коментари: 925
Регистриран: 3-November 04
Град: Sofiq
Потребител N: 654

Izob6to sporta kato cqlo si e mnogo dobro ne6to.Az obojavam pluvaneto,ama imam problemi sus u6ite i ne moga da hodq redovno. hmm.gif

A 6to se otnasq do drug vid sport ... az sum ot lagera na Sep. tongue.gif
Vsu6nost zdravo me murzi.

Anaboli i drugi podobni - nai-malkoto 6te se izpup4ite,a sled 2-3 godini 6te ima mrazim da e***.

--------------------
STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.

+Quote Post
Aglarana
коментар May 3 2005, 07:27 PM
Коментар #20

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Един френд отиде ф казармата напомпан 87 кила, и се върна с 20 по-малко и изглеждаше напрафо страшен sad.gif

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
Mort
коментар May 3 2005, 07:32 PM
Коментар #21

Witcher

Алекто, мила, много ти преобладава мнението laugh.gif , как да е с това
Цитат
Anaboli i drugi podobni - nai-malkoto 6te se izpup4ite,a sled 2-3 godini 6te ima mrazim da e***.
ми се качи доста в класацията wink.gif

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Lethe
коментар May 3 2005, 07:59 PM
Коментар #22

not your bitch

Цитат(Alekto @ May 3 2005, 05:18 PM)

Защото и двамата сте Раци. smile.gif
Не ви е заложено да спортувате. Виж, Близнаците и Везните сме друга песен.
tongue.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
The Forsaken
коментар May 3 2005, 08:04 PM
Коментар #23

Прослушващ метъл
**

Коментари: 195
Регистриран: 5-March 05
Потребител N: 759

Хехе, май не покривам вашите критерии ph34r.gif Нито много метъл, нито много културист. Единственото,, корто правя, е че тичам всяка събота с едни приятели. Изобщо не знам как не напълнявам като ям доста. Дано метаболизмът ми не се развали скоро, че тогава лошо...А да, Лете, аз съм Риби,ама мразя плуването cool.gif

--------------------
Abandoned by the Light

+Quote Post
Angermeans
коментар May 3 2005, 08:18 PM
Коментар #24

Badmotorfinger

Цитат(Sw1tched @ May 3 2005, 03:48 PM)

О, там винаги съм най-слаб - 5 х 85кг май ми беше максимума, който бях стигнал.

Бе най-яко е да тренираш нещо, което включва здраво разтягане и раздвижване, защото бодибилдинга винаги поне малко сковава и забавя, особено като работиш за маса.
Бойните изкуства примерно са перфектни за целта. Аз когато ходех на тренировки по кик-бокс 5-6 пъти в седмицата бях в прекрасна форма, след тренировка се чувствах винаги леко уморен ама пак направо си летях smile.gif Само да не бяха онези злобни охранители, с които тренера ме пускаше на спаринг... boxed.gif boxed.gif boxed.gif
biggrin.gif

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Lethe
коментар May 3 2005, 08:21 PM
Коментар #25

not your bitch

Жените са още по-злобни. Особено както си се знаят там из клуба и ти като отидеш нов и направооо ... boxed.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Angermeans
коментар May 3 2005, 08:26 PM
Коментар #26

Badmotorfinger

В нашият клуб редовно ходеха три жени. Едната беше абсолютна сладурана (на варненките с любов wub.gif ), обаче другите две... абе имаха тук таме по някоя друга женска черта, но след като ги видиш как тренират... не е за разправяне blink.gif

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Mort
коментар May 3 2005, 08:42 PM
Коментар #27

Witcher

Жени културистки = Мъже без пишки laugh.gif

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Drummer
коментар May 3 2005, 08:50 PM
Коментар #28

Просветен

Коментари: 366
Регистриран: 15-March 04
Потребител N: 427

Цитат(blood_freak @ May 3 2005, 12:02 PM)
Много отдавна не съм писал в форума, а още по отдавна не съм пускал тема, но ето го и този момент!

Занимава ли се някои с бодибилдинг???

Аз лично съм тренирал няколко пъти по няколко месеца, но от 2-3 месеца сериозно съм се захванал с покачването на мускулна маса, правилна програма за тренировките и храненията и вземането на суплементи, като отбелязвам суплементи не забранени вещества.  wink.gif
Успех има и то виден за 2 и месеца и нещо съм качил 2-3 кг и 2 санта на ръката също така съм по развил и другите мускулни групички.

Според мен е доста добро занимание фитнеса, но изисква доста парички. Обаче все пак трябва да се направи някакво тяло точно в тези години 15-16-17 са идеален старт за покачването на мускулната маса и физическата сила.

Ако някои тренира по усърдно може да сподели някои програма или хранителен режим или пък нещо за суплементите (протеини, гаинери, амино-кис. фетбърнари и т.н.)

БОДИБИЛДЪНГЪТ/ФИТНЕСЪТ е поносимо малоумно занимание. Не съм се занимавал никога и нямам намерение. Първо, че е uber скучно и второ, че не си струва. Има далеч по-яки "спортове", с които постигаш еднакъв резултат и ти доставят огромна доза адреналин, пък и с тях можеш да се похвалиш някъде, че ги умееш, а не, че вдигаш 5 кила желязо, което е смешно просто. Нито съм и метъл, де.

Цитат
Пък и не мислите ли, че трябва да имаш някакво тяло за море или пък просто така за самочувствие  wink.gif

Не, естествено. Може да нямам тяло на културист, нито ми трябва, но за сметка на това, един от спортовете, на които съм се научил е wakeboard-а за морето да карам и достава 100 пъти по-голямо удоволствие и самочувстие, когато те гледат хората как се премяташ.
Пък и тия смески, дето ги пиете, след време ще станете ебати дебелаците.

--------------------
Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.

+Quote Post
pi4
коментар May 3 2005, 08:54 PM
Коментар #29

Прогресиращ

Коментари: 560
Регистриран: 19-November 04
Град: München
Потребител N: 667

по нашия край казват sport ist mort, което има хубава рима, инак означава спортът е убийство.

инак и аз съм интелетуалец и в зала не могат да ме запрат. никога нищо не съм дигал, освен халби бири или еднолитрови направо и то само по една и на късо разстояние, от масата до устата и обратно. и пак нямам коремче. кой каквото му се падне в живота.

добре де, маняк съм и аз, но на колело, имам хубав бегач и си правя пробези, леки спринтове, катерене. проблемът е, че карам толкова щуро, че имам вече няколко тежки падания, без счупвания все още, но с едно сътресение и други дреболии. а, вече имам май 7 колело най-малко, останалите се построшиха, все по-калпави ги правят.

--------------------
no more credits from the liquor store

+Quote Post
Drummer
коментар May 3 2005, 09:02 PM
Коментар #30

Просветен

Цитат(pi4 @ May 3 2005, 06:54 PM)
добре де, маняк съм и аз, но на колело, имам хубав бегач и си правя пробези, леки спринтове, катерене. проблемът е, че карам толкова щуро, че имам вече няколко тежки падания, без счупвания все още, но с едно сътресение и други дреболии. а, вече имам май 7 колело най-малко, останалите се построшиха, все по-калпави ги правят.

Ами, ако си много ЩУР може да те пробваме, понеже аз също се занимавам с планинско колоездене (downhill - на наш език) и trial стил, т'ва е нещо като urban style. Разни номера с байка и т.н. Ама напоследък нещо Витоша не ме блазни. Както и да е, та, явно си купуваш някакви боклуци, за да се трошат толкова бързо. То всичко се троши де, ама някой качествен байк, по-трудно. И няма как да не си направя малко 15 minutes of fame:
http://play.evrocom.net/dl/incoming/drmr/OntarioTE.JPG
Т'ва е машината. headbang[1].gif
Около 800-900 лева струва, а екипировката ми е около 200.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар May 3 2005, 09:33 PM
Коментар #31

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

^ Т'ва е "downhill машина", така ли? laugh.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
Drummer
коментар May 3 2005, 10:09 PM
Коментар #32

Просветен

Цитат(Beelzebub @ May 3 2005, 07:33 PM)
^ Т'ва е "downhill машина", така ли? laugh.gif

Не е, разбира се. Т'ва го ползвам за cross country, когато съм горе, иначе за downhill карам един SCOTT за 3000 лева, ама не е мой, пък и никога не бих дал толкова пари за такова колело. Сещаш се.
Пък и има downhill hardtail дисциплина, каквото е моето на снимката. Сещаш се.

--------------------

+Quote Post
pi4
коментар May 3 2005, 10:51 PM
Коментар #33

Прогресиращ

ами аз съм повече фан на шосейното колездене, сега съм с трети или четвърти бегач. евтино не е, излезе ми към над 4000 лв, с отстъпките, все пак е по-евтино отколкото МБ. и аз да си направя hall of fame:
рамката е tommasini techno, правена по мите мерки, пасва идеално, ръчна направа (чаках няколко месеца), също и боядисването (цветът не са го докарали обаче много-много). нарочно си взех стоманена рамка, а не алуминиева, много по-класическо е, тръбите са съвсем тънки на диаметър, освен това стоманените обират вибрациите по меко от алуминиевите (твърди новият ми майстор).
старият майстор пък казваше: рамката трябва да е италианска! е, послушах го. между другото, стоманените рамки са рядкост, всичко е алуминий, има и карбон, и титан, но те вече са безумно скъпи; даже италианските производители: pinarello, bianchi, не се свенят да произвеждат в азия, имал съм едно единствено азиатско колело - направо отвратително, просто технологията на обработка на металите им е terra incongnita.
гарнитурате ми е Campagnolo Veloce, някои части са от chorus и record. спирачките са добри, декласаторът не го бива много-много... мразя всякакви shimano гарнитури, защото са азиатски.
каплите са campagnolo proton, имах доста тежко приключение с тях (задната), издържа.
това е в общи линии, малко се минах с педалите, но мога да ги сменя.
Цитат(Drummer @ May 3 2005, 09:02 PM)
Ами, ако си много ЩУР може да те пробваме, понеже аз също се занимавам с планинско колоездене (downhill - на наш език) и trial стил, т'ва е нещо като urban style. Разни номера с байка и т.н. Ама напоследък нещо Витоша не ме блазни. Както и да е, та, явно си купуваш някакви боклуци, за да се трошат толкова бързо. То всичко се троши де, ама някой качествен байк, по-трудно. И няма как да не си направя малко 15 minutes of fame:

къде караш, може да мина да погледам... между другото, добре ти изглежда колелото, защо му е толкова ниско седлото? urban style? педалите стават ли със закачане на обувките? харесват ли ти тия въртящите се скорости, аз някак не можах да им свикна, имам и един смотан МБ...

--------------------

+Quote Post
Drummer
коментар May 3 2005, 11:04 PM
Коментар #34

Просветен

Ебаси машината си сглобил! Аз много не ги разбирам пистарките, даже и не мога да карам такъв. headbang[1].gif
Цитат
къде караш, може да мина да погледам... между другото, добре ти изглежда колелото, защо му е толкова ниско седлото? urban style? педалите стават ли със закачане на обувките? харесват ли ти тия въртящите се скорости, аз някак не можах да им свикна, имам и един смотан МБ...

Ами, карам предимно по паркове из София, чат-пат на НДК, когато ми е скучно и се правя на позьор, nqh nqh. Иначе седалката ми е максимално ниска, за да мога да приклякам във въздуха възможно най-много, когато изпълнявам някой трик или просто се мятам отнякъде, за да имам по-голям контрол върху цялото колело, понеже тежестта ми е много ниско a.k.a. urban style/trial, точно. Истиснките trial bike-ове са без седалки. Педали за закачане на обувките? Wtf? С това нещо най-много да си разбиеш главата, ако не си с шлем. Много са опасни тия педали в повечето стилове. Колкото до скоростите, ами "въртящите скорости" (казва се "команди") са ми Revo Shift
и ми е наплъно достатъчно, защото не ги ползвам, много рядко се случва да сменя някой венец. Иначе палцовите команди по принцип са по-добри и по-скъпи.

Btw, колко ти тежи цялото колело? 2-3Kg?

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 3 2005, 11:13 PM
Коментар #35

Архидемон

Цитат

hmm.gif
Да ти имам слабото аз 5 правих макс с 70 кг ..е, тежа 60 кг все пак ама хм, трябва пак да почна да вдигам, че много 'машини' се навъдиха biggrin.gif

+Quote Post
pi4
коментар May 4 2005, 09:23 AM
Коментар #36

Прогресиращ

Цитат
Ебаси машината си сглобил! Аз много не ги разбирам пистарките, даже и не мога да карам такъв.  headbang[1].gif

то не е сложно, има два критични момента само: тръгване и спиране. при първото е важно да не те хване шубето, падането не ти мърда, затова най-добре с по-ниско седло. при спирането трябва лека координация, за да стигнеш в точния момент земята с крак, иначе пак падане. баща ми така се изтърси пред мене, хем е карал и той. иначе седлото трябва да е високо, иначе не става просто.
това обаче не е пистово колело, а за шосе, повечето МБта ги оставям да ми дишат прахта и то за кратко, защото после им изчезвам от погледа. само има едни спортяги, дето прасеца им е дебел колкото гръдния ми кош, карат като че ли гони змеят, с тях е по-трудно, веднъж минат ли те, край! те карат без да спират на кръстовища и аз се отказвам в тоя случай, чак пък толкова запален не съм.
Цитат
Btw, колко ти тежи цялото колело? 2-3Kg?

е, чак толкова не е, може би някакви супер скъпи пистови колела, които са без скорости и спирачки... само рамката и вилката са над 2кг. не съм го мерил, но мисля е под 10кг или около. ако имаш карбонова рамка и всичко от най-скъпото, може би можеш да докараш до 6 кг. ама цената вече не знам къде отива, колкото на една средна кола, сигурно.
Цитат
Иначе палцовите команди по принцип са по-добри и по-скъпи.

аз пък не ги обичам, защото прехвърлят все по една скорост, освен това трябва точно да са центрирани. това харесвам на тия campagnolo гарнитури: прехвърляш до три венеца (задни) и можеш да нагласяш фино според извивката на веригата; shimano е друг принцип.
то даже да ти кажа, тоя бегач е по-скоро евтин, в долната половина по-скоро, но нарочно не исках, първо защото имат по-големи скорости (мисля докъм 1:5) и пребиването не ми мърда; второ, че не смея да го оставя някъде, че не се знае дали ще го намеря после, аз това си го държа в къщи и без това, дори и в мазето не е сигурно.

--------------------

+Quote Post
Валкирия
коментар May 4 2005, 10:16 AM
Коментар #37

Прослушващ метъл
**

Коментари: 236
Регистриран: 20-July 04
Потребител N: 564

Какво да ви кажа...ако бях мъж,на въпроса Дигате ли? ,щях да ви кажа-ами по-високо от кл...р и по тежко от чаша не,ама не съм,тъй че:не, не си падам много-много по бодибилдинга.Не ща мускули /жена с мускули като балони,дигаща егаси тежките щанги- puke.gif/Правя упражнения по един час дневно,ходя много пеша,тичам 1 седмично и честно казано,има резултат-поркам си колкото биричка си искам,ям каквото душа поиска-но не ми се отразяват

--------------------
В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 4 2005, 12:06 PM
Коментар #38

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Цитат(Angermeans @ May 3 2005, 06:18 PM)
Цитат(Sw1tched @ May 3 2005, 03:48 PM)

Мене рекорда ми е 4х100 кг
Иначе не съм си помислял да клякам с повече от 80. А мъртвата тяга не съм я првавил от страх да не си потроша гръбнака и няма и кой да ме научи, да го правя като хората.
Иначе миналата година ходих да помпам по-често, а сега от много работа не ми остава много време, но оспявам да намеря за ~2 пъти в седмицата да ходя. Кофтито е, че като свикна да хапвам повече, покрай тренировките и след като спра да тренирам, продължавам да се тъпча със същото темпо, с което съм свикнал и започва надебеляването.
Хранителни добавки никога не съм взимал и нямам намерение скоро да взимам. Познавам много хора, които взимат и освен, че трупат и повечко мазнини и пъпчасват. А пъпки си имам достатъчно, не ми трябват повече. Освен това след спиране на взимане на добавките и понамалят тренировките, губят масата, която са натрупали за отрицателно време.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
falio`
коментар May 4 2005, 12:12 PM
Коментар #39

Burned from hope

Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Потребител N: 45

Цитат(Lethe @ May 3 2005, 07:59 PM)
Цитат(Alekto @ May 3 2005, 05:18 PM)

Защото и двамата сте Раци. smile.gif
Не ви е заложено да спортувате. Виж, Близнаците и Везните сме друга песен.
tongue.gif

аз пък знам 3ма 4оека дето са раци и и тримата ходят постоянно на фитнес и са някфи спортисти.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 4 2005, 01:21 PM
Коментар #40

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Цитат(Drummer @ May 3 2005, 07:02 PM)

Не знаех, че има любители на mtb , наоколо. Приятно изненадън съм. smile.gif

Drummer, май си се преебал да дадеш 900 за тва колело. Доста по-добро може да се сглоби за такива пари. А сънтура струва 60 лв, нали? (поправи ме ако греша)

Колкото до фитнеса, бях супер яко запален до преди година, но лакътя ми изигра лоша шега въпреки че не се натоварвах излишно. Имах програми, диети (хранителни добавки, обаче не съм вкусвал). Имах доста сносен растеж на мускулите (за 4 месеца имах около 10 см в гърдите). Голям удар за мен беше факта, че трябваше да се откажа... sad.gif no.gif hmm.gif mellow.gif

+Quote Post
KpuTukA
коментар May 4 2005, 01:38 PM
Коментар #41

Прослушващ метъл
**

Коментари: 107
Регистриран: 10-February 05
Потребител N: 738

Ех тези колела!!!
Няма друго такова преживяване, ти, колелото и пътеката...
Малко е неприятно когато останете ти и камъните под гъза, а колелото продължи само напред, но се преживява. Риска е напълно оправдан, всяка секунда си заслужава. Адреналина биещ в ушите, ускореното биене на сърцето, профучаващите дървета... Усещането за свобода и еуфорията те заливат като мощна вълна. Дълго след като си спрял не можеш да си намериш място и да се отървеш от чувството, че си едва ли не неуязвим.
ПРОСТО НЕСРАВНИМО
ВЕЛИКО

Градското каране ме отвращава - пълно с паплач, гнусен въздух(мнооо е готино да караш зад автобус puke.gif ), тъпи шофьори. Само сутрин, когато отивам на работа, е готино да се кара, няма хора, няма коли - КЕФ. Обаче на връщане около 18.00 - АД.

Ако всичко върви нормално следващия месец ще се сдобия с нова машина и касапницата започва headbang[1].gif headbang[1].gif headbang[1].gif

--------------------
user posted image

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 4 2005, 01:40 PM
Коментар #42

Демон

Е аз съм чак септември. Но пък дотогава се зарибявам с класики от рода на Cain Reaction 3, Disorder, Kranked 5(май ми е любимо) wub.gif

+Quote Post
Drummer
коментар May 4 2005, 02:42 PM
Коментар #43

Просветен

Цитат(Blashyrkh @ May 4 2005, 11:21 AM)
Drummer, май си се преебал да дадеш 900 за тва колело. Доста по-добро може да се сглоби за такива пари. А сънтура струва 60 лв, нали? (поправи ме ако греша)

Ае, нямаше какво да взема друго. Рамката ми е Ontario Team Edition (не се продава отделно). Купувал съм си всичко отделно и затова излезе по-скъпо, понеже готово Ontario TE-то беше около 500 лева с ultra мизерни части. Щях да взимам рамка Climber, ама ми е страшно тежко просто. За trial въобще не става, a мека рамка не ми трябва, ако това си имал впредвид. Някакъв RAM HT1/2 също ставаха горе-долу, ама нещо RAM не ми харесват като цяло. Suntour-a е 60-70 кинта, да. И това е най-добрата вилка от ниския клас, която съм карал. Направих си я с отворена система и след едно яко смазване работи страшно добре и е лека. Сеа мислия да си купувам Judy SL U-Turn, понеже SR-то получи доста солиден луфт в ботушите. Иначе не ми трябваше скъпа вилка, а сложих доста скъпи други части (Truvativ, Acera, Alivio, Schwalbe, Remerx, etc).
Цитат
Няма друго такова преживяване, ти, колелото и пътеката...
Малко е неприятно когато останете ти и камъните под гъза, а колелото продължи само напред, но се преживява. Риска е напълно оправдан, всяка секунда си заслужава. Адреналина биещ в ушите, ускореното биене на сърцето, профучаващите дървета... Усещането за свобода и еуфорията те заливат като мощна вълна. Дълго след като си спрял не можеш да си намериш място и да се отървеш от чувството, че си едва ли не неуязвим.
ПРОСТО НЕСРАВНИМО
ВЕЛИКО

Дам. Най-якото спускане, което съм правил е offroad пътеката след Златните Мостове. Излизаш направо на Валадая с около 60-70km/h. Извънземно е просто.
Градското каране не е чак толкова зле, ако знаеш откъде да минаваш. В парковете също е свежо.

--------------------

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар May 4 2005, 04:19 PM
Коментар #44

трансгалактически гаргаробластер

Коментари: 1440
Регистриран: 2-May 05
Град: ...на Луната
Потребител N: 800

wow...почти забравих к'ва беше темата...;)аз не ходя на фитнес...не ме кефят мнооого мноого мускулестите "пичове" дето висят по фитнесите...това не ми е мнемието за естетично:) както и да е...ако е за поддържане на форма и без химия..ок...но винаги ми е харсвал повече спорта тип плуване...разни боини изкуства...езда...дори шах:)

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 4 2005, 05:31 PM
Коментар #45

Демон

Цитат(Drummer @ May 4 2005, 12:42 PM)
Ае, нямаше какво да взема друго. Рамката ми е Ontario Team Edition (не се продава отделно). Купувал съм си всичко отделно и затова излезе по-скъпо, понеже готово Ontario TE-то беше около 500 лева с ultra мизерни части. Щях да взимам рамка Climber, ама ми е страшно тежко просто. За trial въобще не става, a мека рамка не ми трябва, ако това си имал впредвид. Някакъв RAM HT1/2 също ставаха горе-долу, ама нещо RAM не ми харесват като цяло. Suntour-a е 60-70 кинта, да. И това е най-добрата вилка от ниския клас, която съм карал. Направих си я с отворена система и след едно яко смазване работи страшно добре и е лека. Сеа мислия да си купувам Judy SL U-Turn, понеже SR-то получи доста солиден луфт в ботушите. Иначе не ми трябваше скъпа вилка, а сложих доста скъпи други части (Truvativ, Acera, Alivio, Schwalbe, Remerx, etc).

Ако имаш предвид, че рамката на climbera не става за trail не съм съгласен с теб. Драг не са изкарвали по-нископрофилна рамка от нея. (и струва 140 лв). Материала също е алуминии 7005 и рамката тежи 2 3 килаи става "за всичко"
Рамовете са излишно скъпи. HT1,2 не се сравняват с един expert апример. Дори, що се отнася до меки рамки, пак не бих предпочел рам. 1700 лв за рамка с шок са прекалено висока сума при положение, че драгомира ти е 900 и не отстъпва много по качество.
Един приятел кара Judy SL и е супер недоволен. Струва 250 лв (май), а разликата с твойта е само в здравината и че може да се заключва. Работи супер дървено и бръща прекалено бързо. За тия пари ти препоръчвам някой Manitou Black нисък клас, или това което аз търся - EXR pro. На тази като и сложиш една пружина за 20 лв работи като Shiver - нечовешки. Ако държиш на Rock Shox поне някои Duke, защото juli-тата не стават. По високите класове на Сънтур също не са за изпускане.

+Quote Post
Drummer
коментар May 4 2005, 06:08 PM
Коментар #46

Просветен

Цитат(Blashyrkh @ May 4 2005, 03:31 PM)
Ако имаш предвид, че рамката на climbera не става за trail не съм съгласен с теб. Драг не са изкарвали по-нископрофилна рамка от нея. (и струва 140 лв). Материала също е алуминии 7005 и рамката тежи 2 3 килаи става "за всичко"
Рамовете са излишно скъпи. HT1,2 не се сравняват с един expert апример. Дори, що се отнася до меки рамки, пак не бих предпочел рам. 1700 лв за рамка с шок са прекалено висока сума при положение, че драгомира ти е 900 и не отстъпва много по качество.
Един приятел кара Judy SL и е супер недоволен. Струва 250 лв (май), а разликата с  твойта е само в здравината и че може да се заключва. Работи супер дървено и бръща прекалено бързо. За тия пари ти препоръчвам някой Manitou Black нисък клас, или това което аз търся - EXR pro. На тази като и сложиш една пружина за 20 лв работи като Shiver - нечовешки. Ако държиш на Rock Shox поне някои Duke, защото juli-тата не стават. По високите класове на Сънтур също не са за изпускане.

Ами, това ми е мнението, понеже съм карал Climber (с SR XC60 пак) на trial и сравнение с моето Ontario ми стори адски тежко за повдигане, нищо че е 14" размер и се отказах. Впрочем, Drag са вадили и Ontario TE Limited (14"), което е 1:1 с Climber-a, но с по-малко подсилки в челото, ама прекалено бързо свърши тая серия.
Иначе не държа много на Rock Shox-a. Judy TT (без U-Turn) ми се стори доста приятна вилка и си харесах SL-а, защото друго за тия пари няма, понеже на Suntour fork-oвете в тоя ценови диапазаон (Axon-D-RL, Duro-D, XC-Pro-D-TA и други с маслено смекчаване) въобще не работели като хората, а и не ми трябва вилка с много голям ход, понеже само ще ми пречи и ще разбие челото на рамката...

--------------------

+Quote Post
Angermeans
коментар May 4 2005, 06:32 PM
Коментар #47

Badmotorfinger

Не че се заяждам, ама... защо не си отворите нова тема ?

Тук все пак ставаше въпрос за бодибилдинг и фитнес hmm.gif

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
pi4
коментар May 5 2005, 12:07 AM
Коментар #48

Прогресиращ

Цитат(Angermeans @ May 4 2005, 06:32 PM)
Не че се заяждам, ама... защо не си отворите нова тема ?

Тук все пак ставаше въпрос за бодибилдинг и фитнес hmm.gif

прав си! хайде някой да отвори една тема "металисти на педали", че тук бодибилдерите ги смазаха тези дискусии help.gif

инак, ей! браво на вас, много сте навътре! ще взема и аз да се запаля за едно МБ. имам едно приятелче и мога да го разпитам, той си е сглобил доста прилично нещо и знае кое от къде се купува. рамката е steppen wolf и е доста скъп по принцип най-добре е да се купува на части и никога на цяло, освен ако парите не трябва да се минимизират. опитът ми учи обаче, че минимизирането после излиза през носа, да не говорим ако ти се скъса някоя заварка.

60-70 km/h на владая! браво бе! аз не смея повече от 45, че знам ли ги спирачките дали ще удържат или няма някой да изскочи от някоя странична улица.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 5 2005, 10:39 AM
Коментар #49

Архидемон

Цитат(pi4 @ May 5 2005, 01:07 AM)
60-70 km/h на владая! браво бе! аз не смея повече от 45, че знам ли ги спирачките дали ще удържат или няма някой да изскочи от някоя странична улица.

Аз с миналото колело, което беше с твърди рамка и вилка, с калници фарове и километраж карах с 60 в Западен Парк laugh.gif Като си спомня какъв боклук беше това колело - Ultra Gepard biggrin.gif ..с него ми е и най-якото пребиване пак на западен парк с 55км/ч кормилото ми се 'откачи' един вид колелото завиваше свободно и съответно около 5 секунди се влачих по корем като супер мен laugh.gif ..ех спомени

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 5 2005, 11:54 AM
Коментар #50

Я свободен

хмм, като става въпрос за колелета, 3-ти, 4-ти и 5-ти клас обикалях Бургас с едно балканче (само Меден Рудник не съм стигал). Един вид ми беше основно занимание. След това се заиграх на електронни игри, след това ми донесоха компютъра и го зарязах. Иначе в Бургас живея на 9-тия етаж и когато асансьора не работи, само като си помисля, че ще трябва да го качвам по стълбите и ми призлява.

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 5 2005, 11:55 AM
Коментар #51

Демон

моя рекорд е 65 на небезизвестната МОНЦА...

+Quote Post
````````
коментар May 5 2005, 01:08 PM
Коментар #52

Дихание

Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

darga...Ако четеш още...:")) Иво ли имаш предвид?
Аз го видях в фитнеса... Божкеле..къде съм гледала зимата.. този има баси зверското тяло. А преди изобщо не ми е направило впечатление.

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
Slash
коментар May 5 2005, 01:11 PM
Коментар #53

Сатана

Бе тука за колела се говори...

+Quote Post
darga
коментар May 5 2005, 01:56 PM
Коментар #54

муза

Да бе Ники..Питаш ли по плажа дето съм го виждала help.gif ....Направо ме разби,маниак blink.gif...А като ми разправя с какви неща се "захранва" от време на време boxed.gif mat.gif Казала съм,че ще го изселя ако не се поспре малко!!!

--------------------

+Quote Post
Drummer
коментар May 5 2005, 02:13 PM
Коментар #55

Просветен

Цитат(pi4 @ May 4 2005, 10:07 PM)

Ние преди да влезнем във Владая карахме по тази пътеката с около 60-70km/h, а ми се стори, че карах с около 150 по едно време. Насълзиха ми се очите и нищо не виждах. Въпросната пътека е затревена и страшно добра. В началото включва доста стълби за прескачане а после адски газ надолу като отляво е една малка река а отдясно скали. Шибаното е, че по едно време изкачат завой, под 90 градуса и доста камъняци и тогава бях твърдата рамка и беше хупер гадно, понеже задницата ми се опита да изпревари предницата няколко пъти на по-големите камъни. На мен преди това ми бяха мокри спирачките и въобще не хващаха, защото прегазиме през една река, а на един приятел му прегря диска, не можа да спре и се разби в някакво дърво и трябваше до София да караме по-бавно и затова на Владая много не дупихме.

Цитат
моя рекорд е 65 на небезизвестната МОНЦА...

E тая Монца е допустимо тъпа. Винаги ще изкочи някой заблуден старец с разширена простата и артрит и ще ти преебе засилката. Харесват ми само стълбите след края на "пистата", понеже се прескачат на един bunny hop. headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
pi4
коментар May 5 2005, 06:17 PM
Коментар #56

Прогресиращ

a propos, на кое му викате Монца?

най-якото ме падане беше по драган цанков надолу от телевизионната кула, бях се блъскал вече с тая рамка и се беше разцентровала. оттогава не карам вече такива рамки. пускам си се аз, последното нещо, което си спомням беше, че кормилото ми много играеше и после се отзовах в къщи, не знам как съм стигнал изобщо. явно се бях тътрил по дясната половина на лицето по асфалта, щото беше една кървава рана цялата половина и зверски кръвоизлив в окото също. глава не ме болеше, явно не я чувствах. не си спомнях кой ден от седмицата беше (но беше петък, разпети петък беше), явно сътресение на мозъка. на другия ден се осъзнах, че е събота.
после всичко ми мина, дори белег не остана.

--------------------

+Quote Post
Drummer
коментар May 5 2005, 06:34 PM
Коментар #57

Просветен

Цитат(pi4 @ May 5 2005, 04:17 PM)
най-якото ме падане беше по драган  цанков надолу от телевизионната кула, бях се блъскал вече с тая рамка и се беше разцентровала. оттогава не карам вече такива рамки.  пускам си се аз, последното нещо, което си спомням беше, че кормилото ми много играеше и после се отзовах в къщи, не знам как съм стигнал изобщо. явно се бях тътрил по дясната половина на лицето по асфалта, щото беше една кървава рана цялата половина и зверски кръвоизлив в окото също. глава не ме болеше, явно не я чувствах. не си спомнях кой ден от седмицата беше (но беше петък, разпети петък беше), явно сътресение на мозъка. на другия ден се осъзнах, че е събота.
после всичко ми мина, дори белег не остана.

Ъ, е ти каска нямаш ли? Как може да караш без каска? Аз на Витоша ходя с мотокроски fullface шлем, а и аз града с половинка и протектори на краката с кори, на ръцете и т.н. Доста пъти съм се разбивал солидно, но са ме спасявали и нищо ми е нямало, а можеше и да не стана повече... така че си купи някаква каска.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 5 2005, 06:39 PM
Коментар #58

Facepalmer

Той като го е правил това не е имало каски...... и хората са се биели със сопи.

--------------------

+Quote Post
pi4
коментар May 5 2005, 09:02 PM
Коментар #59

Прогресиращ

Цитат(Drummer @ May 5 2005, 06:34 PM)
Ъ, е ти каска нямаш ли? Как може да караш без каска? Аз на Витоша ходя с мотокроски fullface шлем, а и аз града с половинка и протектори на краката с кори, на ръцете и т.н. Доста пъти съм се разбивал солидно, но са ме спасявали и нищо ми е нямало, а можеше и да не стана повече... така че си купи някаква каска.

за какво ми е каска? само да ми тежи на главата! нямал съм и нямам още. виж, ако ги направят задължителни... ще помисля тогава. аз обикновено не си падам на главата, само тоя път беше така.
после ми разказваха, че на следващия ден една позната минала с такси оттам и шофьорът казал: ей, да знаеш вчера един тук как се преби! ебати педала, никой не спря да ми помогне, а може и заради него да съм паднал. нещо си спомням, че някой ме беше натиснал, то беше и полутъмно, аз без фарове...
един друг път един тъпак с икарус ме натисна на цариградското шосе, като се пусках от яворов. нарочно го направи мръсникът, натисна ме до бордюра и аз хоп - в храстите, салто и половина. зад мен един наби спирачки, едва не се преби и той. аз само дето бях целият в тръни (то какмо друго да вирее там!), скочих на крака и му махах в знак на благодарност.

--------------------

+Quote Post
Drummer
коментар May 5 2005, 09:21 PM
Коментар #60

Просветен

Цитат(pi4 @ May 5 2005, 07:02 PM)
за какво ми е каска? само да ми тежи на главата! нямал съм и нямам още. виж, ако ги направят задължителни... ще помисля тогава.

Баси, като почнете така да говорите за каските. puke.gif
Все едно - "ЗАЩО ДА СИ СЛАГАМ КОЛАНА В КОЛАТА< САМО ДА МЕ СТЯГА"
Само, ако били задължителни. Ами, през кура им е на хората за тебе, дали трябва да са задължителни или не. Ако искаш носи, ако искаш не като във втория варият може да си разбиеш главата и да си останеш на место. Няма "само тоя път беше така", защото може да няма втори път, сещаш се. И т'ва "не си падам на главата", няма такова нещо при карането. Каквото си искаш прави де, просто съм виждал в пъти по-брутални пребивания от твоето на хора без каски и ОПРЕДЕЛЕНО сега нямаше да са в такъв вид, ако бяха сложили някаква каска или протектори тогава...

Понеже стана дума - http://play.evrocom.net/dl/incoming/drmr/crash.mpg (1mb)
headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
pi4
коментар May 5 2005, 09:50 PM
Коментар #61

Прогресиращ

Цитат(Drummer @ May 5 2005, 09:21 PM)
Баси, като почнете така да говорите за каските. puke.gif
Все едно - "ЗАЩО ДА СИ СЛАГАМ КОЛАНА В КОЛАТА< САМО ДА МЕ СТЯГА"
Само, ако били задължителни. Ами, през кура им е на хората за тебе, дали трябва да са задължителни или не. Ако искаш носи, ако искаш не като във втория варият може да си разбиеш главата и да си останеш на место. Няма "само тоя път беше така", защото може да няма втори път, сещаш се. И т'ва "не си падам на главата", няма такова нещо при карането. Каквото си искаш прави де, просто съм виждал в пъти по-брутални пребивания от твоето на хора без каски и ОПРЕДЕЛЕНО сега нямаше да са в такъв вид, ако бяха сложили някаква каска или протектори тогава...

headbang[1].gif

добре де, прав си, аз имах още няколко случки...
веднъж ударих няколко бири и карах из парка между семинарията и телевизионната кула, има едни много готини пътечки, гледаш само да не събориш някое дърво или някой корен да не те изхвърли. надувам си аз яко, избягвам няколко дървета (май са дъбове там), и бам в един трап, паднах си едно хубаво в шумата, то едно топло време беше, викам си, къде ще ставам, останах си на земята и заспах, та до вечерта. после станах и си продължих за къщи.
добре, добре, убеди ме, ще потърся нещо. някакви съвети? мен ми е много голяма главата и трудно си намирам шапки, та зимата съм без шапка главно.

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 5 2005, 09:54 PM
Коментар #62

Я свободен

Абе не е толкова трудна мъртвата тяга, колкото си мислех. Преди се опитвах да го правя почти без свиване на колената, като наблягам да натоварвам гърба. Преди малко един приятел ми показа, как се прави свиването на коленете и стойката и...отлепих 130 кг.

--------------------

+Quote Post
Drummer
коментар May 5 2005, 10:06 PM
Коментар #63

Просветен

Цитат(pi4 @ May 5 2005, 07:50 PM)
добре, добре, убеди ме, ще потърся нещо. някакви съвети? мен ми е много голяма главата и трудно си намирам шапки, та зимата съм без шапка главно.

Понеже нали си с пистарка и dirt jump каска няма да ти отива, та - http://www.bas-bg.com/newsite/index.php?lo...3&categoryid=12
Аз ползвам тази - http://www.bas-bg.com/newsite/index.php?lo...5&categoryid=12 и тая:
http://play.evrocom.net/dl/incoming/drmr/SAFEBET.jpg
Разгледай, ако искаш и другите каски от BAS, може да си харесаш нещо.

--------------------

+Quote Post
pi4
коментар May 6 2005, 08:49 AM
Коментар #64

Прогресиращ

Цитат(Drummer @ May 5 2005, 10:06 PM)
Цитат(pi4 @ May 5 2005, 07:50 PM)

Понеже нали си с пистарка и dirt jump каска няма да ти отива, та - http://www.bas-bg.com/newsite/index.php?lo...3&categoryid=12
Аз ползвам тази - http://www.bas-bg.com/newsite/index.php?lo...5&categoryid=12 и тая:
http://play.evrocom.net/dl/incoming/drmr/SAFEBET.jpg
Разгледай, ако искаш и другите каски от BAS, може да си харесаш нещо.

благодаря ти, двете твоите няма да са сигурно, нямам да си падам по лицето надявам се. то главното е на завоите, ако не зо вземеш и литнеш настрани и се олепиш на някоя скала. втората опасност е челно излитане през кормило след сблъсък с кола.
ще питам майстора и без това от него трябва да купувам, дава ми още 10% отстъпка, ама трябва да знам какво да търся, че много се прецаках с педалите и май трябва да купувам нови. тия така се закопчават здраво за обувките, че няма откопчане, вече най-малко 5 пъти падах, но то не се брои, щото е при спряло състояние.

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 6 2005, 09:29 AM
Коментар #65

Демон

Каската е важна - спор няма. Аз имам един Laser Fugitive. Доволен съм, но се 4упи лесно. Бих си зел един фубав фулфейс ама нямам свободни 100 150 лв.
Ако ви се гледат пребивания - тук

+Quote Post
pi4
коментар May 7 2005, 04:09 PM
Коментар #66

Прогресиращ

вчера мина в обсъждане на хорори с колела разни. никой няма каска от нас, обаче се съгласихме, че в изброените истории каска нямаше да помогне никак. аз честно предпочитам да си отварям очите и да намалявам на кръстовище и ако видя куче или дете. и вече не карам по улицата...

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 7 2005, 05:04 PM
Коментар #67

Демон

Не винаги зависи от теб. Ти ще намалиш, но пияния шофьор не. На улицата никои не пази колоездачите.

+Quote Post
pi4
коментар May 7 2005, 11:39 PM
Коментар #68

Прогресиращ

Цитат(Blashyrkh @ May 7 2005, 05:04 PM)
Не винаги зависи от теб. Ти ще намалиш, но пияния шофьор не. На улицата никои не пази колоездачите.

така е, ако ти е писано, но аз съм решил, че ще живея още дълго и затова пресичам на червено (само пеш!) без да се оглеждам.
една от историите: колоездач на шосето, един с кола опитва да го задмине, срещу него обаче изниква друг, първият опитва да се мушне зад колоездача, но не намалява достатъчно; удря го отзад, колоездачът литва назад и с глава в стъклото, чупи врата, веднага mortus, от мястото направо в ковчег и ciao!
каквото му е писано на всеки... все пак гледам да намалявам и да си отварям очите. онзи ден един дърт педал с колело едва не ме отнесе на един светофар, караше в грешното платно, на милиметри беше!
icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
Angermeans
коментар May 9 2005, 01:53 PM
Коментар #69

Badmotorfinger

Цитат(wolfheart @ May 5 2005, 07:54 PM)
Абе не е толкова трудна мъртвата тяга, колкото си мислех. Преди се опитвах да го правя почти без свиване на колената, като наблягам да натоварвам гърба. Преди малко един приятел ми показа, как се прави свиването на коленете и стойката и...отлепих 130 кг.

Ми човече, мъртвата тяга е възможно най-доброто упражнение с тежести изобщо, защото участва цялото тяло и товари адски много мускули. Да не говорим, че ако го изпълняваш напълно чисто и правилно оправя стойката на тялото (същото донякъде важи и за клека).
Но там трябва изпълнението да е най-чисто и никога не го прави го отказ, защото кръста ще ти замине ! И го прави в малко повторения - не повече от 6-7, но изпълнявай бавно и чисто...

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 11 2005, 11:15 AM
Коментар #70

Демон

Чакайте да се изфукам докато още е време tongue.gif . МТБ Форевър !!!

+Quote Post
Drummer
коментар May 11 2005, 09:36 PM
Коментар #71

Просветен

Цитат(Blashyrkh @ May 11 2005, 09:15 AM)
Чакайте да се изфукам докато още е време tongue.gif . МТБ Форевър !!!

Nqh, тая синята каска доста ме радва. Има я при Нина, ама така и не събрах пари, за да си я купя. Иначе това, дето го яздиш, старият Цlimber ли е или Ontario TE limited?
Btw, тука съм качил малко trial клипчета по 3-4 mb. Може да видите за какво иде реч, тия дето не знаят.

--------------------

+Quote Post
Angermeans
коментар May 12 2005, 12:01 AM
Коментар #72

Badmotorfinger

Drummer - Ти нали си с Drag Ontario Team ? Беше споменал, че ти е излезнал 800 кинта. Доколкото знам, стандартният му монтаж (на Веломания) е около 450лв. Какви подобрения си му правил ?

Аз съм хвърлил око на Drag Ontario, май такъв ще си купя тези дни ама смятам да му сменя вилката (базовата е Suntour M5000, харесал съм си Suntour XC60) и педалите (мразя пластмасови...)
Гумите, с които го предлагат, обаче са си баш за планинско, с тоя грайфер ако ги карам по асфалта ще заминат за нула време hmm.gif

П.С. Току що видях, че си ми писал в другата тема.

Този коментар е бил редактиран от Angermeans на May 12 2005, 12:07 AM

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 12 2005, 11:31 AM
Коментар #73

Демон

Карам Цлимбер на един приятел. Мз комп. Много е зле колелото, но за парите си е екстра. (хидравлики ала бала). Каската е супер евтина (70 лв) за фулфейс, но си върши добра работа. Само да не беш синя... mad.gif

Angermeans - тая вилка не е най-доброто решение. Работи добре ама не е много здрава. Едно по-яко спускане и луфтче.

+Quote Post
Angermeans
коментар May 12 2005, 11:51 AM
Коментар #74

Badmotorfinger

О човече, аз за downhill изобщо не мисля засега. Както казах, ще си карам предимно из паркове и чат-пат XC примерно. Затова и не съм склонен на този етап да давам повече пари, просто няма смисъл...

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 12 2005, 01:34 PM
Коментар #75

Демон

Цитат(Drummer @ May 11 2005, 07:36 PM)
Btw, тука съм качил малко trial клипчета по 3-4 mb. Може да видите за какво иде реч, тия дето не знаят.

Добри образователни филмчета. Аз пък мога да карам седнал на руля tongue.gif

+Quote Post
Drummer
коментар May 12 2005, 01:50 PM
Коментар #76

Просветен

Цитат(Angermeans @ May 11 2005, 10:01 PM)
Drummer - Ти нали си с Drag Ontario Team ? Беше споменал, че ти е излезнал 800 кинта. Доколкото знам, стандартният му монтаж (на Веломания) е около 450лв. Какви подобрения си му правил ?

Всичко си смених. От колелото само рамката и вилката остана. T.e. не е "оставало", защото съм си купувал всичко отделно де, ама да имаш представа.

Цитат
Добри образователни филмчета. Аз пък мога да карам седнал на руля

Аз не мога. punk.gif

--------------------

+Quote Post
Ataegina
коментар May 13 2005, 06:22 PM
Коментар #77

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

]
Цитат

puke.gif axesmiley.png този само като го видях и ми призля... при такова произшествие си чупиш врата одма и с каска и без каска - добре, че там имаше някакви клонки и не уцели цимента с брадичката или муцуната си.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Slash
коментар May 14 2005, 07:33 AM
Коментар #78

Сатана

Всъщност главата му пада в тревите, поне на мен ми се струва така. Виж гърдите в тия плочки е гадно да цапнеш.

+Quote Post
Wolfheart
коментар Jun 4 2005, 07:55 PM
Коментар #79

Я свободен

Цитат(Angermeans @ May 9 2005, 11:53 AM)
Ми човече, мъртвата тяга е възможно най-доброто упражнение с тежести изобщо, защото участва цялото тяло и товари адски много мускули. Да не говорим, че ако го изпълняваш напълно чисто и правилно оправя стойката на тялото (същото донякъде важи и за клека).
Но там трябва изпълнението да е най-чисто и никога не го прави го отказ, защото кръста ще ти замине ! И го прави в малко повторения - не повече от 6-7, но изпълнявай бавно и чисто...

Гърба се товари...и то почти целия. С другите мускулни групи извършваш спомагателни движения, за да можеш да го направиш правилно. Краката пак се товарят, но не достатъчно....ако искаш да ги натовариш, като хората, правиш друго упражнение.

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Jun 4 2005, 08:09 PM
Коментар #80

Сатана

Аз знам едно упражнение, с женска тяга, при което се натоварват всички мускули.

+Quote Post
Angermeans
коментар Jun 5 2005, 09:07 PM
Коментар #81

Badmotorfinger

Цитат(wolfheart @ Jun 4 2005, 05:55 PM)
[Гърба се товари...и то почти целия. С другите мускулни групи извършваш спомагателни движения, за да можеш да го направиш правилно. Краката пак се товарят, но не достатъчно....ако искаш да ги натовариш, като хората, правиш друго упражнение.

Спомагателните движения също са си натоварване. Пък и всичко зависи от тежестта и концентрацията при изпълнението.

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post

3 страници V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th July 2025 - 11:28 PM