![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
В Литературата ( така и така все питате учителките по Литература
![]() Разгледах надълго и широко форума, но такава тема не открих, а само някои моменти, в които се създава някакъв такъв интерес, но никой явно не е направил тема и понеже знам, че някои ще кажат колко е тъпа темата, нека пак аз да я създам, защото ме вълнува наистина. Наистина се надявам да се получи някаква дискусия и всеки да изрази своето мнение. Какво е живота според вас..Някои казват, че всичко на този свят е подарено, подарен е и живота ни. Какво за Вас има смисъл в живота..заради какво си заслужава да се живее...всичко за живота, каквото имате да кажете ![]() Това исках да кажа аз... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Това е въпрос, на който много по-умни хора от мен не са успяли да отговорят. Ще се опитам да се въздържа. И все пак мисля да спомена една мисъл, която срещнах в един друг форум. Не съм съгласен, но пък държа да го спомена:
"Life: boot camp and then hell." -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
мисля, че писателите пишат защото са ексихибиоцинисти, на които не им стиска да се съблекат на публично място. за смисъла на живота им пука дотолкова доколкото го мразят. идеалът на писателя е като пукне да го изложат мумифициран на площада.
не съм останал с впечатлението животът ми да е подарен, във всеки случай мене никой не ме е питал дали искам такъв подарък, не мога и да го върна, защото не знам на кого и кой би го искал. един хубав разказ на шиничи хоши обяснява живота така: на една планета едни роботи строят други роботи, които строят един space кораб, който експлодира, но роботите пак строят друг кораб, мнозина загиват, ръждясват, биват смазани от експлодирашите кораби. но накрая все пак един се качва на кораба и се изстрелва нанякъде. той не знае защо го прави, но има цел. накрая, той се приземява на една планета, където го чакат. отварят кораба и прочитат номера на гърба на робота. притежателят на билета с този номер печели голямата награда от лотарията. струва ми се, че това обяснение наистина обяснява живота твърде добре... -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Те мразят живота и се пробват да го изкажат в произведенията си...ами обикновените хора..които не могат да пишат, какво могат да направят?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Не мисля, че всички мразят живота. Това, че повечето смятат, че по време на земната част от развитието на духа той не може да достигне съществените за него неща - не значи, че на всяка цена го мразят. Ако съдим за един творец по творчеството му (което в доста случаи е неуместно и неправилно), то реално си личи любовта на този човек към живота и внушенията, които чрез текста си е искал да предаде и на читателя.
Има и друго твърдение. Не знам на кого беше, но казваше че една творба след написването си започва собствен самостоятелен живот, отделен от този на автора си. За смисъла на нашия живот...Трудна работа - мога да имам само хипотези и пак ще си остане чешане на езици.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат(Nightwish @ Jun 26 2005, 08:25 PM) Те мразят живота и се пробват да го изкажат в произведенията си да знаеш ти живота как обичам и колко мразя празните химери (автора го знаете всички, нали?) -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Вапцаров
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Jun 26 2005, 08:41 PM) Вапцаров да, и заради една празна химера го разстреляха... -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вапцаров казват е убит 3 пъти..
Аз пък сега чета едни стихове на Димитър Воев..изнамерих едно много интересно за смъртта, но няма да го пиша, защото е точно противоположно на живота:) хе...животът, и все пак, отнякъде трябва да се е взел в живота , иначе за какво ще го живеем:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 13-November 03 Потребител N: 327 ![]() |
Цитат(Nightwish @ Jun 26 2005, 09:55 PM) Вапцаров казват е убит 3 пъти.. На веднъж, или последователно? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Аз съм професионалист - животът е пари...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Проблемът за живота, вселената и всичко останало е твърде философски, така зададен.... Все едно се опитвате да намерите отговора на абсолютно всичко наведнъж.
А на мене неведнъж ми се е случвало да се питам: 'за какво, по дяволите, да живея', и в не един от тези случаи съм плакала в тъмното, докато се опитвам да заспя, но не стигнах до задоволителен отговор. Знам, че в такива случаи винаги се събуждам на другата сутрин, все едно нищо не е станало, и продължавам да живея. Аз бих задала въпроса така: защо не се самоубиваме, когато адски ни се иска да умрем? Предполагам, че не ми стиска наистина да си забия нож във вените. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(kotrag @ Jun 26 2005, 10:08 PM) Аз бих задала въпроса така: защо не се самоубиваме, когато адски ни се иска да умрем? Предполагам, че не ми стиска наистина да си забия нож във вените. Защитна реакция на организма ![]() ![]() А по темата..наистина, ако някой знаеше смисъла на живота, нямаше да съществува науката Философия. Аз не виждам живота като нещо повече от съществувание, струват ни се сложни всичките тези социални философски и т.н. аспекти на човека, както е сложно за произволно животно да си набави храна, да даде поколение, да оцелее и т.н. , но истината (според мен) е, че пред неограничените вселена и време(т.е. безкрайност или липса на понятието 'време') сме равни в своята незначимост . Въпреки това ми харесва и често си повтарям онази мисъл 'липсата на доказателства за съществуването на нещо не е доказателство за неговата липса'..вероятно поредната фраза, която отчаяното, търсещо смисъл и оправдание на престоя си на земята, съзнание на нечия умна глава е изплюло. Извинявам се за тромавите/сложни (граматически) изречения. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sw1tched @ Jun 26 2005, 09:32 PM) Аз не виждам живота като нещо повече от съществувание, струват ни се сложни всичките тези социални философски и т.н. аспекти на човека, както е сложно за произволно животно да си набави храна, да даде поколение, да оцелее и т.н. , но истината (според мен) е, че пред неограничените вселена и време(т.е. безкрайност или липса на понятието 'време') сме равни в своята незначимост . Въпреки това ми харесва и често си повтарям онази мисъл 'липсата на доказателства за съществуването на нещо не е доказателство за неговата липса'. философия означава любов към знанието, има малко общо със смисъла на живота. ако някой се интересува от доказателство за безсмъртието на душата може да прочете "федон", където се описват последните часове на сократ. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Абе вие депресари такива нямате ли си друга работа освен да мислите?
![]() ![]() ![]() За мен смисъла на живота е че след като така и така сме се пръкнали тука от нас си зависи да си прекараме готино. Така и така от живота никой не си отива жив или къф беше лафа ... А това за самоубиването е най-голямата глупост в повечето случаи (що казвам в повечето? гледайте million dollar baby например). Ами така де като отидете на море и не ви харесва закуската в хотела не е речено да си прекратите ваканцията ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(RazorJack @ Jun 27 2005, 12:33 AM) Абе вие депресари такива нямате ли си друга работа освен да мислите? ![]() ![]() ![]() Е, нали трябва да си мислим, че сме нещо повече от останалите живи организми ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
Цитат(Nightwish) Какво е живота според вас..Някои казват, че всичко на този свят е подарено, подарен е и живота ни. едно много интересно изказване от учителката ми по Свят и Личност... горе долу:че живота не е твои за да го отнемеш...даден ти е от родителите ти...и от там интересно и за самоубиииииството,нямаш парво! -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(2Cool4U @ Jun 26 2005, 08:58 PM) Цитат(Nightwish @ Jun 26 2005, 09:55 PM) Вапцаров казват е убит 3 пъти.. На веднъж, или последователно? ![]() Вапцаров е убит 3 пъти казват. Първия път е когато Гешев иска да го убие, вторият път е разтрела, а третия път Вапцаров е убит от критиците. Ако можете да гледате филмът, интервюто със съпругата му , препоръчвам. По темата : kotrag : на въпроса ти, защо не се самоубиваме, когато вече наистина не ни се иска да живеем - на всеки човек му е писвало от всичко и си е казвал, че повече не може и че не му се иска вече да живее. Както ти казваш, понякога ти е толкова тъжно, че цяла нощ плачеш и сутринта се събуждаш и отново тръгваш да си вършиш работата , тоест нощта - трудната ти нощ е изминала. Човек, решил , че наистина вече няма смисъл в нищо , решил да сложи край на живота си колкото и нощи да му дадеш, ако не намери някакво мъничко нещо, за което да се хване и да се измъкне, няма да види отникъде причина да живее и оттам решава да сложи край. После пък трябва да се престраши - но наистина за да го извършиш ти трябва повечко смелост или в този момент изобщо да не мислиш за нищо. Никой не може да отрече, че му е минавала такава мисъл..но всеки малко или много намира смисъл в живота, затова продължава да го живее. Минавайки такава мисъл в главата ти, се замисляш така или иначе какъв е смисъла на всичко. Именно затова попитах...какво има смисъл в живота ви..какво ви дава сили и т.н. ![]() Хубавото на човека е , че успява да намери за какво да се хване, аз засега успявам да си намеря нещо хубаво ..... Ro6ava GarGa - Е, добре, като ми е даден живота от родителите ми..какво? те ми го дават, създават ме, отглеждат те да пораснеш ( звучи малко като че гледат растение ) , после ти поемаш живота си и ставаш независим и голям човек. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Nightwish @ Jun 27 2005, 08:54 AM) Никой не може да отрече, че му е минавала такава мисъл..но всеки малко или много намира смисъл в живота, затова продължава да го живее. Минавайки такава мисъл в главата ти, се замисляш така или иначе какъв е смисъла на всичко. Именно затова попитах...какво има смисъл в живота ви..какво ви дава сили и т.н. ![]() Хубавото на човека е , че успява да намери за какво да се хване, аз засега успявам да си намеря нещо хубаво ..... Ами много пъти съм се питал какъв е смисъла, но никога не ми е минавало през главата да се самоубия. Ако всичко е толкова безсмислено, самоубийството е не по-малко такова. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хе, никой не е казал, че винаги , когато се отчаяш търсиш път веднага чрез самоубийството..
![]() Но търсиш нещо, за което да се хванеш и да излезнеш от трудния си период.. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Аз не съм като вас, уважаеми дървени философи. Не мога да философствам за живота. Приемам го с хубавите и лошите неща. И двете са еднакво полезни. Не си задавам въпроси, които нямат логичен отговор. В крайна сметка всички сме случайно тук, следователно трябва да се радваме на това което имаме.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
Философите са измекяри. Също така са безполезни.
Мисля си, че живота се осмисля в зависимост от света на отделния човек. Някои убиват евреи, други отглеждат тропически цветя... кой каквото го влече. (: От прекаленото философстване не мисля, че някой е видял много добро. -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, убедихте ме, че трябва да си огранича съзнанието
![]() Вероятно никога няма да намерим отговора на най-глобалните въпроси, но докато разсъждаваш за тях осъзнаваш много неща, които нямаше да осъзнаеш ако садиш тропически цветя ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
Докато садиш тропически цвета би бил по-щастлив , а и би могъл да се радваш на реален резултат от труда си.
(: -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lethe @ Jun 27 2005, 12:56 PM) Докато садиш тропически цвета би бил по-щастлив , а и би могъл да се радваш на реален резултат от труда си. (: Мина, благодаря ти! Туко що разбрах смисъла на живота, грабвам лопатката... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Боби, това ,че не разбираш от метафора (колкото и да е идиотска) , не означава, че няма смисъл в това, което казвам.
(: -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lethe @ Jun 27 2005, 12:59 PM) Боби, това ,че не разбираш от метафора (колкото и да е идиотска) , не означава, че няма смсиъл в това, което казвам. (: Метафората я разбрах, но ти явно не си разбрала моята в същия ред на мисли ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре, пак ще трябва да се изразявам по-ясно:
Не може да се даде общовалидно определение за смсиъла на живота ,защото всеки го разбира различно като резултат от събития, хора, идеи и тн. , които са минали през него. Не е най-гениалното обяснение, което може да се даде, но е най-смисленото. (: Истината е в простите неща. ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
Цитат(pi4 @ Jun 26 2005, 06:23 PM) мисля, че писателите пишат защото са ексихибиоцинисти, на които не им стиска да се съблекат на публично място. за смисъла на живота им пука дотолкова доколкото го мразят. идеалът на писателя е като пукне да го изложат мумифициран на площада. еееее не! недей така де!!! -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Смисълът на живота е 42 (Пътеводител на галакти4еския стопаджия)
май пак там се казваше, 4е ако се открие смисълът на живота то тогава човечеството ще загине и ще се създаде нова цивилизация, с още по сложен въпрос за разгадаване..... колкото до смисълът на живота...за мен всичко си е даденост съществуваме , защото на Земята е имало условия за възникване на живот. Смисълът на живота е да се продължи съществуването на вида...за всички организми е така .. -------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Deville @ Jun 27 2005, 10:09 PM) Смисълът на живота е 42 (Пътеводител на галакти4еския стопаджия) май пак там се казваше, 4е ако се открие смисълът на живота то тогава човечеството ще загине и ще се създаде нова цивилизация, с още по сложен въпрос за разгадаване..... колкото до смисълът на живота...за мен всичко си е даденост съществуваме , защото на Земята е имало условия за възникване на живот. Смисълът на живота е да се продължи съществуването на вида...за всички организми е така .. Дам, горе долу това казах и аз ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат(THERION @ Jun 27 2005, 08:35 PM) Цитат(pi4 @ Jun 26 2005, 06:23 PM) мисля, че писателите пишат защото са ексихибиоцинисти, на които не им стиска да се съблекат на публично място. за смисъла на живота им пука дотолкова доколкото го мразят. идеалът на писателя е като пукне да го изложат мумифициран на площада. еееее не! недей така де!!! що не? грешно нещо ли казах? говоря от опит просто, нищо лично. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
'Защитна реакция на организма
![]() ![]() Не толкова на организма, колкото на онези мозъчни клетки, които в момента на депресия успяват да разсъдят трезво. Ето това увеличава броя им: ![]() Аз съм поставила една граница м/у воля и желание.... И нямам желание да пробвам подобно нещо, живее ми се все пак ![]() Но ако ти си счупиш китарата пред очите ми, съм ти доживотна фенка, честна скаутска! ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(kotrag @ Jul 1 2005, 08:01 PM) 'Защитна реакция на организма ![]() ![]() Не толкова на организма, колкото на онези мозъчни клетки, които в момента на депресия успяват да разсъдят трезво. Ето това увеличава броя им: ![]() Аз съм поставила една граница м/у воля и желание.... И нямам желание да пробвам подобно нещо, живее ми се все пак ![]() Но ако ти си счупиш китарата пред очите ми, съм ти доживотна фенка, честна скаутска! ![]() Мозъчните клетки са част от организма ![]() А китарата си като нищо бих я счупил пред очите ти, но това да си ми фенка някак не е особен стимул да го направя... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
![]() ![]() (...или това съм го обещала ве4е? ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Ro6ava GarGa @ Jul 6 2005, 10:49 PM) ![]() ![]() (...или това съм го обещала ве4е? ![]() Аре бе толкова ли са ми гадни рифовете, че искате да си чупя китарата ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Не, милу, ти свириш чудесно. Само да се научиш да ми свириш Lethe и ще те обичам за вечни времена
![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sw1tched @ Jul 6 2005, 09:54 PM) Цитат(Ro6ava GarGa @ Jul 6 2005, 10:49 PM) ![]() ![]() (...или това съм го обещала ве4е? ![]() Аре бе толкова ли са ми гадни рифовете, че искате да си чупя китарата ![]() ![]() Не че ще повярваш, но мене ме кефят много! -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 24th July 2025 - 06:21 AM |